09/10/2006 - Deep Purple - Warszawa @ Torwar

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Re: 09/10/2006 - Deep Purple - Warszawa @ Torwar

Post autor: Deep »

Ok WICKER, ale moze okolo 15 co? Im wczesniej tym lepiej. Moze jakis nr kontaktowy, bo mozemy sie nie znalezc?
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Tool 2006 - 40 pln
trzeba było tak iść. zresztą, nawet za 300zł powinienem iść.
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Wyjazd do Ostravy zakonczony sukcesem :)

Bilety po 550 Kc, plus niezwykle dochodowa transakcja sprzedazy 100 Kc za 30 zeta jakiemus rodakowi, ktory byl w naglej potrzebie :)

Koncert podobny do tego z lutego, no moze w lutym bylo lepiej. Na DP w Polsce publika jest spokojna, ale ta w czechach to juz przechodzi samych siebie :) Az czlowiekowi glupio sie pchac...wlasciwie jest to nie mozliwe. No ale za to Pan Czech poczestowal mnie i Andzie tabletka Extasy i odlot na koncercie byl niezly :)
Awatar użytkownika
Andzia
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Andzia »

No ja niestety nie mam porównania z koncertem w Polsce. Śmiesznie było w tej Ostravie. Opłacało się jechać. Dzięki Szymonowi kupiliśmy tańsze bilety :D Prawi złapałam kostke basisty no ale prawie robi wielką różnice :P no i Steve Morse to MegaGwaiazda :rocx

PS. Dzieki Szymon za transport i wspólny koncert, moze kiedyś Ci oddam za benzyne :lol:
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Melduje powrot z warszawskiego Torwaru. Koncert RE-WE-LA-CJA :rocx Nie zaluje zadnej sekundy bycia tam, cale zycie sluchalem i wychowalem sie na Smoke On the Water i teraz stojac kilka metrow od Gillana slyszac ten utwor na zywo to dla takich chwil warto zyc! Lazy, Highway Star po prostu wkopuja w ziemie, a to jakie wrazenie robi wiecznie usmiechajacy sie Steve Morse na zywo to nawet nie pisze bo brak slow! Motyw Purple Haze, J. Hendrixa byl wysmienity. Ogolnie to koncert tak samo rewelacyjny jak w lutym w spodku. Az nie chce mi sie wyobrazac co sie stanie jak DP zakoncza grac :( WICKER stalem bezposrednio za twoimi plecami naprzeciw Steva M. Fajna masz dziewczyne :lol: Pozdrawiam wszystkich fanow Purpury, oby nam grala jeszcze dlugo dlugo dlugo
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Deep pisze:WICKER stalem bezposrednio za twoimi plecami naprzeciw Steva M. Fajna masz dziewczyne
:laugh
/ nie mogłem się powstrzymać :P

Czekamy na obszerne recenzje + bootlegi ;)
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

vBrand pisze:
/ nie mogłem się powstrzymać
Hehe, smiech to zdrowie przeciez
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Deep pisze:WICKER stalem bezposrednio za twoimi plecami naprzeciw Steva M. Fajna masz dziewczyne
:lol: Nie tylko Ty tak sądzisz, bo Roger rzucił jej kostkę podczas grania Space Truckin', a Gillan puścił oko... :evil: :wink:
Heh, mogłeś się chociaż przywitać. :P
Na Centralny nie zdążyliśmy, bo poszliśmy jeszcze na obiad...

Co do koncertu to jak zwykle w przypadku Purpli (a był to już 4 ich koncert jaki widziałem) nie schodzą poniżej pewnego poziomu. ;) Co prawda brakowało efketów (telebimy, ekrany) ze Spodka, a set mógłby być nieco bardziej urozmaicony, ale i tak było super. :) Choć Ian miał chyba problemy z gardłem - nawet kilka razy pokazywał Morse'owi, że nie wyciągnie już bardziej i żeby nie "drażnił" się z nim gitarką (pojedynki wokalno-gitarowe).
Mam nadzieję, że znów odwiedzą nasz kraj przy okazji kolejnej trasy... Choć o to chyba nie musimy się martwić. ;) :rocx
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

WICKER MAN pisze: Nie tylko Ty tak sądzisz, bo Roger rzucił jej kostkę podczas grania Space Truckin', a Gillan puścił oko...
Heh, mogłeś się chociaż przywitać.
Na Centralny nie zdążyliśmy, bo poszliśmy jeszcze na obiad...

Co do koncertu to jak zwykle w przypadku Purpli (a był to już 4 ich koncert jaki widziałem) nie schodzą poniżej pewnego poziomu. Co prawda brakowało efketów (telebimy, ekrany) ze Spodka, a set mógłby być nieco bardziej urozmaicony, ale i tak było super. Choć Ian miał chyba problemy z gardłem - nawet kilka razy pokazywał Morse'owi, że nie wyciągnie już bardziej i żeby nie "drażnił" się z nim gitarką (pojedynki wokalno-gitarowe).
Mam nadzieję, że znów odwiedzą nasz kraj przy okazji kolejnej trasy... Choć o to chyba nie musimy się martwić.
Gillan puszcza oko kazdej dziewczynie co stoi przy barierkach :) Ale kostki Glovera zazdroszcze jak jasna cholera, ja bylem blisko kostki Steva, ale odbila mi sie o reke i spadla, pozniej o maly wlos zlapalem recznik Dona, ale za krotko go rzucil :( Szkoda ze nie bylo tych telebimow co w spodku, fajnie bylo widac jak wychodza ze skrzyni, S. Morse to chyba najlepszy obecnie gitrzysta rockowy na kuli ziemskiej, potrafi zagrac wszystko i to z taka wirtuozeria ze az wzruszenie za gardlo chwyta, do tego ciagle usmiechniety! Na nastepnej trasie na pewno wpadna, nie to co Ironi, ktorzy obiecali obiecali i mamy to co mamy :( DP scenografia nie dorownuja Maidenom, ale na koncercie bawie sie lepiej niz na IM, nie wiem dlaczego ale tak wlasnie jest. Zobaczemy jak bedzie w Dortmundzie.
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

WICKER MAN pisze: Choć Ian miał chyba problemy z gardłem - nawet kilka razy pokazywał Morse'owi, że nie wyciągnie już bardziej i żeby nie "drażnił" się z nim gitarką (pojedynki wokalno-gitarowe).
No cos jest na rzeczy. W Ostravie co jakis czas, nawet dosc czesto odstawial mikrofon od ust i odkaslywal. Jednak o formie wokalnej nic nie powiem bo na froncie Gillan byl prawie nie slyszalny. Tak byl ustawiony mix przednich odsluchow, ze na pierwszym planie byl Morse i to tak, ze bylo slychac kazde najdrobniejsze szarpniecie struny :)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Deep pisze:Gillan puszcza oko kazdej dziewczynie co stoi przy barierkach
moze on ma tak genetycznie cos :wink:
Jazz is not dead, it just smells funny.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Eh szkoda że mnie nie było, ale niestety problemy rodzinne :/ Mam nadzieję, ze jeszcze kiedyś Warszawę odwiedzą :)
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

To mówicie, że koncert gorszy od tego lutowego w Spodku?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Deep pisze:Gillan puszcza oko kazdej dziewczynie co stoi przy barierkach :) Ale kostki Glovera zazdroszcze jak jasna cholera, ja bylem blisko kostki Steva, ale odbila mi sie o reke i spadla, pozniej o maly wlos zlapalem recznik Dona, ale za krotko go rzucil :(
Tylko, że jej puścił oko śpiewając: "Nobody gonna take my girl, I'm gonna keep her to the end"... :roll: :evil: :lol:
Ja złapałem po jakimś kolesiu przepocony ręcznik Dona, ale już się nie szarpałem. Mam swój honor. :lol: :wink:

JMM - koncert nie gorszy, ale po prostu w Spodku był lepszy klimat i 2 razy więcej osób. Tu po koncercie wszyscy od razu się rozeszli, a pod Spodkiem śpiewali jeszcze Black Night itp. Ogólnie atmosfera trochę siadła, bo większość ludzi znała już w większości setlistę i widziała Purpli pół roku wcześniej. Ale nie było źle, bo DP nie mają złych koncertów. 8)
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Czyli odpowiednio trafiłem z wyborem koncertu. Jak mój kolega (ten z którym byłem w Spodku) stwierdził: "koncert był wyśmienity, ale na drugi taki sam bym za nic nie poszedł". Jeśli będzie koncert przy okazji następnego studyjnego albumu, to się przejdę. A tak to, nawet nie bardzo żałuję, że wolałem pojechac w październiku na Fisha do Bydgoszczy.
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

WICKER MAN pisze:Ale nie było źle, bo DP nie mają złych koncertów.
Zgadzam sie, efektow prawie zero ale wrazenia pozostaja na dluzej anizeli na IM. Szkoda tylko ze nie bylo Ted the Mechanics, ale zapamietam koncert do konca zycia! Oby nam zyli wiecznie!!!
mitzi
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: mitzi »

Zainteresowanych fotami tudzież filmikami z tego koncertu zapraszam na www.stevemorsemusic.phorum.pl . Stopniowo pojawi się tam tego calkiem sporo. :rocx :solo
Awatar użytkownika
Sabbath
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Sabbath »

A na razie z PurpleHub mozna sobie ściągnąć bootleg;)
http://deeppurplehub.proboards31.com/in ... 1160839681
Dobra jakość nagrania - i okazja żeby trochę sobie powspominać;)
Oh well, wherever, wherever you are Iron Maiden's gonna get you, no matter how far...
ODPOWIEDZ