mimski pisze:Brednie. To jest forum i tu każdy mówi już w domyśle "moim zdaniem". Kiedyś Liki o tym wspomniał również, że ciągłe gadanie moim zdaniem jest męczące, bo to się chyba rozumie samo przez się. Z tego co wiem to nikt nie dostał tu etykiety Sanktuaryjnego guru, który wie wszystko i jest wyznacznikiem jakości. Dlatego czepianie się o te całe"moim zdaniem" jest już nudne i w gruncie rzeczy niesłuszne.
Być może trzeba by walnąć jeszcze jeden punkt w regulaminie, że wszelkie wypowiedzi na forum są wyłączną opinią piszących.
Nie rozumiesz o co mi chodzi wogóle! On często tak pisze, w takim stylu jakby on tylko wiedział najlepiej. Tak ja to odbieram. Nie musi pisać "moim zdaniem", ale pisząc, że "tak już jest" czy "taka jest prawda" używa trochę mocnych słów nie uważasz? Przypuśćmy - ty powiesz, że lubisz spaghetti, a ja powiem, że tylko głupcy to jedzą i taka jest prawda to nie będzie ci do śmiechu i będziesz się burzyć, a ja mówiąc, że "taka jest prawda" będę wmawiał ci, że tak jest (takie wmuszanie mojego poglądu i opinii). To takie trochę skomplikowane, ale mam nadzieję, że domyslisz się o co mi chodzi.
Sorry, ale daleko mi do wyznaczania jakości. Poprostu kiedy coś mi nie pasuje to mówię/piszę o tym.
Zresztą ja się postaram ocenić Krzyśka samemu i dowiedzieć się o co mu dokładnie chodzi. A widząc reakcję Borysa to zapewne dowiem się od Nomada wiele ciekawych rzeczy. Niestety, na forum tego nie wyjaśnię...
Marx pisze:Coś Ci nie pasuje? Coś Cię boli? Coś Cię denerwuje w nowych Majden?
Nie kupuj nowej płyty nie jedz na koncert zlej sprawę, włącz sobie Seven'th Son czy jakieś DVD Raising Hell czy coś w tym stylu. I nie płacz człowieku, nie siej paranoi.
Zgodzę się z tobą, ale nie aż tak drastycznie

Poprostu jak komuś nie pasuje nowy styl Maiden i czuje się zawiedziony to niech włączy sobie stare dvd czy album. Proste.
Nurni - twój post także jest ciekawy i również zgadzam się z tobą. Dodam tylko, że jakby tylko mogli to by uciekli wtedy z klubów i graliby na stadionach. No, ale trzeba było do tego dojść.
Qba666 pisze:Moze i jest pedalem ale umie śpiewac i robi to bardzo dobrze mimo upływu lat czego o bronku dyniaku powiedziec nie mozna.
No nie wiem, bo dla mnie ma już zryty głos, a i zespół gra jakby wolniej. Nie lubię nowego Judasa, niestety. Dla mnie to kaszana w porównaniu do formy jaką mieli wcześniej. Ironi przy nich to jak zespół młodzieżowy.
Artur pisze:Owszem, Metallica daje koncerty świetne, które zawierają wiele elementów spontanicznych, ale z drugiej strony co mam powiedzieć o zespole, który promując swą ostatnią płytę gra z niej 2 kawałki, a set wypełniają utwory z pierwszych 5-ciu płyt... to znowuż wygląda jak zimne wyrachowanie, nie żadna spontaniczność... ale im się tego nie wypomina... Maiden wychodzi z całym "AMOLAD" i jest źle... tego nie rozumiem... a dla mnie właśnie odegranie całego albumu podczas jego promocji jest czymś spontanicznym..
Bo większość fanów by się zabiła gdyby nie leciał Master Of Puppets, Enter Sandman czy inne hity. Zreszta zauważyłem, że więcej ostatnio jest krytyków Maiden niż Metallicy mimo iż to właśnie drugi zespół idzie bardziej na popularność. Ciekawe ile osób by zaczęło krytykować Ironów gdyby dawali płatne nagrania z soundboard'u?! Fani Mety, owszem trochę narzekali ale jakoś przeszło to bez większego rozmachu, a jakby Ironi takie coś zrobili to by zaczęło się wielkie halo. Tak jakby od Maidenów sie więcej oczekiwało, dziwne.