For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
Powiem tak- tekst jest bardzo, bardzo mądry! Co do strony muzycznej- jeszcze słucham i myślę.
Zgadzam się. BB live wymiata, a na albumie jest tylko b.dobry.MaX Damage pisze:nawet najgorsze spiewanie na Blood brothers Bruca na live bylo o niebo lepsze od tego plastikowatego z lp. Ale kurcze rozpisalem sie troche nie na temat;)
U mnie też. Uwielbiam te momenty, gdyż brzmią nowatorsko i naprawdę genialnie. Bruce śpiewa wyjątkowo i unikalnie (jedyny raz w takim stylu). Mam ciarki na plecach, a zarazem jestem wzruszony.Abstract pisze:Jak już mówimy o ulubionych fragmentach to ja poweim ,że moje dwa ulubione fragmenty to intro u pierwsze 2min i outro
Jedyny moment do którego nie mogę się przekonać to kiedy śpiewa "for the greater good of God". Taki za bardzo celtycki jak dla mnie (biesiadny nawet). No, ale wielu może się podobać.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Mnie się bardzo podobaBartSmith pisze:No, ale wielu może się podobać
bOsze jak bluzniszJedyny moment do którego nie mogę się przekonać to kiedy śpiewa "for the greater good of God". Taki za bardzo celtycki jak dla mnie (biesiadny nawet). No, ale wielu może się podobać.
Najlepszy moment!! Bluźni!!
Mnie sie refren bardzo podoba i w przeciwieństwie do refrenów pokroju Brave New World, No More Lies, czy the Wicker Man nie nuży mnie, choć podobnie jak w numerach, o których wspomniałem, jest powtarzany 8x.
A tam, ja tego momentu nie lubię i jużBudziol pisze:bOsze jak bluznisz
Cieszcie się, że nie jestem z tych co psioczą na AMOLAD
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Mój brat sie cholernie tym kawałkiem zachwyca 
Ja uważam że nie jest zły ale nie należy nawet do 3 najlepszych utworów na AMOLADZIE
Bruce świetnie wykorzystuje swoje możliwości, a Steve również jest najbardziej widoczny (na nowej płycie) właśnie w tym utworze
Solówki mi sie dłużą
Natomiast Nicko odwala kawałek świetnej roboty
Utwór 8,5/10
Największa wada to czas! 2 razy za długie
Ja uważam że nie jest zły ale nie należy nawet do 3 najlepszych utworów na AMOLADZIE
Bruce świetnie wykorzystuje swoje możliwości, a Steve również jest najbardziej widoczny (na nowej płycie) właśnie w tym utworze
Solówki mi sie dłużą
Natomiast Nicko odwala kawałek świetnej roboty
Utwór 8,5/10
Największa wada to czas! 2 razy za długie
Mnie powala wokal na początku i na końcu. Jest taki no klimatyczny, może nawet troszkę wzruszający. Piękna sprawa.
Chciałem napisać o tekście, jaki jest zawarty w tym kawałku jak dla mnie jest
On jednym z najlepszych na płycie a najlepszym dla mnie jest The Legacy a jeśli chodzi o całą warstwę tekstową, jaka została zawarta na płycie to uważam, że są to teksty jedne z lepszych w karierze Iron Maiden nie wiem czy będziecie podzielać moje zdanie, ale każdy posiada swoje własne.
On jednym z najlepszych na płycie a najlepszym dla mnie jest The Legacy a jeśli chodzi o całą warstwę tekstową, jaka została zawarta na płycie to uważam, że są to teksty jedne z lepszych w karierze Iron Maiden nie wiem czy będziecie podzielać moje zdanie, ale każdy posiada swoje własne.
Ten album jest jednym z najlepszych jeżeli nie najlepszy w dorobku IM jeżeli chodzi o teksty.
... ale tekstowo napewno. Jak spojrzysz na ame teksty to aż chce się je czytać i trochę zastanowić (FOTGGOG, TCDR)
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Szkody tylko, że znalazło się takie DW - tekstowo abmite prawie jak Charlotte The HarlotAbstract pisze:... ale tekstowo napewno. Jak spojrzysz na ame teksty to aż chce się je czytać i trochę zastanowić (FOTGGOG, TCDR)
To chyba ktoś Ci teksty podmienił bo DW mówi o rzeczy daleko ważniejszej niż o puszczalskiej...
-
Filik10
- -#Clairvoyant

No tak, porównanie moze złe, ale i tak tekst oczywisty i banalny. Kompletnie do reszty nie pasujeFreeze pisze:To chyba ktoś Ci teksty podmienił bo DW mówi o rzeczy daleko ważniejszej niż o puszczalskiej...
Nie wiem czy aż tak zupełnie nie pasuje - pozwala się wkręcić bo zaczyna się dość łagodnym DW, potem troche cięższe These Colours i potem eksplozja w Brighterze. No tekst może i tak, ale w sumie czego się spodziewać po takim krótkim kawałku?
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Muzycznie mi pasi - tekstowo nie. Nawet w tak krótkim kawałku mogliby jednak coś ciekawszego napisaćFreeze pisze:Nie wiem czy aż tak zupełnie nie pasuje - pozwala się wkręcić bo zaczyna się dość łagodnym DW, potem troche cięższe These Colours i potem eksplozja w Brighterze. No tekst może i tak, ale w sumie czego się spodziewać po takim krótkim kawałku?
... mi się wydaje ,że na każdym albumie powinien być taki troszeczkę lżejszy kawałek, aby album nie był już tak totalnie ciężki
ja go uwazam za jeden z najlepszych w utworze - kojarzy mi sie troche z "Ocalonym" Rozewiczapaniron pisze:...
Tylko moment w którym Bruce śpiewa "Please tell me..." jest taki sobie, ale reszta... ulala
He has the power to heal,
He has the gift of the second sight,
He is the chosen one...