Sprzedaż AMOLAD

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Azazel_666
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: Sprzedaż AMOLAD

Post autor: Azazel_666 »

he he!

Trafne spostrzeżenie Dziku:) Ja mam nadzieje, że jak będzie złoto to Ironi jednak do nas zawitają :rocx Modlę się o to choć nie bardzo wierzący jestem...
It's the time to meet your Maker...
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Beltrametix pisze:Ca Ira" Rogera Watersa jest platynowa, a siedzi na liście tyle samo czasu co "AMOLAD" , zawsze sprzedając się gorzej. Wniosek-"AMOLAD" przekroczył 10 tysięcy!
ech :roll: to ze jest tyle samo na liście co AMOLAD i że ciągle sprzedaje sie gorzej nie oznacza tego że mniej się sprzedało. Widać wczęśniej też się sprzedawała ale nie w takiej ilości by trafić na OLIS
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

miki pisze:co za teoria. myślisz, że płytę kupują tylko ultra fani? a co jak ktoś zbiera na nią 3 miesiące? sam pewnie nie kupiłeś poprzednich płyt tydzień po wydaniu filozofie z gór
Miki, z ciekawości zapytam - kupowałeś ? :wink: Bez podtekstów czy aluzji :wink:
Piwowarus pisze:Już jest. AMOLAD na 2 miejscu
Bardzo pozytywnie się zaskoczyłem. Jak więc widać, przez pierwsze 2,5 tygodnia od wejścia płyty do obiegu (25 sierpnia) "AMOLAD" sprzedaj się niemale jak produkt pierwszej potrzeby, myślałby kto :lol:
Jak widać są jeszcze fani ciężkiego rocka w tym kraju, o czym świadczy też 8 miejsce Vadera :)
No i przecież liderka, Katie Melua to pierwsza dama światowego death metalu :lol: :lol:
Cybul pisze:Chcoaiz jak sie wchodzi na stronę http://www.zpav.pl/ przy Maiden sa dwie gwiazdki tj podwójna platyna hehe
Faktycznie :lol: Myślicie, że to błąd ?? Wszak na liście OLIS ten album składankowy Radia Zet, podobnie jak "AMOLAD" nie ma żadnego symbolu obok, a na tej stronie co to linka Cybul podał też wychodzi, że podówjna platyna. osohozi ?? :lol: Bo w to, że "AMOLAD" ma szansę na platynę wierzę, wszak to 20 000, a Maiden stać na sprzedanie tylu egzemplarzy w Polsce, ale żeby 40 000, chyba utopia :roll: :wink:

Ja jestem niemal przekonany, że Złoto już jest na pewno... No sorry, ale jeśli płyta 3 notowania OLISu z rzędu ma pozycje odpowiednio : 6, 1 i 2, to chyba musi tego zejśc już ze 10 000..

EDIT: dobra, oczywiście błąd jest. Bo Katie Melua już jest dopisana do listy platynowych płyt
Beltrametix
-#Invader
-#Invader

Post autor: Beltrametix »

Deleted User 804 pisze:ech Rolling Eyes to ze jest tyle samo na liście co AMOLAD i że ciągle sprzedaje sie gorzej nie oznacza tego że mniej się sprzedało. Widać wczęśniej też się sprzedawała ale nie w takiej ilości by trafić na OLIS

25 sierpnia była prapremiera "Ca Iry", więc chyba wcześniej sie nie sprzedawała :)

cellman pisze:na platynową 20 000 a nie 10 000
Ale w niektórych gatunkach wystarczy 10 000. Chodzi mi o to, że skoro "Ca Ira" jest platyną to przekroczyła 10 000 (i to chyba po 2 tygodniach), a "AMOLAD" niby nie jest jeszcze złoty , będąc wyżej na OLIS :?
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Beltrametix pisze:25 sierpnia była prapremiera "Ca Iry", więc chyba wcześniej sie nie sprzedawała Smile
No chyba ze tak Zresztą jak zdobędzie złoto to się w końcu dowiemy :D Ja tam wolałbym platyne :beer
Moze specjalnie przeciągają podanie że złoto by odrazu platyne ogłosić a już niewiele brakuje. Mniej roboty by mieli :wink:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Dziku pisze:spoko ona jest tylko dlatego na pierwszym bo ludzie mysleli ze to reedycja piece of mind
Dobre :lol:
Beltrametix pisze:a "AMOLAD" niby nie jest jeszcze złoty , będąc wyżej na OLIS
Pewno EMI ociąga się z wnioskiem o Złotą Płytę :wink: Ale nie ma bata, musi być już Złoto, przecież "Dance Of Death" wkrótce po premierze sprzedał się w ilości ok. 16 000 egzemplarzy, a jego kolejne pozycje na liście były taki: 3, 4, 7, 11, 15... Jak widać "AMOLAD" ma póki co lepsze wyniki, jeśli chodzi o pierwsze 3 notowania, później zresztą pewnie będzie podobnie.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Ja mówiłem, że zostaną w pierwsze trójce to twierdzili, że marzyciel :) . Moje przepowiednie zaczynąją się sprawdzać :lol:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Filik10 pisze:Moje przepowiednie zaczynąją się sprawdzać
Dobra, dajesz następną przepowiednię :wink: Będzie platyna ?? :> (20 000 )
I która pozycja będzie w przyszłym tygodniu ?? :>
Awatar użytkownika
born_to_kill
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: born_to_kill »

Deleted User 804 pisze:
Kto miał kupić płytę to już kupił...
Aż tak źle może nie będzie. Niektórzy jeszcze wypłaty nie dostali i nie mieli za co kupić czy poprostu nie mieli czasu podjechać. Ja sam mam płyte dopiero od tego tygodnia
No to tu mówimy o wyjątkowych sytuacjach...a co do filozofa z gór...nie jestem z gór i to jest moje zdanie z któryn nie musisz się zgadzać więc daruj sobie te komentarze!!
Up the Irons !!
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Artur pisze:
Filik10 pisze:Moje przepowiednie zaczynąją się sprawdzać
Dobra, dajesz następną przepowiednię :wink: Będzie platyna ?? :> (20 000 )
I która pozycja będzie w przyszłym tygodniu ?? :>
Platyna w połowie października 8) . Za tydzień czuje znów 2 miejsce, na pozycje lidera wskoczy jednak ktoś inny (nie przeczuwam kto, może ta składanka?).

(mały offtop) A Real będzie na ostatnim miejscu w grupie :twisted:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Filik10 pisze:A Real będzie na ostatnim miejscu w grupie
To akurat Twoje pobożne życzenie, które NIE MOŻE być zrealizowane, tym bardziej, że Real zajmie I, po tym jak Lyon przyjedzie na Bernabeu i baty zbierze :twisted:
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Artur pisze:
Filik10 pisze:A Real będzie na ostatnim miejscu w grupie
To akurat Twoje pobożne życzenie, które NIE MOŻE być zrealizowane, tym bardziej, że Real zajmie I, po tym jak Lyon przyjedzie na Bernabeu i baty zbierze :twisted:
Smieszny facet jesteś, oni wszędzie baty zbiorą :twisted: .

Ale EOT
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Filik10 pisze:Smieszny facet jesteś, oni wszędzie baty zbiorą .
Sam jesteś śmieszny :P ... no sorry, nie mów, że Ty naprawdę wierzysz w to, że ich wyprzedzi Dynamo albo Steaua, bo to się wtedy do Rotfl'n'lola nadaj :lol: :wink:
Clans
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Clans »

Ekhm.. panowie, kończymy temat.

Co do sprzedarzy to zaskoczyła mnie ta wysoka pozycja Maiden. Myślałem, że pierwszą 10 - tkę uda się osiągnąć ale 2 miejsce to już naprawdę coś.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

A wiec jednak i na oficjalnej to docenili pewnie zespol tez :)

Tylko z wywiadu z Brucem w MH ciezko miec nadzieje mowi ze przyjada do nas na GY ale pod koniec w 2007 Tyle ze on zakrecony jak chocby u nas gafe wlalnal z jakich 3 pierwszych albumow graja utwory w Chorzowie, wiec pewnie chodzi mu o 2008
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Nasz czas w końcu nadejdzie :wink:
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Budziol pisze:gafe wlalnal z jakich 3 pierwszych albumow

pamietal chociaz ze z 4 pierwszych ;)
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

może na fali AMOLAD wzrośnie i sprzedaż innych płyt bo np. w Saturnie remastery są po 19.90 :)
Awatar użytkownika
Green Man
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Green Man »

adam IM pisze:może na fali AMOLAD wzrośnie i sprzedaż innych płyt bo np. w Saturnie remastery są po 19.90 :)
Ta, wczoraj byłem w Katowickim, z zamiarem kupna No Prayera lub Killersów, ale żadnej płyty z remasterów już nie było, z najtańszych tylko X Factor i BNW po 29zł :P
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

adam IM pisze:Saturnie remastery są po 19.90
Kurna to ja bym to hurtowo kupował :wink:
W Opolu prawie wszystko po starych cenach :x
ODPOWIEDZ