Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Metalophil
- -#Moonchild

Re: Saxon
ja będę w Krakowie
-
Deleted User 622
Nagrali albumy w lepszym stylu 
Polecam wszystko od Solid Ball of Rock w górę. Forever Free im się trochę nie udało
Wcześniejsze albumy wg uznania bo wg mnie są na tym samym poziomie (nie słyszałem tylko Destiny) ale ukazują troche inne oblicze grupy - lepiej posłuchać składanki Heavy Metal Thunder, są to stare utwory z odświeżonymi aranżami i brzmieniem.
Polecam wszystko od Solid Ball of Rock w górę. Forever Free im się trochę nie udało
- Ghost Of The Navigator
- -#Charlotte

Przyłaczam sie do pochlebnych opini na temat tej płyty. Juz sie nie moge doczekac, az usłysze niektore z tych kawałkow na zywo, szczegolnie Red Star Falling!
ROCK HARD RIDE FREE
- Ironkostek
- -#Trooper

witam w ogóle wszystkich 
a nowy Saxon jest dobry, choć za dużo na tym albumie wypełniaczy. Lionheart jest sporo ciekawszy.
Jednakże takie numery jak: State Of Grace, I've got to Rock, czy zwłaszcza Going Nowhere lub Attila The Hun udowadniają po raz kolejny, że Saxon nie zwykł dawać ciała
a nowy Saxon jest dobry, choć za dużo na tym albumie wypełniaczy. Lionheart jest sporo ciekawszy.
Jednakże takie numery jak: State Of Grace, I've got to Rock, czy zwłaszcza Going Nowhere lub Attila The Hun udowadniają po raz kolejny, że Saxon nie zwykł dawać ciała
dobra, nie chcę zaśmiecać forum nowym tematem, więc zapytam tutaj
. Mianowicie ostatnio spodobało mi sie parę utworów Saxona (Dogs of War, Crusader, Eagle Has Landed itd.) i chciałbym sobie ich jakąś składankę kupić. co byscie polecili?? Czy aktualnie jest coś w sklepach (w sensie Empikach bądź Media Markt) takiego do nabycia?? A jak nie to może jakiś ich album?? który byście proponowali??
Jeśli lubisz tradycyjne heavy-metalowe granie z wpływami AC/DC to polecam takie płyty jak Wheels of Steel,Denim and Leather czy Strong Arm of the Law..jęsli bardziej nowoczesne rzeczy to płyty z końca lat '90 i początków nowego wieku.
wojteq pisze:aha, dzięki Nomad :beer , popatrzę po sklepach, jak nie będzie żadnej składanki to sobie kupię którąś z tych płyt co napisałeś (wolę właśnie tradycyjne granie)
naczy wiesz takie płyty jak Lionheart czy Dogs of War to też jest heavy, Saxon zawsze grał heavy, tylko że już bez wpływów hard-rocka, bardziej energetyczna muzyka, z nowocześniejszym brzmieniem..no ale polecam bardziej starsze płyty, po pierwsze bo są wg.mnie zwyczajnie lepsze,po drugie bo głupio zaczynać znajomośc z zespołem od nowych płyt
ja zaczalem znajomosc z Saxon zaraz po wydaniu Killing Ground ktora ma niezlego powera i kopa ! a taki kawalek jak tytulowy to czysty killer na koncerty !
wiec co byscie mi dalej zaproponowali ? bo ja dla mnie teraz Saxon to zespol jednej plyty xD nie wiem za co by sie dalej wziasc
wiec co byscie mi dalej zaproponowali ? bo ja dla mnie teraz Saxon to zespol jednej plyty xD nie wiem za co by sie dalej wziasc
no właśnie na Youtube wyczaiłem ten kawałek!! jak cała płyta jest taka, to może się na nia zdecydujęStoneman pisze:ja zaczalem znajomosc z Saxon zaraz po wydaniu Killing Ground ktora ma niezlego powera i kopa ! a taki kawalek jak tytulowy to czysty killer na koncerty !
wojteq pisze:Stoneman napisał/a:
ja zaczalem znajomosc z Saxon zaraz po wydaniu Killing Ground ktora ma niezlego powera i kopa ! a taki kawalek jak tytulowy to czysty killer na koncerty !
no właśnie na Youtube wyczaiłem ten kawałek!! jak cała płyta jest taka, to może się na nia zdecyduję, ale to jedna z opcji jak na razie
ten kawalek jest conajmiej trv ! a dvd z tego koncertu na wacken wymiata !!
qrcze ciężki wybór
ale jesli tylko bedzie jakas składanka typu best of, to raczej kupię takie coś i potem ewentualnie kiedys jakiś album patrząc na to jakie utwory bedą mi się podobać (czyli z jakiego okresu twórczości).
a tak BTW: Killing ground, Dogs of War, Crusader, The Eagle has landed to jaki okres w twórczości Saxon: początek (klasyka) czy bardziej nowoczesność wg. Ciebie (Ciebie=Nomad)??
a czy jest płytka CD live z koncertu na Wacken czy tylko DVD??
a tak BTW: Killing ground, Dogs of War, Crusader, The Eagle has landed to jaki okres w twórczości Saxon: początek (klasyka) czy bardziej nowoczesność wg. Ciebie (Ciebie=Nomad)??
a czy jest płytka CD live z koncertu na Wacken czy tylko DVD??