Lars Ulrich czy Nicko Mc' Brain?|

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Lars Ulrich czy Nicko Mc' Brain?|

Post autor: BeBe »

Sulo pisze:Zdecydowanie Lars, nie dosc ze jest lepszym perkusistą to jescze jeżeli chodzi o komponowanie to Nicko mógłby mu buty czyścic.
Za całą moją miłością do Metallicy-Lars jest perkusistą ultra słabym. Miał fajny przebłysk w okolicach AJFA, ale dzisiaj to już nic z niego nie zostało, co dobrze widać po jego perkusji.
A Nicko trzyma poziom, zawsze nieźle walił w gary.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

BeBe pisze:Lars jest perkusistą ultra słabym
:beer Zgadzam się.
Nicko jest bardzo dobrym perkusistą. Wielu muzyków na starość odchodzi w cień - nie są w stanie powtórzyć za wiele z lat mlodzieńczych jeśli chodzi o komponowanie - natomiast Nicko na ostatniej płycie pokazał klasę i jeśli chodzi o perke pod kontrolą NIcko w Maiden to na AMOLAD jest najlepsza.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Sulo
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Sulo »

BeBe pisze:
Sulo pisze:Zdecydowanie Lars, nie dosc ze jest lepszym perkusistą to jescze jeżeli chodzi o komponowanie to Nicko mógłby mu buty czyścic.
Za całą moją miłością do Metallicy-Lars jest perkusistą ultra słabym. Miał fajny przebłysk w okolicach AJFA, ale dzisiaj to już nic z niego nie zostało, co dobrze widać po jego perkusji.
A Nicko trzyma poziom, zawsze nieźle walił w gary.
Z cała moją miloscia do Ironów-Lars jest lepszy :wink: dlaczego nie odniosles sie do umiejetnosci kompozytorskich ?? Tutaj to Nicko jest ultra słaby. Pozatym, nie jestem zadnym znawca ale wydaje mi sie ze to wlasnie Urlich gra rzeczy duzo bardziej skomplikowane i jezeli mieliby sie zamienic rolami to wydaje mi sie ze Lars by sobie spokojnie poradzil, natomiast Nico mialby problemy z graniem utworów Mety. I jescze jedno odnosnie wielkosci zestawu perkusyjnego, nie chodzi ile tam sie ma garkow tylko jak sie na nich gra, wiec twoj argument o perkusji Larsa wcale do mnie nie trafia.
No more can they keep us in, listen DAMN IT, we will win
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Czyli twierdzisz ze Pozadny perkusista zagra na kazdym zestawie tak?Ok.
Tylko posluchaj jak biednie brzmia wszystkie utwory ktore teraz sa grane.
Pozatym Jak Nicko robi przejscie od bongosow to pieknie to brzmi , a Lars co moze na tych swoich dwoch pol-tonach?
Pozatym nie widze Larsa w utworach gdzie jest wykorzystywany Hi-Hat (np.Paschendale w solowce) , bankowo by sobie nie poradzil.Nie twierdze tu ze Nicko jest niezastapiony bo sa o lepsi od niego ale Larsa w tym nie widze.
Sulo
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Nie, twierdze tylko ze dobry perkusista potrafi i na małym zestawie zrobic rzeźnie, wiec akurat wielkosc perkusji nie jest tu zadnym argumentem. A ja moge podac mase utworow metallici w ktorych nie widze Nicko, on tak szybko by po prostu nie zagral.
pzdr
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

bo prostu nicko nie zagralby ani Dyers Eve ani damage ani battery... mastera spokojnie i duzo innych ale przy kolejnym phantom lord czy motorbreath nasz kolega by niestety rady nie dal. musialby dosc mocno posiedziec w tych klimatach . a lars na bank zagra wszystko z 2 pierwszych cd Ironow bo miedzy innymi na nich sie wzorowali tez zioms !! zreszta to sie robi nudne . niech se panowie graja w swoich kapelach . a co do wielkosci zestawu ...to Mike Portnoy ma chyba najwiekszy jaki w zyciu widzialem. lars nie potrzebuje duzo...kiedys mial wiecej , a nicko coz...ma tego kapke...chcialbym miec chocby 1/3 tego :D
Awatar użytkownika
michi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: michi »

Mówisz o 2 pierwszy płytach, podczas gdy na dwóch pierwszych płytach IM grał Burr a nie McBrain :wink:
A co do samego tematu, to ja wole Nicko- nie znam sie na technice zbytnio, ale dla mnie Lars jest perkusistą metalowym jakich wielu, a Nicko wyróżnia się choćby tym, że gra na pojedyńczej stopie, i to jak gra :)
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

tez racja. ale jak widzisz burr jakies tak wiele gorzej od nicko nie gral ;p hehe nicko duzo patentow od burra wzial . naprawde meczaca jest ta dyskusja. to jak Vader czy behemoth kto lepszy ?? LOL
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

michi pisze:Mówisz o 2 pierwszy płytach, podczas gdy na dwóch pierwszych płytach IM grał Burr a nie McBrain
Burr grał na pierwszych trzech :wink:

michi pisze:a Nicko wyróżnia się choćby tym, że gra na pojedyńczej stopie, i to jak gra
Gra rzeczywiście świetnie ale co to za wyróżnienie grać na pojedyńczej stopie :roll:
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

wyroznienie iscie hujowe... ;/ a na pierwszych 3 zapomnialem heh...
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Lepiej jakby grał na ponad dwóch albo bez stopy :lol: :lol:
Awatar użytkownika
michi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: michi »

vyrus pisze:
michi pisze:Mówisz o 2 pierwszy płytach, podczas gdy na dwóch pierwszych płytach IM grał Burr a nie McBrain
Burr grał na pierwszych trzech :wink:
Wiem, ale kolega Stoneman wspominał o dwóch pierwszych, toteż ja nawiązałem do jego wypowiedzi :wink:

Gra rzeczywiście świetnie ale co to za wyróżnienie grać na pojedyńczej stopie
No ja niewieleu perkusistów metalowych grających na pojedyńczej stopie widziałem :wink: inna sprawa że ja generalnie mało perkusistów znam :P
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Lepiej jakby grał na ponad dwóch albo bez stopy :lol: :lol:
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

haha na ponad no napewno. a bez stopy jest nowy projekt Ihsana(nie jestem pewien czy jego) z Immortal o nazwie I . hehe. a to ze gra na jednej stopie nie czyni go nikim odjechanym
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Większośc pałkerów przecież gra na jednej stopie. Swoją drogą kiedyś widziałem gościa co miał cztery stopy różnej wielkości. Niewiem co to był za rodzaj muzyki ale miała fajna klimat. Koncert widziałem na tvp3.
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ciekawe. ale wiekszosc gra na twinach teraz albo 2 osobnych ;P malo kto ciupie na jednej w tych czasach
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Z cała moją miloscia do Ironów-Lars jest lepszy Wink dlaczego nie odniosles sie do umiejetnosci kompozytorskich ?? Tutaj to Nicko jest ultra słaby. Pozatym, nie jestem zadnym znawca ale wydaje mi sie ze to wlasnie Urlich gra rzeczy duzo bardziej skomplikowane i jezeli mieliby sie zamienic rolami to wydaje mi sie ze Lars by sobie spokojnie poradzil, natomiast Nico mialby problemy z graniem utworów Mety. I jescze jedno odnosnie wielkosci zestawu perkusyjnego, nie chodzi ile tam sie ma garkow tylko jak sie na nich gra, wiec twoj argument o perkusji Larsa wcale do mnie nie trafia.
Co ty smolisz ? ;]
Ulrich gra na jednym werblu, dwóch tomach i kilku talerzach-oprócz tego jeden jedyny jego atrybut to podwójna stopa, na której i tak już powoli wymięka.
I szczerze Ci powiem, że z tego wszystkiego na dzień dzisiejszy, Ulrich używa tylko werbel, tom tom jeden i talerze. A Nicko używa całej perksuji (jedzie chyba na jednej stopie, ale brzmi to dużo lepiej niż Ulrich).
Jedyna perkusja bez zastrzeżeń to tak naprawdę Dyers Eve-bo Ulrich nie potrafi jej zagrać na koncercie :lol:
Sulo
-#Prodigal son
-#Prodigal son

a tam.., ja powtorze (chociaz wiem ze to takie pierdolenie, co by bylo gdyby) dajcie Urlichowi do zagrania utwory Maiden a Nicko niech gra Mete, i zobaczymy kto tu by sobie nie poradzil... :)
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

hehe ja mety nie widzialem ja zywo. ale zeby Dyers Eve zagrac to jednak SKILLZ trza miec...a swoja droga ani Damage , Phantom Lorda , czy wlasnie dyers eve zbytnio juz nie graja. chociaz ostatnio grali (SIC !!! ) calego MAstera na jakims koncercie...
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Stoneman pisze:nicko coz...ma tego kapke...chcialbym miec chocby 1/3 tego
swoją drogą ciekawe po co ma tego tyle
Zablokowany