19-20/06/2007 - Heaven & Hell - Warszawa, Katowice

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 622

Re: 19-20/06/2007 - Heaven & Hell - Warszawa, Katowice

Post autor: Deleted User 622 »

Goshhh ale mnie napier...boli kark. Głowa ledwo trzyma się na szyi. Zniszczyli mnie... totalnie! Koncerciwo przepiękne... cholera teraz bym sobie chyba Rainbow z Dio życzył :mrgreen: Troche chamówa że panowie do nas nie wyszli po koncercie. Szacuneczek dla wszystkich którzy "odśpiewali" :lol: z nami Heaven&Hell (a właściwie kakofoniczne łołołoło) przed autokarem panów zaraz przed ich odjazdem. Swoją drogą 2 kostki Iommiego rekompensują brak autografów ;) Szczególne pozdro dla Artura, jego zioma, Zelaznego, Herkiego, Mikiego i reszty ziomów którzy tu pisują a czekali z nami po koncercie. WIELKIE JOŁ! :rocx

Dodam jeszcze od siebie:
Dio w wieku bodaj 65 lat deklasuje wszystkich wokalistów wykonujących zarówno rocka jak i cokolwiek innego. Może i krasnal ale ma taką werwę i czystość głosu jak młodzieniaszek. LONG LIVE RONNIE JAMES DIO!

ps. no to teraz czekamy na reunion z Tony Martinem :twisted:

ps2. spotkaliśmy ZZ Top'a :mrgreen:
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Na razie powiem krótko:

Zajebiście. Przegrałem tylko, *****, walkę o kostkę. Zapłaciłem za bilet na jakiś tam sektor, a i tak byłem w drugim rzędzie i było kapitalnie. Doskonały koncert, tylko za krótki. I scena nieźle odwalona :shock:.

Metal - nie sprzedawaj tej drugiej kostki ;). Kiedyś jak złapię inną, to się może wymienisz :).
Deleted User 622

DeaDe pisze:Metal - nie sprzedawaj tej drugiej kostki ;) . Kiedyś jak złapię inną, to się może wymienisz :) .
Drugą mam dla ziomka.
Awatar użytkownika
Ghost Of The Navigator
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Ghost Of The Navigator »

Nie moge wyjść z zachwytu do tej pory. Ten koncert był lepszy od moich marzeń. Panowie są niezniszczalni. Oni sie wogole nie starzeja. Do tego scenografia, prosta ale efektowna. Gra świateł idealna. Akustycy sie spisali na medal. Frekwencja mnie na poczatku zaniepokoiła, ale za to nie było takiego scisku nawet blisko sceny. Jestem wniebowziety.
ROCK HARD RIDE FREE
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

I wcale nie trzeba biegać jak by się w tyłku miało sprężynę po scenie czynić wygłupów z gitarą okręcając ją wokół siebie, stzrelać z basu do publiki żeby odwalić kapitalny koncert; wrecz można być bardzo oszczędny na scenia ale ZAGRAĆ
I można zagrać koncert bez tzw żelaznych i obowiązkowych chiciorów.... to tak ku rozwadze pewnym panom co to się im nie chce albo nie potrafią nie zagrać pewnych kawałkó na koncertach zasłaniając się tzw prośbami fanów..... ;-)
Koncert fanstastyczny, jedyny minus to skrócony set w porównaniu do tego co chłopcy grali za oceanem; taki lonely the world by się posłuchało.....
Teraz Raibow a zamiast Powella niech jest Appice.....
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

paulek pisze:I wcale nie trzeba biegać jak by się w tyłku miało sprężynę po scenie czynić wygłupów z gitarą okręcając ją wokół siebie, stzrelać z basu do publiki żeby odwalić kapitalny koncert; wrecz można być bardzo oszczędny na scenia ale ZAGRAĆ
I można zagrać koncert bez tzw żelaznych i obowiązkowych chiciorów.... to tak ku rozwadze pewnym panom co to się im nie chce albo nie potrafią nie zagrać pewnych kawałkó na koncertach zasłaniając się tzw prośbami fanów..... ;-)
Maiden to Maiden, Sabbath to Sabbath, bez sensu takie porównania ....
Awatar użytkownika
Iznogoud
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iznogoud »

O ile zawsze wolalam Sabbath z Dio niz z Ozzym, po wczorajszym konercie moge powiedziec,ze Ozzy w porownaniu z Dio nadaje sie jedynie do domu starcow. Nie neguje wartosci plyt z Ozzym,bo je bardzo lubie, ale dla mnie Black Sabbath-moj drugi ulubiony zespol-to tylko Sabbath w skladzie z Dio.
To byl jeden z najcudowniejszych koncertow w moim zyciu, a co do formy wokalnej Dio...tego sie nie da opisac. Niech zaluje, kto nie byl i nie slyszal. :rocx
Deleted User 622

JMM pisze:No i niektózy fani Sabbath mieli tego dnia dużo lepszy koncert w Warszawie, po którym już nie żałuję, że mnie koncerty z Dio ominęły...
tak sobie tłumacz... i wmawiaj :mrgreen:

swoją drogą czytałem ze koncert katowicki był duuuuuuzo lepszy od warszawskiego, ale chyba nie mi oceniac, bo byłem tylko w kato, wiec powtarzam cudzą opinię.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Co tu pisać.... wszyscy już wszystko napisali :) Koncert rewelacja ze wszystkimi utworami ,które chciałem usłyszeć, ciekawa scenografia i forma muzyków PRZEGENIALNA ! Nie mogłem uwierzyć gdy słuchałem bootlegów z trasy europejskiej. Dopiero na wczorajszym koncercie stwierdziłem ,że Dio jest jednym z tych wokalistów ,których głos jest coraz lepszy gdy są coraz starsi
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Dio stracil troche mocy, ale barwe ma super i te delikatniejsze wokale brzmia lepiej niz kiedys, a i mocniej potrafi doj_bac :)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Czy ma ktoś może zdjęcia albo filmiki z dwóch występów w Polsce?
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Ja mam.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Widze ze w Polsce chlopaki dali niezlego czadu ,szkoda ze frekwencja nie za tega byla.Na Fields of Rock koncert Dio i spolki obok Maiden najbardziej mi zapadl w pamieci-poprostu rewelacja.Mam pytanko.Zagrali na jakims koncercie w Polsce "Falling of the edge of the world" ???
i pare fotek z Fields of Rock
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3a6 ... bcacd.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cda ... a325c.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb2 ... e0574.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0c0 ... 61466.html
Deleted User 622

qracoss pisze:Zagrali na jakims koncercie w Polsce "Falling of the edge of the world" ???
na obu koncertach zagrali
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Krotko bo spac mi sie chce (od wczoraj rana spałem dokładnie 1h)

mech-mołdawska wersyja Ozzy Osbourne band,coś jak buty Adidos czy Noki z ryneczku,na krótką metę zabawne,ale generalnie dno. A wokalista to żenada

orange goblin - całkiem przyjemnie,widać że o wiele bardziej profesjonalny band,dało radę nawet głową pomachać

Dio + pomagierzy - masakra
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Żelazny pisze:Dio + pomagierzy - masakra
Ty, bez takich mu tu :closed ;-)

Podali już mniej więcej frekwencję ?
Bo w sumie jeśli płyta zapełniona tylko w 1/3 to 4-5 tys. mogło nie być :P

EDIT: no, niby coś pod 4 tys. więć przyzwoicie, ale.....
Szkoda że nie dało rady więcej.

No ale zabawa przednia i to sie liczy przede wszystkim. Panowie na scenie też sie chyba dobrze bawili więc wszyscy sie cieszą :D

A frekwencja może da coś do myslenia Tomkowi Dziubińskiemu, kto wie :lol:
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Artur pisze:A frekwencja może da coś do myslenia Tomkowi Dziubińskiemu, kto wie :lol:
Znając życie wpadnie na pomysł, że skoro trochę osób dało 155 zł to i 200 da ;-)
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Koncert rzeczywiście był piękny, choć krótki. Może teraz taka moda nadchodzi, żeby fani zawsze czuli jakiś niedosyt. Szkoda, że wycięli z setu Lady Evil. Nie mogę zrozumieć dlaczego nie grali takich killerów jak Turn Up The Night czy Wishing Well.

Forma wokalna DIO zabija. Gość ma prawie 60 na karku i wszystkim pokazuje, gdzie jest ich miejsce w szeregu. Właściwie większość koncertu skupiałem się na jego wokalach i nie mogłem wyjść z podziwu. Nagłośnienie bardzo fajne i te mocarne partie Vinniego, coś pięknego.

Jeśli chodzi o scenografię, to bardziej mi się podobała niż ta, którą możemy zobaczyć na obecnych koncertach Maiden.

W sumie fajnie, że na płycie nie było ścisku.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Zalezy na jakim koncercie byles, i w jakim miejscu plyty stales... bo ja tam czulem ze sie na mnie pchaja, zwlaszcza na samym poczatku jak dali Mob rules. W Warszawie bylem... :) A scenografia wypas + te animacje, miodzik... maiden sie chowa z tym "kissowskim" czolgiem !
Fearmaiden

Post autor: Fearmaiden »

W pytkę! Szkoda tylko, że tak krótko :sad: Ale w sumie to lepiej że zaczęli od Mob Roles`a niż After All. Ma ktos może juz boota z Warszawy?
ODPOWIEDZ