Saxon

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
McGregor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Saxon

Post autor: McGregor »

A kto wybiera się na koncert w kwietniu?
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

nikt
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

McGregor pisze:A kto wybiera się na koncert w kwietniu?
Maria Kaczyńska
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

z o.Rydzykiem w parze.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
McGregor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: McGregor »

A myślałem, że się pokłócili i apage satanas Kaczorze ;-) Albo raczej Kaczorówno ;-)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

ja będę w Krakowie
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

A ja w 100licy. Dobry album, jednak z nóg mnie nie zwalił. Otwieracz jest świetny. Nagrali wcześniej jakiś album z utworami w takim właśnie stylu?
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Nagrali albumy w lepszym stylu ;)
Polecam wszystko od Solid Ball of Rock w górę. Forever Free im się trochę nie udało ;) Wcześniejsze albumy wg uznania bo wg mnie są na tym samym poziomie (nie słyszałem tylko Destiny) ale ukazują troche inne oblicze grupy - lepiej posłuchać składanki Heavy Metal Thunder, są to stare utwory z odświeżonymi aranżami i brzmieniem.
Awatar użytkownika
Ghost Of The Navigator
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Ghost Of The Navigator »

Przyłaczam sie do pochlebnych opini na temat tej płyty. Juz sie nie moge doczekac, az usłysze niektore z tych kawałkow na zywo, szczegolnie Red Star Falling!
ROCK HARD RIDE FREE
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Słucham nowej płyty i chyba lepiej jak poprzedniczka, ale nie zachwyca...
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkostek »

witam w ogóle wszystkich :)
a nowy Saxon jest dobry, choć za dużo na tym albumie wypełniaczy. Lionheart jest sporo ciekawszy.
Jednakże takie numery jak: State Of Grace, I've got to Rock, czy zwłaszcza Going Nowhere lub Attila The Hun udowadniają po raz kolejny, że Saxon nie zwykł dawać ciała :D
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

dobra, nie chcę zaśmiecać forum nowym tematem, więc zapytam tutaj :D. Mianowicie ostatnio spodobało mi sie parę utworów Saxona (Dogs of War, Crusader, Eagle Has Landed itd.) i chciałbym sobie ich jakąś składankę kupić. co byscie polecili?? Czy aktualnie jest coś w sklepach (w sensie Empikach bądź Media Markt) takiego do nabycia?? A jak nie to może jakiś ich album?? który byście proponowali??
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Jeśli lubisz tradycyjne heavy-metalowe granie z wpływami AC/DC to polecam takie płyty jak Wheels of Steel,Denim and Leather czy Strong Arm of the Law..jęsli bardziej nowoczesne rzeczy to płyty z końca lat '90 i początków nowego wieku.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

aha, dzięki Nomad :beer , popatrzę po sklepach, jak nie będzie żadnej składanki to sobie kupię którąś z tych płyt co napisałeś (wolę właśnie tradycyjne granie)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

wojteq pisze:aha, dzięki Nomad :beer , popatrzę po sklepach, jak nie będzie żadnej składanki to sobie kupię którąś z tych płyt co napisałeś (wolę właśnie tradycyjne granie)

naczy wiesz takie płyty jak Lionheart czy Dogs of War to też jest heavy, Saxon zawsze grał heavy, tylko że już bez wpływów hard-rocka, bardziej energetyczna muzyka, z nowocześniejszym brzmieniem..no ale polecam bardziej starsze płyty, po pierwsze bo są wg.mnie zwyczajnie lepsze,po drugie bo głupio zaczynać znajomośc z zespołem od nowych płyt
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

ja zaczalem znajomosc z Saxon zaraz po wydaniu Killing Ground ktora ma niezlego powera i kopa ! a taki kawalek jak tytulowy to czysty killer na koncerty !

wiec co byscie mi dalej zaproponowali ? bo ja dla mnie teraz Saxon to zespol jednej plyty xD nie wiem za co by sie dalej wziasc :)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Stoneman pisze:ja zaczalem znajomosc z Saxon zaraz po wydaniu Killing Ground ktora ma niezlego powera i kopa ! a taki kawalek jak tytulowy to czysty killer na koncerty !
no właśnie na Youtube wyczaiłem ten kawałek!! jak cała płyta jest taka, to może się na nia zdecyduję :), ale to jedna z opcji jak na razie ;-)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Jakbym miał polecać jedną płytę to byłby to Strong Arm of the Law, ale z drugiej stronie na Denim and Leather znajduje się nakwiększy hit zespołu.
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

wojteq pisze:Stoneman napisał/a:
ja zaczalem znajomosc z Saxon zaraz po wydaniu Killing Ground ktora ma niezlego powera i kopa ! a taki kawalek jak tytulowy to czysty killer na koncerty !

no właśnie na Youtube wyczaiłem ten kawałek!! jak cała płyta jest taka, to może się na nia zdecyduję :) , ale to jedna z opcji jak na razie ;-)

ten kawalek jest conajmiej trv ! a dvd z tego koncertu na wacken wymiata !!
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

qrcze ciężki wybór :D ale jesli tylko bedzie jakas składanka typu best of, to raczej kupię takie coś i potem ewentualnie kiedys jakiś album patrząc na to jakie utwory bedą mi się podobać (czyli z jakiego okresu twórczości).

a tak BTW: Killing ground, Dogs of War, Crusader, The Eagle has landed to jaki okres w twórczości Saxon: początek (klasyka) czy bardziej nowoczesność wg. Ciebie (Ciebie=Nomad)??
a czy jest płytka CD live z koncertu na Wacken czy tylko DVD??
ODPOWIEDZ