Trivium
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Trivium
o cholera, ja miałem nadzieje, ze spoko a tutaj jednak przerobili na to swoje nowe oblicze numery z poprzedniej płyty
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tak, zmienili, bo Matt już nie chce skrimować. Tylko Corey czasem robi jakieś chórki jak np. w Pull Harder.
-
szatanista
- -#Long distance runner

http://www.downloadfestival.tv/mofo/watch/408/
bardzo fajny wystep Trivium z Download Fest. Kurde, zaczynam sie do nich przekonywac \m/
bardzo fajny wystep Trivium z Download Fest. Kurde, zaczynam sie do nich przekonywac \m/
a mnie właśnie przybiło to. oglądałem i właśnie wtedy zrozumiałem, że zrobili na to swoje nowe oblicze stare numery
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie widzę w tym niczego złego, bo Corey nadal robi ważniejsze screamy. Matt nie chce już tak śpiewać - woli bardziej melodyjne wokale i wzoruje się na Hetfieldzie.
slucham wlasnie entrance of the conflagration, no coz wyprodukowane to jest dobrze, muzycy sa niezli technicznie etc. slowem zespol przekonuje mnie muzycznie...niestety wplyw metallicy na ten zespol jest tak ogromny, ze chlopaki zatracili sie gdzies artystycznie....co z tego, ze moze i sa lepsi technicznie (po jednym kawalku trudno ocenic, na pewno jesli chodzi o gitary mnie nie przkonali do tego twierdzenia, tzn gre Hammeta, bo Hetfield to nieporozumienie techniczne) skoro brakuje im indywidualizmu...sa swietna kopia i to wszystko na razie, czekam na wiecej..
reasumujac: muzycznie jest dobrze, artystycznie - zenada...
reasumujac: muzycznie jest dobrze, artystycznie - zenada...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Posłuchaj całego The Crusade.
Wiesz, oni nadal szukają swojego własnego stylu - nie ukrywają, że Metallica jest dla nich wielką inspiracją, ale też nie chcą skończyć jako ich klon. Muzycy mają dopiero po 20 lat więc myślę, że za kilka lat wyrobią sobie własne brzmienie i styl.
ale skoro zaczynaja jak klon to najlepiej im nie wrozy....zwykle zespoly na poczatku swojej kariery jeszcze nie wiedza czego chca, ale przynajmniej poszukuja...w tym utworze nie widze zadnych poszukiwan, a co gorsza wokalista brzmi jak hetfield...
Szczerze to Trivium mnie nie oczarowalo, wrecz przeciwnie, nieco mnie odrzucilo, moze dlatego ze to za ostra muzyka jak dla mnie. Jednak dawno nie slyszalem plyty ktora mnie odrzucila i nie wiem jak wytrzymam w Dortmund
Jednak przy trzecim przesluchaniu plyty wylapalem kilka fajnych riffow wiec moze jeszcze sie wyrobia
mi się Ascedency podobało takie jakie byłoDziku pisze:Nie widzę w tym niczego złego, bo Corey nadal robi ważniejsze screamy. Matt nie chce już tak śpiewać - woli bardziej melodyjne wokale i wzoruje się na Hetfieldzie.
... REWELACYJNY koncert - czy ktoś z was posiada ten materiał w jakimś "normalnym" formacie na dyskuszatanista pisze:http://www.downloadfestival.tv/mofo/watch/408/
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No mnie też, ale szanuję ich decyzję, a kawałki z Ascendancy w nowej aranżacji i tak powalają. :rocxmiki pisze:mi się Ascedency podobało takie jakie było
Też jestem chętny.jesper pisze:... REWELACYJNY koncert - czy ktoś z was posiada ten materiał w jakimś "normalnym" formacie na dysku
szanować też szanuję, bo zrobili co chcieli, więc odważnie. a to, że mi się nie podoba to moje prawoNo mnie też, ale szanuję ich decyzję, a kawałki z Ascendancy w nowej aranżacji i tak powalają.
- dostoevsky
- -#Assassin

Nowa płyta - "Shogun" - już 30 września.
Tracklista:
01. Kirisute Gomen
02. Torn Between Scylla And Charybdis
03. Down From The Sky
04. Insurrection
05. Into The Mouth Of Hell We March
06. Throes Of Perdition
07. He Who Spawned the Furies
08. Of Prometheus And The Crucifix
09. The Calamity
10. Like Callisto To A Star In Heaven
11. Shogun
Nazwy kawałków typowo triviumowe.
Tracklista:
01. Kirisute Gomen
02. Torn Between Scylla And Charybdis
03. Down From The Sky
04. Insurrection
05. Into The Mouth Of Hell We March
06. Throes Of Perdition
07. He Who Spawned the Furies
08. Of Prometheus And The Crucifix
09. The Calamity
10. Like Callisto To A Star In Heaven
11. Shogun
Nazwy kawałków typowo triviumowe.
Koleżka z Trivium chyba o kogoś pragnie się upodobnić : - (
http://static.metal-archives.com/images ... _photo.jpg
podpowiedź:
http://img.villagephotos.com/p/2006-11/ ... _small.jpg
http://static.metal-archives.com/images ... _photo.jpg
podpowiedź:
http://img.villagephotos.com/p/2006-11/ ... _small.jpg
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

A niech się upodabnia, muzyka Trivium i tak jest 100 razy lepsza od tego co nagrał w swoim życiu tamten drugi kolo
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Wiem, dlatego nie mogę się doczekać serii koncertów Trivium, które zobaczę \m/
Szczerze mówiąc, moja pierwsza reakcja na nową płytę to było coś w stylu "WTF?!". Straszny burdel kompozycyjny. Natomiast za drugim przesłuchaniem zaczęło mi toto nawet podchodzić, ale dalej nie jest to nic nadzwyczajnego.
jak dopoki z trivium naprawde podobalo mi sie intro i pierwszy kawalek na 1 plycie, z drugiej ostatni, intrumentalny to na nowej nic...
W związku z informacją o koncercie w W-wie wrzuciłem sobie jakieś 2 numery na YT. Jestem autentycznie zażenowany, że tak prymitywny i wtórny zespół osiągnął jakąkolwiek popularność.
WTF ??
WTF ??
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...