To se długo Caletti pograłwww.onet.pl pisze:Nowy gitarzysta Iced Earth
Jon Schaffer podał personalia nowego gitarzysty jego grupy Iced Earth.
Amerykanin wybrał na swojego współpracownika w zespole Tima Millsa. Nowy muzyk Iced Earth jest Anglikiem. Poza tym, że jest zdolnym gitarzystą, stworzył również firmę Bare Knuckle Pickups, produkującą kostki do gitary.
"Właśnie dzięki temu go poznałem" – wspomina Jon. "Wszystkim poważnym gitarzystom polecam wypróbowanie kostek produkowanych przez firmę Tima. Są niesamowite. Co zaś do umiejętności Tima – gra niesamowicie, bardzo melodyjnie, ze smakiem. Ma bardzo oryginalne pomysły" – chwali Anglika lider Iced Earth.
Kilka miesięcy wcześniej Jon podał jako gitarzystę Iced Earth Erniego Carlettiego. Niestety, później okazało się, że muzyk jest zamieszany w gwałt na 19-latce z Delaware, jak również o porwanie i nielegalne posiadanie broni. W tej sytuacji jego współpraca z Iced Earth musiała się zakończyć zanim na dobre się rozpoczęła.
Iced Earth przygotowuje płytę koncepcyjną, która ma być oparta na historii opowiedzianej na albumie "Something Wicked This Way Comes" z 1998 roku.
Iced Earth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iced Earth
Pewnie go policjant Barlow aresztował.Artur pisze:To se długo Caletti pograł
Niewykluczone 
Może to specjalnie zrobił, żeby utrudnić życie Schaefferowi
Może to specjalnie zrobił, żeby utrudnić życie Schaefferowi
Jeśli tak jest, to i Millsa udupi niedługo.Artur pisze:Może to specjalnie zrobił, żeby utrudnić życie Schaefferowi
No to jest więcej jak pewne, że coś na niego znajdzie 
Heh albo go sprowokuje i przyjdzie w koszulce "fuck the queen", angole tego nie lubią.Artur pisze:No to jest więcej jak pewne, że coś na niego znajdzie
A swoją Caletti to nie pierwszy gitarzysta, który przewinął się przez IE, a któy ma/miał problemy z prawem. Ostatnio Santollę (obecnie w Deicide jak pewnie niektórzy wiedzą) oskarżono o to, że rzucił zdaje się butelką w policjanta
Oczywiście on zaprzecza 
A czytałem o tym, to na jakimś koncercie Deicide było chyba. Santolla tego nie zrobił, bo po czasie okazało się że ktoś z tłumu rzucił tą butelką a policjanci musięli później ponoć przepraszać Santollę za dość dotkliwe pobicie.Artur pisze:Ostatnio Santollę (obecnie w Deicide jak pewnie niektórzy wiedzą) oskarżono o to, że rzucił zdaje się butelką w policjanta
wrócił by Barlow do zespolu a nie
ja chce nową płytę i koncert w Polsce.
predzej fani zaakceptuja Rippera niz Barlow wroci
Mnie tam w sumie wszystok jedno bo do Owensa nic nie mam, a i Barlowa lubię. Jest dobrze jak jest a jak chłopaki zdecydują się na reunion to się nie pogniewam.
-
Davenport
lepiej bym tego nie ująłM@ti pisze:Mnie tam w sumie wszystok jedno bo do Owensa nic nie mam, a i Barlowa lubię. Jest dobrze jak jest a jak chłopaki zdecydują się na reunion to się nie pogniewam.
Jatez lubie Rippera i nie oczekuje powrotu Barlowa
Kolejne zmiany personalne...
:
Resztę dośpiewajcie
W sumie szkoda Jarzą(om)bka
, ale nie wiedział jak widać w co się pakuje, a Smedley ma już chyba jakieś doświadczenie w kontaktach z tyranem
Więc skład na dziś dzień jest taki:
Tim "Ripper" Owens - wokal
Jon Schaffer - gitara
Tim Mills - gitara
Brent Smedley - perkusja
Czyli mamy wakat na pozycji basisty (chyba, że niedoinformowany jestem), tak więc dupa w troki, znaleźć go i płytę można nagrywać
Jak wyczytaliście, Brent Smedley to gość, który bębnił na "Alive In Athens"Jon Schaffer na www.icedearth.com pisze:Hello Friends,
I just wanted to make a quick and exciting announcement that I think many of you will be very happy about. Brent Smedley is coming back to Iced Earth for the recording and touring of the "Something Wicked" saga Parts 1& 2, and beyond. For those of you not familiar you can hear Brent's amazing drumming on the "Alive in Athens" CD, which in my opinion is the best thing about the recording. I can tell you that on a personal level this makes me very happy. Brent left the band about 7 years ago due to personal issues and I've missed him ever since. WELCOME BACK BROTHER!! The machine gun tight rhythm section is back!!!!
I wish Bobby Jarzombek the best of luck in his future endeavors, it was a pleasure jamming with him in the short time that we did.
Due to a personal situation Ernie Carletti will not be able to participate in band activities.
I will be making a significant announcement concerning the guitar and bass player positions very soon.
Also, the writing is going well and things are on track. I will post some details soon on www.icedearth.com. As challenging as this gigantic story is to tell in music, I have no doubt that it will be the pinnacle of Iced Earth's work thus far.
Take care all. More news is coming soon.
Jon Schaffer
W sumie szkoda Jarzą(om)bka
Więc skład na dziś dzień jest taki:
Tim "Ripper" Owens - wokal
Jon Schaffer - gitara
Tim Mills - gitara
Brent Smedley - perkusja
Czyli mamy wakat na pozycji basisty (chyba, że niedoinformowany jestem), tak więc dupa w troki, znaleźć go i płytę można nagrywać
Już mnie nic nie zdziwi. 
niech wymienią cały zespoł 
I tak tylko Schaffer się tam liczyniech wymienią cały zespoł
-
Davenport
jakby na to nie patrzeć...syzygy pisze:I tak tylko Schaffer się tam liczy
http://www2.centurymedia.com/splash/ice ... _country=4
chyba nie jest tak źle, jak wszyscy dookoła krakali
chyba nie jest tak źle, jak wszyscy dookoła krakali
Widziałem Alive In Athens DVD za 64 opyla sie?
EE i tak nie mam kasy
EE i tak nie mam kasy