Fish w Polsce - 17-27.10.2007

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Fish w Polsce - 17-27.10.2007

Post autor: Tomek(JMM) »

Czy w tym to nie wiem, ale na pewno o tym pisałem. Całkiem możliwe, że to było w temacie o Marillion. I widzę, że nie tylko setlista na wszystkich koncertach była taka sama, ale i pogadanki między utworami- dlatego, nie żałuję, że nie wybrałem się na więcej koncertów. No to teraz Fishowi mówimy "see you next year", i miejmy nadzieję, że wróci.
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ancient Mariner »

Bardzo udany wieczór, wart każdej złotówki spośród tych wydanych 85, a może nawet i więcej. Nawet nie wiedziałem, że będę się tak dobrze bawić, bo w sumie solowej twórczości Fisha jeszcze tydzień temu prawie w ogóle nie znałem. Dobrze, że odrobiłem zadanie domowe i słuchałem przez ostatnie parę dni tych kawałków, o których pisał Tomek(JMM) :).

Spóźniłem się parę minut na Believe i żałowałem potem. Dla mnie zagrali rewelacyjnie. Muszę się przyznać, że wcześniej żadnego ich utworu nie znałem, ale po tym co pokazali od razu kupiłem płytkę ;) Szacun :rocx

To był mój pierwszy koncert Fisha. W sumie to nawet nie wiem dlaczego. Nie mam pojęcia, jak to się stało, że nie byłem na "Return to Childhood" w zeszłym roku. Chyba będę tego żałować do końca życia :cry:

Setlista chyba taka sama, jak pisał Tomek(JMM). Jakiś koleś domagał się Fugazi, to mu Fish powiedział, żeby napił się wody ;)
Oprócz warstwy czysto muzycznej, o którą zadbał sam zespoł (na marginesie - świetni instrumentaliści), trzeba pochwalić publikę, która dopisała zarówno jeśli chodzi o frekwencję, jak i aktywny udział w koncercie. Szacun po raz drugi :rocx
Dla mnie najlepszymi momentami wieczoru były: Cliché, Hotel Hobbies, Incommunicado.
Artur pisze: A co do tych opowieści między utworami to faktycznie super były :D Ta o dwarfie (KARZEU :D :D), o Egipcie (kiedy to dialog nawiązał z nim nasz forumowy Marynarz zdaje sie ;) tylko nie wiem czy tu jeszcze bywa, coby potwierdzić moje przypuszczenia ;]]] ) no i o Schoobroofce :D Młody pijaczyna :lol:
Tak, motyw z karłem był przedni, zwłaszcza jak ktoś na pytanie Fisha o polski odpowiednik krzyknał: "Jarek!" :laugh

Co do Egiptu - tak, to byłem ja, w pełni podzielam opinię Fisha, do tego co opowiadał, dodałbym jeszcze paskudne żarcie w niektórych hotelach ;)
-> Artur: w którym miejscu stałeś??

Żubrówka rulezz!! Ciekawe jak wyjdzie z tą reklamą ;-)
Poniżej linki do kilku moich "wideł" z wczorajszego koncertu.

Cliché:
http://www.youtube.com/watch?v=u6MqZhnTXT8

Hotel Hobbies:
http://www.youtube.com/watch?v=nqcvHDkboMY

Sugar Mice:
http://www.youtube.com/watch?v=rmXiEHZOYLU

Vigil:
http://www.youtube.com/watch?v=cr1wVRYGFTQ
http://www.youtube.com/watch?v=CJEM3GJ-nn4

Potem wrzucę więcej.
Ostatnio zmieniony sob paź 27, 2007 4:01 pm przez Ancient Mariner, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Ancient Mariner pisze:-> Artur: w którym miejscu stałeś??
no nieco na lewo od Ciebie, ale po prostu nie byłem pewien czy to Ty ;]
Ancient Mariner pisze:Jakiś koleś domagał się Fugazi, to mu Fish powiedział, żeby napił się wody ;)
a owszem, "Assassin" też sie domagano ;]

Co do Believe właśnie - niestety nie zdążyłem i przyszedłem jak było już po ptokach a ciekaw byłem. Trzeba więc poczekać na kolejną okazję no i z albumem sie zapoznać.
Ancient Mariner pisze:Dla mnie najlepszymi momentami wieczoru były: Cliché, Hotel Hobbies, Incommunicado.
Jeśli chodzi o mnie to mną pozammiatał cały tryptyk Hotel Hobbies/Warm Wet Circles/That Time Of The Night.
No i "Slainte Mhath" na wejście sprawdziło sie kapitalnie.

W ogóle, lol, po mojej lewej stał mój ćwiczeniowiec z Histori Polski XXw. z zeszłego semestru; sie nie spodziewałem :mrgreen:
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ancient Mariner »

Artur pisze:
Ancient Mariner pisze:Dla mnie najlepszymi momentami wieczoru były: Cliché, Hotel Hobbies, Incommunicado.
Jeśli chodzi o mnie to mną pozammiatał cały tryptyk Hotel Hobbies/Warm Wet Circles/That Time Of The Night.
No i "Slainte Mhath" na wejście sprawdziło sie kapitalnie.

W ogóle, lol, po mojej lewej stał mój ćwiczeniowiec z Histori Polski XXw. z zeszłego semestru; sie nie spodziewałem :mrgreen:
Faktycznie, cały ten tryptyk świetnie wypadł. No i jeszcze The Last Straw jako zamknięcie koncertu.
Podobała mi się jeszcze prezentacja przed wejściem "Slainte Mhath", można było się nieźle uśmiać :D
Ciekaw jestem ile osób było, ja stawiam, że około 800. Schody i "balkony" były full, na płycie też dużo ludzi.
Futrzak
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Futrzak »

Ja chciałem tylko dodać, że Rybie chyba naprawdę posmakowała polska wódka, bo już w Empiku wyczułem. :B
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

W Łodzi w Empiku już dostał litra na dobry start, a w czasie koncertu kolejne 0,7 :)
ODPOWIEDZ