DIO

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiony numer Dio, wg ciebie to:

Rainbow In The Dark
19
21%
Rainbow In The Dark
19
21%
Hide In The Rainbow
8
9%
Shame on the night
0
Brak głosów
Fallen Angels
1
1%
inny z repertuaru Rainbow
12
13%
inny z repertuaru Black Sabbath
10
11%
inny z repertuaru Dio
22
24%

Liczba głosów: 91

Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: DIO

Post autor: Szajba »

cellman pisze:na oficjalnej Sabbath jest reklama A Matter Of Life And Death Very Happy
JMM pisze:Na oficjalnej stronie Sabbath nie może być żadnej reklamy, bo nie ma oficjalnej strony Black Sabbath.
Cell daj namiary na ta strone :)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

JMM pisze:
cellman pisze:na oficjalnej Sabbath jest reklama A Matter Of Life And Death :D
Na oficjalnej stronie Sabbath nie może być żadnej reklamy, bo nie ma oficjalnej strony Black Sabbath.
a http://www.black-sabbath.com/ ?? :>
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

i gdzie tta reklama maiden ?
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Clayman
-#Invader
-#Invader

Post autor: Clayman »

a to na górze ?
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Clayman pisze:a to na górze ?
taa to na górze baner, Ozzy chyba nie odwiedza tej strony :P :wink:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Czekam bardzo na koncert, teraz to bym już sobie Dio nie odpuścił napewno, myśle ze realne rozwiązanie to koncert w Czechach ,ew. może Spodek,Arena...
Z tego co tam widze to set by wyglądał tak -Całe Heaven and Hell a reszta to utwory z dwóch następnych płyt..może by jeszcze coś nowego zagrali...albo troche reperturaru Rainbow,solowy Dio...ciekawe,ciekawe.
Bo utworów z Ozzym to tam bym nie chciał, za bardzo.
Clayman
-#Invader
-#Invader

Post autor: Clayman »

ja byłbym zachwycony gdyby zagrali całe Heaven and Hell + najlepsze z MR i D + z 2-3 największe hity solowego Dio - Holy Diver, Rainbow in the Dark...
Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Stormshield »

Hmm... w sumie byłoby ciekawie, bo płyty BS z Dio są naprawdę niezłe. W sumie jak BS ma grać z jakimś wokalistą to raczej te albumy w których nagrywaniu uczestniczył.

BTW. Nie wiem jak wy, ale ja ciągle przeżywam odwołanie koncertu Ozziego w Katowicach jak miał ten wypadek... :roll:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Stormshield pisze:BTW. Nie wiem jak wy, ale ja ciągle przeżywam odwołanie koncertu Ozziego w Katowicach jak miał ten wypadek...
No nie powiem, też ostro planowałem zahaczyć o ten koncert :? Bo jak grał na Ozzfest w 2001 z Toolem i Slayerem w Spodku, to jeszcze nie byłem taki obeznany żeby iść :lol: :lol: :lol:
A fakt, że odwołali wkurzył mnie niemiłosierne...
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Artur pisze:
Stormshield pisze:BTW. Nie wiem jak wy, ale ja ciągle przeżywam odwołanie koncertu Ozziego w Katowicach jak miał ten wypadek...
No nie powiem, też ostro planowałem zahaczyć o ten koncert :? Bo jak grał na Ozzfest w 2001 z Toolem i Slayerem w Spodku, to jeszcze nie byłem taki obeznany żeby iść :lol: :lol: :lol:
A fakt, że odwołali wkurzył mnie niemiłosierne...
Mój Ojciec od tego czasu przestał słuchać dokonań Ozzego, mówi że go to denerwuje bo za każdym razem sobie przypomina ten niemiły fakt.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

No tak to bym jednak nie potrafił :wink: Inaczej do dzisiaj nie zapuściłbym sobie nic Ozza solo (a może i z Sabbath :lol: ) i Priestów :lol:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

O fuk. Może jednak usłyszę Children Of The Sea na żywca,albo NIB w jedynej słusznej wersji.

Jakby to powiedział były premier:
"yes yes yes"
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Żelazny pisze:albo NIB w jedynej słusznej wersji.
widac, ze pozno juz...
Deleted User 357

S1MON pisze:widac, ze pozno juz...
Chcesz znowu zacząć tą kłótnie? :wink:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

a myslisz, ze dlaczego nie spie :twisted:
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

ehhh no to sobie przypomnialem o moim bledzie z zeszlego roku jak nie pojechalem do pragi :/
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Żelazny pisze:NIB w jedynej słusznej wersji.
:mrgreen: jeden uświadomiony :mrgreen:
:beer
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Nomad pisze:Z tego co tam widze to set by wyglądał tak -Całe Heaven and Hell a reszta to utwory z dwóch następnych płyt..może by jeszcze coś nowego zagrali...albo troche reperturaru Rainbow,solowy Dio...ciekawe,ciekawe.
Co najwyżej "Smoke On The Water"... Sabbath nigdy nie grało solowych utworów członków zespołu.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

A jednak! 8) :rocx
It's Official: DIO, IOMMI, BUTLER And WARD To Reunite As HEAVEN AND HELL - Oct. 25, 2006

A representative for BLACK SABBATH guitarist Tony Iommi has confirmed that the highly anticipated and much-rumored reunion of Iommi, Ronnie James Dio, Geezer Butler, and Bill Ward appears to be shaping up and taking a new form. After various promoters have approached the former SABBATH bandmates' respective representatives, the guys have started taking all of this very seriously, as they have aparently wanted to reunite for some time now. It looks as if the new shape may be that of HEAVEN AND HELL — that is the moniker that the band is likely to use on their new venture. If all goes well, HEAVEN AND HELL should be hitting the road in early 2007.

In an August 16, 2006 appearance on the syndicated radio show "Rockline", Dio had the following to say about the possibility of further collaborations with BLACK SABBATH guitarist Tony Iommi:

"We've already written one [new] song together. The reason for that is that there's a release coming out, it's called 'Black Sabbath: The Dio Years' — they've already done one, of course, 'Black Sabbath: The Ozzy Years'; that was the beginning and, really, the best part of it all — but they've decided to do one, again, 'Black Sabbath: The Dio Years', and we wanted to make it a little but more special, not just give you things you've not heard from a live perspective. These are two things you'll never hear again — two new songs. We are going to do that. It's been fun already. The one we've done — the one that I've done with Tony has been really wonderful — just great to realize how magnificent a player he was. You forget that after 10 years at a time that you don't work with someone. So we are gonna be doing that. And I hope you'll like it. I think it'll be great."

On the rumors of him possibly rejoining BLACK SABBATH, Dio said, "There's always rumors about everything — about a RAINBOW reunion, about a BLACK SABBATH reunion. Our purpose was to do this because we wanted to have this product be a bit more special than anything else — not just, 'Here's a live track you've never heard before.' I mean, that's cool, but I'm sure people have heard that. We wanted to do something a bit more special, so the whole band would write and play these songs, and… They've wanted to hear them long enough, so here they are. But it's not anything that we've talked about leading to anything other than that. No, it's for that project."
Deleted User 357

No i super. Teraz niech tylko trasę ogłoszą :)
ODPOWIEDZ