The Rime of Ancient Mariner
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Paschendale
- -#Wrathchild

Re: The Rime of Ancient Mariner
Ten utwór zalicza się do 5 moich ulubionych, ale wolę wersję z LAD od studyjnej. Moim zdaniem to najlepszy kawałek na LAD.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Ja też.Paschendale pisze:wolę wersję z LAD od studyjnej
Tomash, chyba nie czytałeś że uwielbiam Powerslave'a, i wiele innych Z czasów kiedy Iron maiden jeszcze nie śniło o tym że będzie tam JanickTomash pisze:freeforce , dlaczego mam wrażenie ,że bluzgasz każdy kawałek Maiden w którego powstawaniu nie miał udziału czołowy zapieprzać po gryfie Ironów tzn Janick? :>
No ja nadal sie przekonac nie moge, ale wersja z LAD jest duzo lepsza 
btw. FreeForce: Have a nice day
btw. FreeForce: Have a nice day
już nie mam tu najwięcej postów

ale stwierdzenie ,że jest to jeden z najnudniejszych utworów Maiden mnie powaliło na łopatkifreeforce pisze:Tomash, chyba nie czytałeś że uwielbiam Powerslave'a, i wiele innych Z czasów kiedy Iron maiden jeszcze nie śniło o tym że będzie tam JanickTomash pisze:freeforce , dlaczego mam wrażenie ,że bluzgasz każdy kawałek Maiden w którego powstawaniu nie miał udziału czołowy zapieprzać po gryfie Ironów tzn Janick? :>
najnudniejszy ... nie moge go słuchać ... i tyle ;] już nomada wole ;DTomash pisze:ale stwierdzenie ,że jest to jeden z najnudniejszych utworów Maiden mnie powaliło na łopatki Razz ja rozumiem gusta...ale ,że najnudniejszy ?
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Rime to najlepszy epicki kawałek Maiden po Hallowed i Legacy. Zarówno wersja z Powerslave jak i LAD po - wa - la!
nawet dzisiaj sobie sluchalem Powerslave'a dzisiaj 
Rime jest przecudowny od poczatku do konca. nie bede z zadnym innym porownywac, bo ten utwor, to odrebna historia poprostu.
Rime jest przecudowny od poczatku do konca. nie bede z zadnym innym porownywac, bo ten utwor, to odrebna historia poprostu.
Dlaczego? Bo jest długi, bo Bruce krzyczy "Water, water everywhere", bo ma świetny klimat, pewną dramaturgię, bo jest podobny do utworu tytułowego z Seventh Son, który też jest genialny. Uwielbiam ten fragment, który pojawia się gdzieś w 1 minucie utworu i przewija się kilka razy w ciągu całej piosenki, podobnie jak ten, który pojawia się już gdzieś w 9 sek. To ogólnie świetny kawałek jest i tyle. Trudno mi wprost uwierzyć, że może się nie podobać.
jak bylem w Tunezji na Saharze, to nie wiem dlaczego, ale ciagle mialem w glowie ten tekst... a chyba raczej powinno byc sand everywhereReach out pisze:"Water, water everywhere",
"Face in the sand" może lepiej.a chyba raczej powinno byc sand everywhere
zgadzam się w pełnisoulburner pisze:W "Rime..." najlepszy jest fragment:
"Then down in falls comes the RAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA(...)AAAIN" i gitarka potem
Kawełek miodzio, ale nie jest u mnie w czołówce kawałków Maiden
ale naprawde jak tylko wychodzilismy z aitokaru, albo spojzalem przez szybe, to slowa piosenki same mi sie cisnely na usta. ciekawe czemu?M@ti pisze:Cytat:
a chyba raczej powinno byc sand everywhere
"Face in the sand" może lepiej.
moze pragnalem wtedy wody?
Też czasami tam mam, że jak coś ciekawego zobaczę to od razu kojarzę to z jakąś piosenką.Siwy pisze:ale naprawde jak tylko wychodzilismy z aitokaru, albo spojzalem przez szybe, to slowa piosenki same mi sie cisnely na usta. ciekawe czemu?
Genialny ,ponadczasowy utwór Iron Maiden, ani sekundy bym w nim nie zmienił, powstał w czasach kiedy Maidenom poprostu takie utwory wychodziły, słucha go się za jednym tchem, wokal, solówki, klimat, wszystko dosłownie powala.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Dłużyzna, dłużyzna i jeszcze raz dłużyzna. Kawałek może i by mnie zachwycił gdyby był ze 3-4 minuty krótszy. Tak dla mnie średni utwór, który ustępuje Alexowi i 7 Synowi.
I Tobie się AMOLAD podoba?Kratos pisze:Dłużyzna, dłużyzna i jeszcze raz dłużyzna. Kawałek może i by mnie zachwycił gdyby był ze 3-4 minuty krótszy.
Te 3-4 minuty cie tak bolą, to sobie przewijaj ten utwór, bo choćby dla samych liń wokalnych i solówek warto go lubić.
A dzięki tej przerwie nie jest schematyczny i jednostajny. Jest świetny
Nomad, co sie stało że takiego krótkiego posta napisaleś??
Nomad, co sie stało że takiego krótkiego posta napisaleś??
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Tak nawet bardzo. A Ancient Marinner jest dla mnie za długi i momentami nawet trochę mnie nudzi. Ale zgadzam się, że sola są tam genialne.Nomad pisze: Tobie się AMOLAD podoba?