02-03/12/2006 - Mediolan, ITA @ DatchForum

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 02-03/12/2006 - Mediolan, ITA @ DatchForum

Post autor: WICKER MAN »

Już wróciłem... Reszta ekipy jeszcze w drodze...
Mimo olbrzymich problemów dosłownie na każdym kroku (odwołane loty - z trudem dotarliśmy na koncerty, wydaliśmy więcej kasy niż planowaliśmy itp.) nie żałujemy! Oba gigi były fenomenalne - Włosi dają czadu live! ;) Choć są chamcsy, pchają się i oblewają Bruce'a wodą (The Pilgrim na drugim koncercie - Dickinson omal nie zabił kolesia ;) ) to są 10 razy głośniejsi od polskiej publiczności. Szacun! Zwłaszcza wolna część Fear of The Dark wyśpiewana w całości tylko przez publikę (bo byliśmy tak głośno, że Bruce stwierdził, iż może wracać do domu :lol: !) wypadła rewelacyjnie! Zespół jest w super formie - zero pomyłek itp. Widać, że dają z siebie wszystko wspaniale się przy tym bawiąc.
Przed drugim koncertem dostąpiłem zaszczytu spotkania się na prywatnej "audiencji" z Bruce'm, z którym przegadałem 20 minut (o lotnictwie :D ). Bruce pozdrawia wszystkich polskich fanów i mówi, że planują u nas zagrać w przyszłości - jednak raczej nie w przyszłym roku.
Pozdrawiam całą polską ekipę: Ivonę, MaYeR'a z Gosią, Ed Hunter'a z kolegą i Widelca, którego w końcu nie spotkałem. :P
Załączam kilka fotek. Miłego oglądania. :)

Backstage:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na pogawędce z Bruce'm:

Obrazek
Obrazek

Ze Steve'm:

Obrazek

Rozkład jazdy: ;)

Obrazek

Jak chcecie to zapodam też zdjęcia z Trivium. ;)
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

Dawaj zdjątka!
Twoj wyraz twarzy na 3 zdjęciu zabił :D
Death
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Death »

Wicker, skąd Ty masz takie wtyki? ;]
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

To tylko dzięki Bruce'owi i naszej wspólnej lotniczej pasji. ;) Niestety nie mam zdjęć z koncertów... :( Pod sceną był taki ścisk, że aż strach było brać aparat.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

No, miło słyszeć, że się dobrze bawiliście. :) Bruce'a dorwałeś kiedy robiłeś wywiad z Trivium? ;>
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Meier(D5) pisze:No, miło słyszeć, że się dobrze bawiliście. :) Bruce'a dorwałeś kiedy robiłeś wywiad z Trivium? ;>
Nie do końca, bo dorwałem go na drugim koncercie, a z Trivium spotkałem się przed pierwszym. W każdym razie jak Bruce dowiedział się, że tam jestem to zaprosił mnie na backstage, żeby pogadać, bo mu się nudziło. :lol:
Death
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Death »

Jak tak to czytam, to mnie zazdrość zżera.. :wink: ;]
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

WICKER MAN pisze:
Meier(D5) pisze:No, miło słyszeć, że się dobrze bawiliście. :) Bruce'a dorwałeś kiedy robiłeś wywiad z Trivium? ;>
Nie do końca, bo dorwałem go na drugim koncercie, a z Trivium spotkałem się przed pierwszym. W każdym razie jak Bruce dowiedział się, że tam jestem to zaprosił mnie na backstage, żeby pogadać, bo mu się nudziło. :lol:
Hah, też dobrze. ;)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

o tym maiden to zawsze to samo jest, mógłbyś na moje specjalne życzenie napisać coś o koncercie machine heada na souds of the underground :f
Ed Hunter
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Ed Hunter »

Choć udało mi się być tylko na sobotnim koncercie w Mediolanie, to wystarczyło aby uznać ten show za wspaniały! To był mój szósty koncert Maiden w życiu i na gorąco przyznam, że chyba najlepszy z nich! Zespół w wyśmienitej formie, szczególnie Bruce. Publiczność wspaniała - nie udało mi się zanotować chamskich zachowań, wręcz przeciwnie! Wspaniały nastrój, wspólna zabawa, przyjacielskie gesty. Wzbudzaliśmy prawdziwe niedowierzanie wśród włoskich fanów, że przybycie do Datch forum było naszym jedynym celem we Włoszech :lol: Dziwne to, gdyż hala roiła się od doskonale widocznych fanów ze Skandynawii, Anglii, Chorwacji, Węgier - generalnie całej Europy.

Wicker wraz z Mayerem brylowali przy samej scenie, my zajęliśmy miejsce przy soundboardzie. Widok na scenę był niezły, słyszalność jeszcze lepsza. Miałem też okazję porobić sporo zdjęć, które niebawem wrzucę do sieci. Poza tym tuż za naszymi plecami kręcił się Rod Smallwood, którego też udało mi się ustrzelić fotkę!

Lauren Harris w roli supportu wzbudzała wrażenia raczej, hmmm, estetyczne niż muzyczne :wink: W występie Trivium czegoś mi brakowało - lepiej wypadają na płytach niż na żywo, choć zagrali niezwykle żywiołowo.

Pomimo problemów z wylotem, pobyt w Mediolanie uważam za niezwykle udany! Z przyjemnością rozważę podobną wyprawę, podczas następnej trasy, która ominie Polskę! Duże uznanie za organizację imprezy - nasi organizatorzy mogliby tam sporo podpatrzeć. Także dla ok. 20 tys fanów, którzy sprawnie dostali się do środka obiektu.

Pozdrowienia dla Wickera i Mayera wraz z lepszymi połowami :D oraz dla Widelca, którego spotkaliśmy przypadkiem w autobusie pełnym fanów jadącym do hali.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

miki pisze:o tym maiden to zawsze to samo jest, mógłbyś na moje specjalne życzenie napisać coś o koncercie machine heada na souds of the underground :f
Przeczytaj relację w Mystic Art. ;) :P Powiem tylko tyle - to był najgłośniejszy zespół jaki słyszałem. :twisted: :rocx

Jeszcze foty z Trivium (spotkałem wszystkich oprócz Matt'a), a z Paolo robiłem wywiad:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam też zjechaną kostkę Corey'a, na której grał podczas koncertu oraz setlistę Trivium. Do tego z Ivoną złapaliśmy kostki Dave'a i Adriana oraz frotkę tego pierwszego. 8)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

WICKER MAN pisze:Przeczytaj relację w Mystic Art.
bardzo chętnie, jaki to numer był? oni tam wtedy chyba nowy numer grali.

z trivium tylko ten corey teraz jakoś dobrze się prezentuje, reszta nie bardzo.
IvonMaiden
-#Invader
-#Invader

Post autor: IvonMaiden »

na poczatek pozdrawiam wszystkich ktorzy towarzyszili mnie i Robertowi w tych niezapomnianych przygodach :D
:beer Gosia&Mayer oraz Ed Hunter z kolega :beer

tez juz powrocilam i mimo iz oba koncerty byly rewelacyje to drugi bardziej podbil moje serce :D
to pewnie za sprawa Bruce'a ktory nas rozpoznal i wskazal na nas palcem < nie ma to jak uplasowac sie prawie na srodku > swoj wklad w moj odbior koncertu mial tez Dave ktory nieustannie sie do mnie usmiechal i puszczal oczko oraz kostki :D

tutaj sa linki ktore zapodal nasz znajomy z wloch bez ktorego chyba zagineli bysmy w akcji ;)

Ole Ole Ole Ole MAIDEN MAIDEN !!
http://www.youtube.com/watch?v=BRebLv6jtRo

Fear of the dark intro:
http://www.youtube.com/watch?v=PlC82...elated&search=

Fear of the dark w wykonaniu naszgo wloskiego kolegi :)

http://www.youtube.com/watch?v=9ghcNcLJB-s

23.58 small
http://www.youtube.com/watch?v=lZUGJpGOpJo

Different World:
http://www.youtube.com/watch?v=8jEPcaJadR8
WICKER MAN pisze:Mam też zjechaną kostkę Corey'a, na której grał podczas koncertu oraz setlistę Trivium. Do tego z Ivoną złapaliśmy kostki Dave'a i Adriana oraz frotkę tego pierwszego. 8)
ten pierwszy to sie niezle rozbrykal na drugim gigu na cale szczescie dla nas :D
Ed Hunter
-#Administrator
-#Administrator

Zgodnie z obietnicą wrzuciłem trochę zdjęć do sieci - można je obejrzeć pod adresem:
http://edhunter.hopto.org/screamforme/

Ich jakość nie jest rewelacyjna, ze względu na odległość od sceny i możliwości sprzętu foto, ale cokolwiek na pewno da się dostrzec :)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

WICKER MAN pisze:Już wróciłem... Reszta ekipy jeszcze w drodze...
Mimo olbrzymich problemów dosłownie na każdym kroku (odwołane loty - z trudem dotarliśmy na koncerty, wydaliśmy więcej kasy niż planowaliśmy itp.) nie żałujemy! Oba gigi były fenomenalne - Włosi dają czadu live! ;) Choć są chamcsy, pchają się i oblewają Bruce'a wodą (The Pilgrim na drugim koncercie - Dickinson omal nie zabił kolesia ;) ) to są 10 razy głośniejsi od polskiej publiczności. Szacun! Zwłaszcza wolna część Fear of The Dark wyśpiewana w całości tylko przez publikę (bo byliśmy tak głośno, że Bruce stwierdził, iż może wracać do domu :lol: !) wypadła rewelacyjnie!
Nic tylko żałować że się tam nie było , albo że właśnie tych dwóch koncertów nie nagrywali/filmowali z myślą o płycie CD/DVD :( Bo na żadnym zdjątku kamery nie wyłapałem :?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Była jedna kamera przy desce mikserskiej - ale każdy koncert jest filmowany tylko z innego ujęcia. Zajmuje się tym Johnny Burke. Myślę, że DVD będą chcieli nagrać w Earls Court...

Fear of The Dark wyśpiewany przez publiczność podczas drugiego koncertu - byliśmy głośniejsi od zespołu!! :)

http://www.youtube.com/watch?v=skCiAHvc0A8
http://www.youtube.com/watch?v=ro7MLo1oO3A
Ed Hunter
-#Administrator
-#Administrator

WICKER MAN pisze:Była jedna kamera przy desce mikserskiej - ale każdy koncert jest filmowany tylko z innego ujęcia.
Rzeczywiście, pierwsze dwa utwory a także reakcje publiczności przed rozpoczęciem koncertu były w sobotę filmowane. Mam nadzieję, że moje groźne miny i prezentacja Sanktuaryjnej koszulki zostały uwiecznione... :lol:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ed Hunter pisze:Rzeczywiście, pierwsze dwa utwory a także reakcje publiczności przed rozpoczęciem koncertu były w sobotę filmowane. Mam nadzieję, że moje groźne miny i prezentacja Sanktuaryjnej koszulki zostały uwiecznione... :lol:
Ale to chyba przez Szwedzka TV, ktora robila raport z lotu Bruce Air... Postaram sie dorwac ich zapis. :wink:
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

WICKER MAN pisze:Była jedna kamera przy desce mikserskiej - ale każdy koncert jest filmowany tylko z innego ujęcia. Zajmuje się tym Johnny Burke. Myślę, że DVD będą chcieli nagrać w Earls Court...

Fear of The Dark wyśpiewany przez publiczność podczas drugiego koncertu - byliśmy głośniejsi od zespołu!! :)

Wow, robi wrażenie.
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

WICKER MAN pisze:Fear of The Dark wyśpiewany przez publiczność podczas drugiego koncertu - byliśmy głośniejsi od zespołu!! Smile

Mocarne :D
ODPOWIEDZ