Trivium

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

miki
-#Clansman
-#Clansman

Re: Trivium

Post autor: miki »

o cholera, ja miałem nadzieje, ze spoko a tutaj jednak przerobili na to swoje nowe oblicze numery z poprzedniej płyty
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Tak, zmienili, bo Matt już nie chce skrimować. Tylko Corey czasem robi jakieś chórki jak np. w Pull Harder.
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

http://www.downloadfestival.tv/mofo/watch/408/

bardzo fajny wystep Trivium z Download Fest. Kurde, zaczynam sie do nich przekonywac \m/
miki
-#Clansman
-#Clansman

a mnie właśnie przybiło to. oglądałem i właśnie wtedy zrozumiałem, że zrobili na to swoje nowe oblicze stare numery
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nie widzę w tym niczego złego, bo Corey nadal robi ważniejsze screamy. Matt nie chce już tak śpiewać - woli bardziej melodyjne wokale i wzoruje się na Hetfieldzie.
Tipton
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Tipton »

slucham wlasnie entrance of the conflagration, no coz wyprodukowane to jest dobrze, muzycy sa niezli technicznie etc. slowem zespol przekonuje mnie muzycznie...niestety wplyw metallicy na ten zespol jest tak ogromny, ze chlopaki zatracili sie gdzies artystycznie....co z tego, ze moze i sa lepsi technicznie (po jednym kawalku trudno ocenic, na pewno jesli chodzi o gitary mnie nie przkonali do tego twierdzenia, tzn gre Hammeta, bo Hetfield to nieporozumienie techniczne) skoro brakuje im indywidualizmu...sa swietna kopia i to wszystko na razie, czekam na wiecej..

reasumujac: muzycznie jest dobrze, artystycznie - zenada...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Posłuchaj całego The Crusade. ;) Wiesz, oni nadal szukają swojego własnego stylu - nie ukrywają, że Metallica jest dla nich wielką inspiracją, ale też nie chcą skończyć jako ich klon. Muzycy mają dopiero po 20 lat więc myślę, że za kilka lat wyrobią sobie własne brzmienie i styl.
Tipton
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Tipton »

ale skoro zaczynaja jak klon to najlepiej im nie wrozy....zwykle zespoly na poczatku swojej kariery jeszcze nie wiedza czego chca, ale przynajmniej poszukuja...w tym utworze nie widze zadnych poszukiwan, a co gorsza wokalista brzmi jak hetfield...
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Szczerze to Trivium mnie nie oczarowalo, wrecz przeciwnie, nieco mnie odrzucilo, moze dlatego ze to za ostra muzyka jak dla mnie. Jednak dawno nie slyszalem plyty ktora mnie odrzucila i nie wiem jak wytrzymam w Dortmund :P Jednak przy trzecim przesluchaniu plyty wylapalem kilka fajnych riffow wiec moze jeszcze sie wyrobia
miki
-#Clansman
-#Clansman

Dziku pisze:Nie widzę w tym niczego złego, bo Corey nadal robi ważniejsze screamy. Matt nie chce już tak śpiewać - woli bardziej melodyjne wokale i wzoruje się na Hetfieldzie.
mi się Ascedency podobało takie jakie było
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

szatanista pisze:http://www.downloadfestival.tv/mofo/watch/408/

bardzo fajny wystep Trivium z Download Fest. Kurde, zaczynam sie do nich przekonywac \m/
... REWELACYJNY koncert - czy ktoś z was posiada ten materiał w jakimś "normalnym" formacie na dysku :?:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

miki pisze:mi się Ascedency podobało takie jakie było
No mnie też, ale szanuję ich decyzję, a kawałki z Ascendancy w nowej aranżacji i tak powalają. :rocx
jesper pisze:... REWELACYJNY koncert - czy ktoś z was posiada ten materiał w jakimś "normalnym" formacie na dysku :?:
Też jestem chętny. :) Koncert genialny - Trivium czują się w Donington jak u siebie! W Anglii sprzedali już 100.000 egzemplarzy The Crusade (złota płyta), z czego 60.000 w pierwszych dniach sprzedaży, a to od występu na Download 2005 zaczęła się ich popularność. Ciekawe czy wystąpią tam i w przyszłym roku - u boku Maiden? :twisted:
miki
-#Clansman
-#Clansman

No mnie też, ale szanuję ich decyzję, a kawałki z Ascendancy w nowej aranżacji i tak powalają.
szanować też szanuję, bo zrobili co chcieli, więc odważnie. a to, że mi się nie podoba to moje prawo
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Nowa płyta - "Shogun" - już 30 września.

Tracklista:

01. Kirisute Gomen
02. Torn Between Scylla And Charybdis
03. Down From The Sky
04. Insurrection
05. Into The Mouth Of Hell We March
06. Throes Of Perdition
07. He Who Spawned the Furies
08. Of Prometheus And The Crucifix
09. The Calamity
10. Like Callisto To A Star In Heaven
11. Shogun

Nazwy kawałków typowo triviumowe. ;)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Koleżka z Trivium chyba o kogoś pragnie się upodobnić : - (
http://static.metal-archives.com/images ... _photo.jpg

podpowiedź:
http://img.villagephotos.com/p/2006-11/ ... _small.jpg
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

A niech się upodabnia, muzyka Trivium i tak jest 100 razy lepsza od tego co nagrał w swoim życiu tamten drugi kolo
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Wiem, dlatego nie mogę się doczekać serii koncertów Trivium, które zobaczę \m/
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

Szczerze mówiąc, moja pierwsza reakcja na nową płytę to było coś w stylu "WTF?!". Straszny burdel kompozycyjny. Natomiast za drugim przesłuchaniem zaczęło mi toto nawet podchodzić, ale dalej nie jest to nic nadzwyczajnego.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

jak dopoki z trivium naprawde podobalo mi sie intro i pierwszy kawalek na 1 plycie, z drugiej ostatni, intrumentalny to na nowej nic...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

W związku z informacją o koncercie w W-wie wrzuciłem sobie jakieś 2 numery na YT. Jestem autentycznie zażenowany, że tak prymitywny i wtórny zespół osiągnął jakąkolwiek popularność.

WTF ??
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ