Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour

Post autor: Nomad »

Mr.Hankey pisze:
WICKER MAN pisze:prawdopodobnie 4 z PS i po 2 z SIT i SSOASS
Idę o zakład, że zagrają 4 z Powerslave i po 3 z SIT i SSOASS, plus 5 klasyków z pierwszych czterech albumów.
ja też tak myślę, albo tych klasyków z pierwszych płyt będzie 6 ,powiedzmy jeszcze coś z Piece of Mind ,bo to taka świetna koncertowa płyta, chciałbym usłyszeć Flight of Icarus
Freeze pisze:Ja stawiałbym na Infinite Dreams. Co prawda nie był on grany od bardzo dawna, ale dobrze sprawdziłby się w roli ballady, tak jak COTD w tym roku.
wg.mnie sprawdziłoby się o wiele lepiej
Awatar użytkownika
Wildest Trooper
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Wildest Trooper »

jakby zagrali jeszcze Moonchild... powiedzmy jako pierwszy z bisów
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

Budziol pisze:Na syna to nawet nie licze...
Takie moja male marzenie :)
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Wildest Trooper pisze:jakby zagrali jeszcze Moonchild
Też bym chciał ale to tylko marzenia...

W sumie to zagrają: Aces High, 2MTM, Powerslave, Marynasz, Heaven Can Wait, Wasted Years, TETMD, CIPWM, Iron Maiden, HBTN, Run to the hills, The Trooper, Wratchild, Coś jeszcze z Piece Of Mind i jakaś niespodzianka.

Pewnie mniej więcej to tak będzie wyglądać ale chciałbym żeby zamiast starych kawałków zagrali np po 4 kawałki z 7s i SIT.

EDIT: ciekaw jest co zrobią z FOTD...
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

A w sumie to wiadomo że Seventh Sona to będzie obejmowało, bo wg.mnie mogliby zrobić utwory tylko do SiT ,a dla 7th Sona coś w rodzaju osobnej trasy, bo utworu z Seventh Sona trochę nie pasują stylistycznie do tych z Powerslave..nie wiem moje zdanie, ale oczywiście wspaniale będzie je usłyszeć, gdziekolwiek.
vyrus pisze: W sumie to zagrają: Aces High, 2MTM, Powerslave, Marynasz, Heaven Can Wait, Wasted Years, TETMD, CIPWM, Iron Maiden, HBTN, Run to the hills, The Trooper, Wratchild, Coś jeszcze z Piece Of Mind i jakaś niespodzianka.
Wratchilda to już naprawdę mogliby sobie odpuścić...i myśle że tak zrobią, ileż można
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

vyrus pisze:Marynasz

EDIT: ciekaw jest co zrobią z FOTD...
Jesli juz to MarynaRZ :)

Z FOTD nic nie zrobia po prostu nie zagraja jak na ostartniej wspominkowej trasie, mimo usilnych prosb publicznosci :)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

vyrus pisze:ciekaw jest co zrobią z FOTD...
Nie zagrają. Podobnie jak podczas trasy Early Days.

EDIT: Budziol uprzedziłeś mnie o minutę.
Ostatnio zmieniony pt cze 29, 2007 2:08 pm przez Mr.Hankey, łącznie zmieniany 1 raz.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Teraz już chyba nie będzie tych prośb, zresztą kogo obchodzi FotD skoro każdy utwór z takiego Seventh Sona czy Somewhere in Time bije go na głowę.
Awatar użytkownika
Wildest Trooper
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Wildest Trooper »

dokładnie
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Mr.Hankey pisze:Budziol uprzedziłeś mnie o minutę.
Budziol is very fast.
Nomad pisze:Teraz już chyba nie będzie tych prośb, zresztą kogo obchodzi FotD skoro każdy utwór z takiego Seventh Sona czy Somewhere in Time bije go na głowę.
Pełna racja :beer
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

vyrus pisze:Coś jeszcze z Piece Of Mind i jakaś niespodzianka
z Piece.... dadza pewnie Revelations, bo to grali na World Slavery Tour i ostatnio też się często pojawiało (i dobrze im wychodziło), więc na 99% będzie Revelations na GY, na Flight of Icarus chyba nie ma co liczyć...
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Flight of Icarus to może Bruce nawet nie wyciągnąć a ja właśnie wolę żeby grał nawet te bardziej ograne utwory ale sobie z nimi dobrze radził niż miałby grać jakieś inne ale mieć z nimi problem. A Revelations niech będzie ,bo z 3 gitarami to świetny utwór z tego wychodzi
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

nie tylko z trzema zawsze byl EXTRA :!: :razz:
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

24/06/2007 Brixton Academy London - I was there for Clive

Post autor: Szymon »

Tak po krotce odnosnie wyjazdu do londynu. Jest sporo do opisania, ale postaram sie najkrocej jak mozna :)

Piatek i sobota do popoludnia zwiedzanie Londynu - Najpiekniejsze miasto to to nie jest, ale zobaczyc zawsze warto. W sumie chyba najwieksza atrakcja to muzeum figur woskowych :) No i Tower Bridge na ktory trafilismy w momencie jak sie pogoda zepsula (Wiec klimat byl dokladnie jak z okladki Brave New World) ja nawet widzialem Eddiego na niebie :)

W sobote wieczorem pierwszy przystanek zwiazany z Maiden - to oczywiscie East End i "legendarne" Ruskin Arms. Legendarne jak legendarne, ale prawda jest taka ze to taka spelunka troche ;) W srodku na scianie sporo fotek Maiden, piwo po 2,5£. Posiedzielismy troche, wypilismy piwo, zagralismy w WOJNE, pocykalismy foty, odsluchalismy HBTN i do centrum, bo utknac tam na noc byloby malo przyjemne :)

http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007269.jpg
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007274.jpg

Niedziela to w sumie oczekiwanie na koncert, kolo 16 dotarlismy pod hale....... Hala to za duzo powiedziane. Jest to duzy teatr.
Z zewnatrz wyglada tak(fajnie wyglada ten szyld Iron Maiden i napis Sold Out - tak oldschoolowo ;) ):
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007306.jpg

Wnetrze, szczegolnie otoczenie sceny robi wrazenie, jakies balkoniki, wiezyczki, ciul wie co ;) Nie mam niestety dobrej jakosci zdjec, moze wrzuce pozniej. Na uwage zasluguje budowa plyty stojacej. Jest ona nachylona do sceny, dzieki czemu Ci co z tylu sa wyzej i rownie dobrze widza zespol na scenie.

Z ciekawostek to takie oto znaki na scianach Brixton Academy:
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007369.jpg
Jednak specjalnie respektowane to nie bylo ;-)

Jesli chodzi o wystepy to tak:

PARIKAMA - zdecydowanie pozytywne zaskoczenie, chyba jeden z ciekawszych suportow Maiden jakie widzialem. Mongol/samuraj na gitarze ze skrzypkiem Hindusem wygladali jak milion dolarow. Widok tak egzotyczny, ze az fascynujacy ;) Muzycznie tez ciekawie bylo, choc w Brixton z dzwiekiem nie bylo najlepiej, no i wokalista mial czasem dziwne piszczace wokale.

LAUREN HARRIS - Wszyscy wiedza znaja, nic nowego. Chyba poza tym ze koszulke zmienila i makijaz jej sie rozmazal podczas koncertu :) Aha jezeli na scenie wyglada calkiem calkiem to poza nia conajmniej slabo jak nie gorzej. Nawet mnie bylo szkoda baterii w aparacie zeby sobie z nia zdjecie robic :)

IRON MAIDEN - Set ten sam i to na minus. Dzwiek dosc przecietnie. Ale za to wystep poprostu cos niesamowitego. Od samego poczatku widac, ze im sie chce. Ze sa na luzie. Za plecami ludzie, ktorzy znaja cale teksty ( choc moze super glosni nie sa) To wszystko powodowalo ciary na plecach. Taki Adrian nie stal jak to zwykle z gitara gdzies wycofany, tylko wychodzil na przod, patrzyl publicznosci w oczy i spiewal pod nosem teksty. Ogien z dupy!! :) Dave walil jak zwykle swoje smieszne minki ;) Steve szalal, Bruce gadal wiecej niz zwykle, czy konkretniej to nie wiem, bo malo do mnie docieralo z tego.

http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007347.jpg
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007349.jpg

Caly koncert wszyscy wyczekiwali na dwie rzeczy: Na dodatkowy utwor i na tego dla ktorego tam przyszli czyli Clive'a. Na to pierwsze sie nikt nie doczekal, ale po ostatnim kawalku, na scene zostal wwieziony Clive na wozku. Widac bylo, ze z jego zdrowiem nie jest dobrze. Pozdrawial coprawda ludzi i mial przyklejony usmiech do twarzy, ale tak naprawde nic poza tym nie byl w stanie zrobic.
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007361.jpg

2 lata temu rzucal chyba jeszcze paleczkami, nie mowiac o tym co bylo lat temu 5. Tak naprawde w jakim stanie jest Clive przekonalismy sie stojac przy wyjsciu z backstage'u. Czekalismy na zespol. W pewnym momencie podjechalo auto przystosowane do przewozu niepelnosprawnych i wiedzielismy, ze prawdopodobnie zaraz zjawi sie Clive. Pierwsza mysl to fajnie, ze bedzie okazja zrobic sobie zdjecie, jednak od razu stwierdzilismy, ze to nie najlepszy pomysl, a wrecz jest to nie na miejscu. No i pojawil sie Clive i w tym momencie wszyscy zaniemowili. poprostu nie bylo wiadomo co powiedziec. Widok byl dosc przygnembiajacy i nazywajac rzeczy po imieniu Clive jest juz prawie warzywem - Bezwladny, wpatrzony gdzies daleko przed siebie, praktycznie zero reakcji na otoczenie:( Calkiem mozliwe, ze to byla ostatnia okazja zobaczenia go.....

Stojac tam zastanawialismy sie, czy jest w ogole czekac dalej, bo moze Maideni juz tez pojechali, no i nieuchronnie zblizala sie godzina odjazdu ostatniego metra. jednak ktos przywazyl Steve'a w oknie i wiedzielismy, ze panowie napewno sa w srodku i imprezuja. Po jakims czasie pojawila sie Lauren potem czlonkowie jej zespolu. Za jakis czas zaczely podjezdzac bryczki z jakiejs firmy szoferskiej i napiecie roslo ;)

Pierwszy z ekipy wyjechal chyba Nicko w trumnie, bo taki z niego cienias ze nie wytzrymal konceru :)
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007371.jpg
Tak naprawde to wyszedl, pokrzyczal cos do Gaddsy'ego, powiedzial Bye Everyone i sie zmyl nie zostawiajac autografow ani fotek po sobie :)

Potem Adrian z rodzina. To jest czlowiek pelna kultura. Rozdal autografy spokojnie, ale fotki zrobil sobie moze z dwiema osobami i po angielsku zniknal w samochodzie i odjechal ;)
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 7373-1.jpg

Nastepnie byl Bruce, ktory tez znalazl chwile dla fanow, choc tez widac bylo ze mysli jzu tylko o tym jak wsiasc do auta :)
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007375.jpg

Po Brusie wytoczyl sie Dave z lekko pijackim usmieszkiem na twarzy. Zostal wsrod nas chyba najdluzej, bo okazalo sie ze Bruce odjechal z jego szoferem, a dla niego auta nie ma :)
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007377.jpg
A tu Dave mowi do Ivony " I remmember You!! " :P
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007382.jpg

Janick wyszedl jak zwykle chyba zamulony i najmiej skory do rozmowy. Chyba byl to dla niego przykry obowiazek rozdac kilka autografow i cyknac kilka fotek
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007384.jpg
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007383.jpg

Czekalismy na Steve'a ale sie nie doczekalismy, wyszly szwedki i powiedzialy ze on dawno sie zmyl :? Chyba ze nas w ciula zrobily ;)

Koncert super, wyjazd tez udany, nawet nie licze dokladnie ile mnie to kosztowalo, bo nie chce sobie psuc obrazu wyjazdu :) Zobaczylem Maiden u nich w domu, na koncercie FC, ostatnim na trasie. Cos naprawde Extra - polecam :)

Aha i na koniec jeszcze:
Tak wyczekiwyny przez wszyskich od przeszlo 20 lat, w koncu w Londynie sie doczekalem i zobaczylem na zywo Alexandra ;)
http://i19.photobucket.com/albums/b200/ ... 007388.jpg
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

Piękna sprawa-fotki,spotkanie z zespolem, koncert,aż pozazdrościć -w pozytywnym znaczeniu
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

No nareszcie wrazenia jak nalezy z TAKIEGO wystepu
Szkoda ze zabraklo dodatkowego utworu

Czyli wystarczylo pojechac pod hotel w Ostravie zeby miec zdjecia z MAIDEN ;)
Wtedy byli chetni i jeszcze sie usmiechali gdy wymienailismy osoby ktora akurat aparat obslugiwala :)

Szkoda Clivea :(
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Królestwo za fotkę i autograf z H!

Ciekawa relacja, zdziwił mnie nieco wygląd Ruskin Arms. Gdyby nie napisy, pomyślałbym, że to jakaś biedronka ;d

A Clive'a szkoda, ale cóż poradzić. Przynajmniej ma wsparcie ze strony przyjaciół.
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: CubeX »

Fajna ta relacja z angielskiego koncertu. Ale trudno się dziwić - fajną imprezę opisuje. Marzy mi się kiedyś za Maidenami daleki wyjazd jakiś, ale zbieram się tak długo..., ze chyba nie zdążę. Niestety, nie samym Maiden człowiek żyje.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

CubeX pisze:Niestety, nie samym Maiden człowiek żyje.
Niestety...? ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

No niestety :)
Jakby tylko wydawac kase na MAIDEN to mozna by jezdzic za nimi, kupowac wszystko co z nimi zwiazane itd ;)
Ale nie tracmy nadziei kumulacja w totka bedzie ;)
ODPOWIEDZ