Testament

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Re: Testament

Post autor: Artur »

slayer pisze:no wlasnie, a Test mial lepsze i gorsze momenty..
Owszem, ale dupy nie dali nigdy. 6 świetnych płyt jest.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

slayer pisze:no wlasnie, a Test mial lepsze i gorsze momenty..
\/
Artur pisze:Słabej płyty nie mają, co tu dużo gadać.
Ot , co :!: I miejmy nadzieję, że podtrzymają tę passę :)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Artur pisze:Owszem, ale dupy nie dali nigdy. 6 świetnych płyt jest.
dupy nie dali, ale gorsze momenty/moment w postaci Demonic jest .
W sumie faktycznie to jeden jedyny ich tak spitolony album.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

slayer pisze:W sumie faktycznie to jeden jedyny ich tak spitolony album.
Aj tam, takie małe urozmaicenie też się przydaje, nie jest to jeszcze taka kompletna klapa, choć spośród całej dyskografii to chyba najsłabszy album. :)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

No mi sie nie podoba, sluchalem tego i nie dalo rady sie przekonac. Troche przekombinowali, ale jesli taki album mial im pomoc w drodze do nagrania 'Zgromadzenia' to mogli cos takiego wypuscic ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Że "Demonic" najsłabszy to się zgodzę :) W sumie faktycznie wolę "Souls Of Black" :D Aczkolwiek nie miałm problemów ze słuchaniem "demonicznego" materiału, w sumie wszystkie 3 płyty Testamentu nagrane po "The Ritual" mają jakiś wspólny mianownik.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ja za Ritualem tez nie przepadam, ale ten przynajmniej ma jakis 1, 2 utwory , ktore w pamiec zapadly :roll:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

slayer pisze:ale jesli taki album mial im pomoc w drodze do nagrania 'Zgromadzenia' to mogli cos takiego wypuscic
W drodze do nagrania The Gathering raczej im nie pomógł, już bardziej Low. Chyba że po Demonicu stwierdzili jakie popełnili błędy i wyeliminowali je co słychać. :wink:
Artur pisze:Aczkolwiek nie miałm problemów ze słuchaniem "demonicznego" materiału, w sumie wszystkie 3 płyty Testamentu nagrane po "The Ritual" mają jakiś wspólny mianownik.
Bo wszystkim ten Demonic tak nie pasuje chyba dlatego że w całości zaśpiewany jest growlem. Przecież gdyby do tej muzyki wstawić normalny wokal Chucka to by podobał się o wiele większej ilości ludzi. :)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

M@ti pisze:już bardziej Low. Chyba że po Demonicu stwierdzili jakie popełnili błędy i wyeliminowali je co słychać.
Bardziej chodzilo mi o nawiazanie do zawartosci agresji i wokalnych elementow defowopodonych w gatheringu.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

NO w sumie też, ale te elementy o których pisałeś wykształciły się już na Low, i w pełni zostały wykorzystane na Demonicu, a Gathering to połączenie 2 poprzedniczek. :wink:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Zadne polaczenie! To indywidualnosc :!: :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Heh, no tak ale trochęsłychać nawiązanie do muzyki z poprzednich 2 albumów.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

http://muzyka.onet.pl/0,1374814,newsy.html
Kolejne DVD koncertowe nam się szykuje. IMO zamiast wydawać non stop koncertówki i inne dodatki, panowie mogli by się sprężyć i nagrać szybciej nową płytę.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Tjaaaaaa ....

Kur....de :evil: Już jakiś czs temu mieli to info na oficjalnej... ech, a ja głupi prawie codziennie tam wchodzę i liczę wreszcie na jakieś konkretne info dotyczące nagrywania nowej płyty :roll:
Ja nie chcę nic mówić, ale set lista tego koncertu z Turcji jest w zasadzie taka sama jak "Live In London" ... to po cholere to wydawać ?!?!

Aż mi przykro to mówić, ale zaczyna mnie drażnić ten zespół... :evil: :(
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ja nie chcę nic mówić, ale set lista tego koncertu z Turcji jest w zasadzie taka sama jak "Live In London" ... to po cholere to wydawać ?!?!
Właśnie też się zastanawiam. :roll:
Artur pisze:ech, a ja głupi prawie codziennie tam wchodzę i liczę wreszcie na jakieś konkretne info dotyczące nagrywania nowej płyty
A tu zamiast brać się do roboty, to nagrywają jakieś DVD, nic nie wnoszące z resztą. Jedynie trochę kasy chłopakom wpadnie. :?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Wywiad z Petersonem
Dość dawno przeprowadzony, głównie skupiony na tym dłuuuugo oczekiwanym nowym materiale. W sumie nic konkretnego tam nie pada, ale np. iemy, że generalnie to będzie go nagrywał oryginalny skład, z tym, że partie perkusji nagra nie tylko Clemente, ale też np. Jon Allen z Sadus. No i Skolnick podobno napisał trochę riffów, dobry prognostyk. No i Eric strasznie ekscytuję się jednym utworem, który napisał właśnie z Allenem, i który według niego "brzmi tak jak teraz powinna brzmieć Metallica" :wink:
To tyle z obozu TestAmenT, niestety na ich forum również żadnych konkretnych informacji. Zapewne albumu do końca roku nie będzie, a jakiś czas temu Peterson mówił, że grudziń tego roku to możliwy termin Chyba jednak nie...
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Kolejny wywiad z Petersonem, ale tym razem nieco bardziej aktualny, bo z 10 października.

Z najważniejszych rzeczy - są w fazie przedprodukcji, materiał ponoć jest, Alex gra zajebiście, Chuck nie napisał żadnych tekstów, jest już kontrakt płytowy (oczywiście tego z kim podpisany, to już Eric powiedzieć nie chciał :lol: ), no i chciałby nagrywać z Andy'm Sneapem (najlepszy wybór z możliwych :mrgreen: ), Frederikiem Norstromem i jakimś Patrikiem :wink:
No i Eric pracuje też nad kolejnym bootlegiem na DVD :lol: Oczywiście podobno to przedsięwzięcie nierentowne :lol:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:Z najważniejszych rzeczy - są w fazie przedprodukcji, materiał ponoć jest, Alex gra zajebiście,
No i tak ma być. 8)
Artur pisze:no i chciałby nagrywać z Andy'm Sneapem (najlepszy wybór z możliwych Mr. Green )
W sumie chyba lepiej by nie mógł wybrać. :)
Artur pisze:No i Eric pracuje też nad kolejnym bootlegiem na DVD
:laugh Jednego nie skończyli a już drugie chcą robić. :? Nie rozumiem, po cholere te wszystkie DVD. IMO Live in London w zupełności wystarczy. Lepiej by się całkowicie nowym LP zajęli, żeby wszystko było na cacy.
Bloody Sabbath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Bloody Sabbath »

Ja tam uwierze zecos w sprawie nowego albumu ruszylo dopiero kiedy zobacze je na sklepowej polce. Panowie z Testamentu juz wiele razy mydlili nam oczy, niestety podejrzewam ze tym razem jest podobnie :(
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bloody Sabbath pisze:kiedy zobacze je na sklepowej polce
zobaczysz kupisz, a w domu sie okaze , ze to nie cd, a nowe wydawnictwo z teledyskami :lol:
ODPOWIEDZ