jeden z niewielu kawałków które mają u mnie 10/10
The Rime of Ancient Mariner
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Rime of Ancient Mariner
będe mówił o wersji z LAD , ogólnie uważam ten utwór za największe osiągnięcie Maiden
ale moment po spowolnieniu na LAD jest tak pełny energii IMO ,że aż chce się wrzasnąć z radości
tak sie złozylo ze ja tezTomash pisze:ogólnie uważam ten utwór za największe osiągnięcie Maiden
Utwór-legenda ;P Uwielbiam jako całość.
Ja takoż, mimo swojej długości ani przez chwile nie nudziFreeze pisze:Utwór-legenda ;P Uwielbiam jako całość.
Mogliście widziec moją mine jak na zajeciach z literatury angielskiej pan doktor zaanonsował że dzisiaj bedziemy omawiac utwór pod tytułem "The rime of the ancient mariner"
, w sumie część tekstu piosenki jest żywcem przekopiowana z poematu.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Mnie ten kawałek nigdy nie zdołał do siebie przekonać. Może i ma on w sobie coś niezwykłego, ale ja tego nie dostrzegam. Bez rewelacji. Zdecydowanie wolę Siódmego Syna czy genialnego w moim przekonaniu Alexa.
Zgadzam się ;] Jak nigdyKratos pisze:Zdecydowanie wolę Siódmego Syna czy genialnego w moim przekonaniu Alexa.
-
Lord Of The Flies
- -#Invader

Przydałoby się zrobić ankiete o tym, który kawałek sie wam najardziej podoba z tych 3:Rime Of The Ancient Mariner, Seventh Son of a Seventh Son czy może Alexander The Great.Ciekawe, który by wygrał.Ja Stawiam na ROTAM :rocx
I am a man who walks alone...
nie bawmy się w Rycerza no 
-
Lord Of The Flies
- -#Invader

dodałabym The Legacy i byłby niegłupi pomysł. I może jeszcze Sign of the Cross?Lord Of The Flies pisze:Przydałoby się zrobić ankiete o tym, który kawałek sie wam najardziej podoba z tych 3:Rime Of The Ancient Mariner, Seventh Son of a Seventh Son czy może Alexander The Great.Ciekawe, który by wygrał.Ja Stawiam na ROTAM
-
Deleted User 1499
Ale wersja z Rio.Iron maidenka pisze:I może jeszcze Sign of the Cross?
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Też nie uważam że Rime jest zły
Bo złe to jest Invaders
Ale Nomad też wydawał mi sie nienajlepszy ale odkryłem w nim coś co spowodowało że stwierdziłem że jest poprostu świetny
Czekam na takie samo oświecenie ze strony Rima
Też uważam że Rime jest lepszy od Ganglanda
Mój głos by poszedł na TSOTC z RiR
Bo złe to jest Invaders
Ale Nomad też wydawał mi sie nienajlepszy ale odkryłem w nim coś co spowodowało że stwierdziłem że jest poprostu świetny
Czekam na takie samo oświecenie ze strony Rima
Też uważam że Rime jest lepszy od Ganglanda
Mój głos by poszedł na TSOTC z RiR
-
Lord Of The Flies
- -#Invader

No to teraz tylko niech jakis moderator zrobi ankiete i sie zobaczy, który utwór wygra.
Zamiast The Legacy wolałbym zeby sie znalazł The Clansman.dodałabym The Legacy i byłby niegłupi pomysł
I am a man who walks alone...
Świetny utwór, genialny klimat. Na pewno jeden z najlepszych w dorobku Maiden, ale i tak dużo bardziej wolę Alexandra. 
Dla mnie Alexander jest nudny- taki typowy utworek maiden, tylko że za długi o klika minut
Rime .. => jeden z najnudniejszych kawałków Maiden. Odrzuca mnie od niego ...
freeforce , dlaczego mam wrażenie ,że bluzgasz każdy kawałek Maiden w którego powstawaniu nie miał udziału czołowy zapieprzać po gryfie Ironów tzn Janick? :>
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Bo tam nie ma uwolnionej mocy IronówTomash pisze:freeforce , dlaczego mam wrażenie ,że bluzgasz każdy kawałek Maiden w którego powstawaniu nie miał udziału czołowy zapieprzać po gryfie Ironów tzn Janick? :>
/imo/ kawałek jak 90% innych Ironów - po prostu świetny :-)
Nic więcej nie mam tu do powiedzenia, a recenzji kawałka nie chce mi się pisać
Powiem szczerze ,że wreszcie się do tego kawałka przkonałem. Włączyłem sobie dzisiaj Powerslave i naprawdę polubiłem TROAM