Iron Maiden kona...

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Iron Maiden kona...

Post autor: Budziol »

adam IM pisze:plus do tego proces wytoczony napsterowi. kasa, kasa i jeszcze raz kasa.
mowie wlasnie ale jak ktos jest fanem zawsze bedzie bronil, nawet za wszelka cene :)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Kratos pisze:Maideni nie nagrali filmu i nie wpuścili go do kin, a z tego co mi się wydaje to Meta chyba coś takiego zrobiła Można się spierać o to która z tych kapel jest lepsza czy gorsza, ale to Meta na pewno bardziej leci na kase, czego przykładem są choćby filmy emitowane na MTV o których wspomniał Adam.
ja też lecę na kase, dziennie siedze przed beznadziejnym monitorem i wklepuje bezsensownie polisy do systemu
Szczurza Pomoc
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Szczurza Pomoc »

Sam mam stosunek do pieniędzy pozytywny, podejrzewam że większość piszących również:). Będziecie licytować się "kto bardziej komercyjny"? Bzdura. O muzykę tu chodzi. A ta jest świetna i mówię o obu zespołach.
I've lived in filth I've lived in sin And I still smell cleaner than the shit you're in
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

pod tym się podpisze
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

I ja rownierz.Dla mnie Maiden moze byc zachlanny na kase ile wlezie byle nie przelozylo sie to na nagrywany material.
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Zgodze się z 3 przedmówcami. ;d Wtrące tylko miły akcent ze strony Bruce'a na koncertach w postaci komentarzy w stylu "Macie swoje urządzenia do nagrywania? Nagrywajcie!" albo "No dalej, róbcie zdjęcia!" :>
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Freeze pisze:Zgodze się z 3 przedmówcami. ;d Wtrące tylko miły akcent ze strony Bruce'a na koncertach w postaci komentarzy w stylu "Macie swoje urządzenia do nagrywania? Nagrywajcie!" albo "No dalej, róbcie zdjęcia!" :>
Nie wiedziałem, że coś takiego mówi :P . Słyszłem tylko o tym, że Harris kolekcjonuje booty i ma ich całkiem sporo :D
Deleted User 1499

Filik10 pisze:Słyszłem tylko o tym, że Harris kolekcjonuje booty i ma ich całkiem sporo
Trzeba sie z nim skontaktowac moze sie wymieni :D
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

sekcjazwlok pisze:Dla mnie Maiden moze byc zachlanny na kase ile wlezie byle nie przelozylo sie to na nagrywany material.
przecież to ich zawód i byliby ciężkimi idiotami gdyby olewali kasę za swoja ciężką robotę ale jak słyszę teksty w stylu:
Meta faktycznie do pięt nie dorastała Maidenom w w pomysłach na robienie szmalu :).
to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

sekcjazwlok pisze:
Filik10 pisze:Słyszłem tylko o tym, że Harris kolekcjonuje booty i ma ich całkiem sporo
Trzeba sie z nim skontaktowac moze sie wymieni :D
Jestem ciekaw czy nie podszywa się pod jakiegoś słynniejszego tradera :lol: (w sumie to to możliwe :wink: )
Deleted User 1499

adam IM pisze:
sekcjazwlok pisze:Dla mnie Maiden moze byc zachlanny na kase ile wlezie byle nie przelozylo sie to na nagrywany material.
przecież to ich zawód i byliby ciężkimi idiotami gdyby olewali kasę za swoja ciężką robotę
Dlatego tez mnie nie interesuje ile zarabiaja i w jaki sposob.Byl nagrywali pozadna muze.
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

DiAnno to kiedyś ładnie podsumował - super sprawa grać i koncertować ale miło też dostawać pieniądze za swoją pracę.
Marx
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Marx »

sekcjazwlok pisze:
adam IM pisze:
przecież to ich zawód i byliby ciężkimi idiotami gdyby olewali kasę za swoja ciężką robotę
Dlatego tez mnie nie interesuje ile zarabiaja i w jaki sposob.Byl nagrywali pozadna muze.
Ja też jestem za lustracją kleru :wink:
Beltrametix
-#Invader
-#Invader

Post autor: Beltrametix »

ciągle w kółko to samo... jak ktoś zrobi coś wbrew upodobaniom większości to kiła mogiła i kaszana... czy to Metallica czy IM
Nie czepiam się tego, że Metallica zmieniła styl, ale jak to zrobiła. Uważam, że np. "Skunkworks" czy "Tattoed Millionaire" to ciekawe pozycje w dorobku Dickinsona, choć są zupełnie inne niż "Aob" czy "CW". Gdyby St. Anger trwał 45 minut, pewnie byłby świetną płytą. To jest mój główny zarzut do Metalliki po "Black Album". Zapomnieli, że LP nie musi mieć 75-80 minut :roll: St. Anger w oryginale (utwór) ma ok. 7 minut. Teledyskowa wersja ponad 4 minuty. Czym się różnią? No problem w tym ,że prawie niczym :? Gdyby z St. Angera wyciąć połowę nudnych dłużyzn, mielibyśmy ostry hardrockowy album. Nie thrash czy heavy metal, ale głośną energiczną i ciekawą muzykę. To samo jest na "Load" "Reload" i trochę na "czarnym". Co za dużo to niezdrowo :D
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Beltrametix pisze:To jest mój główny zarzut do Metalliki po "Black Album". Zapomnieli, że LP nie musi mieć 75-80 minut
Prawda. A to przecież nie boli...
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

mimski pisze:Ty chyba masz jakąś manię prześladowczą z tym całym "narzucaniem" swoich racji. Również proponuje wyluzować.
To nie był post do ciebie to po pierwsze. Po drugie jeżeli nie rozumiesz o co mi chodzi to trudno. Nomad takim stylem narzuca swoje zdanie. I nic nie muszę luzować, bo jestem wyluzowany. Chyba manii nie widziałeś...
KaziorFukacz pisze:Bart, w każdym poście to zaznaczasz ^^
Taa, jasne, w każdym :roll:. Zarzuciłem to kilku osobom bo tak jest. Im dłużej człowiek tu siedzi tym wiecej widzi. A Nomad to już jest mistrzem w tym. Dziwne, że nagle go bronicie, a wcześniej wiele osób się z niego śmiało.

Za chwile ktoś mi zarzuci, że jestem z PIS'u bo mam manię prześladowczą.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Temat jak dla mnie kompletnie bez sensu bo mijajacy sie z prawda, wiec to chyba dobre miejsce na takie kwiatki ze Meta nie dorasta Maidenom do piet w sposobach na zarabianiu szmalu <hahaha> kon by sie usmial!
I tu akurat jestem absolutnie bezstronny :!:
Joker
-#Invader
-#Invader

Post autor: Joker »

Ty nigdy nie byłeś bezstronny. Czasem mam wrażenie, że jesteś największym fanatykiem tej kapeli jakiego tutaj widziałem. Nomad nie dorasta ci do pięt.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

:D Tego nie kryje. Fanatykiem? Nie wiem, wiernym fanem na pewno, ale musisz i Ty byc bezstronnym, kto wiecej kasy zarobil Meta czy Maiden?
Dobrze wiesz ze wielokrotnie wiecej zarobili chlopaki od genialnego "Wladcy marionetek". To tylko suchy fakt nie fanatyzm!
Joker
-#Invader
-#Invader

Post autor: Joker »

Budziol pisze::D Tego nie kryje. Fanatykiem? Nie wiem, wiernym fanem na pewno, ale musisz i Ty byc bezstronnym, kto wiecej kasy zarobil Meta czy Maiden?
Dobrze wiesz ze wielokrotnie wiecej zarobili chlopaki od genialnego "Wladcy marionetek". To tylko suchy fakt nie fanatyzm!
1. Pisz po polsku, bo nie mogę załapać o co chodzi w tym przypadkowo poskładanym zlepku słów.
2. Nie zaglądałem ani jednym ani drugim do portfela więc nie wiem kto ma się lepiej. Jestem w miarę inteligentny więc nie wypowiadam się z przekonaniem opierając się na domysłach. Mówię tylko jak co dla mnie wygląda. Wygląda mi na to, że Harris chce nachapać się forsy przed emeryturą i kręci z managementem takie zagrywki, że szanującemu się artyście po prostu to nie przystoi.
ODPOWIEDZ