Somewhere Back In Time World Tour '08

Wszystko na temat nowego tournee oraz koncertu w Polsce!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Somewhere Back In Time World Tour '08

Post autor: Piwowarus »

Budziol pisze: Nie rozumiem tylko jednego: dlaczego TYLKO Polski nie stać na sprowadzenie MAIDEN :?:
Może Mystic jest za małą formą na sprowadzenie takiego zespołu. A nie wiem czemu LiveNation z tego co pisali inni forumowicze uznało, że ten zespół "należy" do Mystic i w ogóle nie podejmują tematu.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Piwowarus pisze:Może Mystic jest za małą formą na sprowadzenie takiego zespołu. A nie wiem czemu LiveNation z tego co pisali inni forumowicze uznało, że ten zespół "należy" do Mystic i w ogóle nie podejmują tematu.
Czemu LN zrezygnowalo nie wiadomo, ale przeciez MYSTIC stac na ten zespol skoro na poprzednia trase stadionowa ich sciagneli
salvis
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: salvis »

ja obstawiam, że jak przyjadą, to będą, a jak ich nie będzie, to będzie to wina tego, że organizatorzy w Polsce nie mieli woli organizować jakiegoś koncertu jakiegoś Iron Maiden...

kurwa mać i nie pierdolić
"Każdego dnia rodzi się jakiś głupiec i wy się nie spóźniliście"
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

LN chcą wszystkiego "po kosztach", "Mystic" nie wydoli na koncert stadionowy, cały pies w forsie , można co do ewentualnego koncertu pytać kogoś z EMI Polska!
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Polske stac na Maiden. Tylko u nas kazdy chce jak najwiecej zarobic za jednym zamachem. Mystic nie jest widocznie na tyle duzy, zeby wykladac pare baniek i zarobic na tym kilkaset tysiecy zlotych. wyczajnie im sie to moze nie kalkulowac.

LN nie organizuje Maiden bo woli sciagnac Mete, ktora mimo ze za wystep wezmie wiecej to na ich wystepie zarobi sie wiecej. po co robic sobie komkurencje z koncertem Maiden?? Nawet jesli czesc osob zrezygnowaloby z mety z tego powodu to i tak by niby zarobili. Tylko po co babrac sie w organizacje 2 koncertow, wykladac kase, jak mozna zarobic na jednym niewiele mniej.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Budziol pisze: Czemu LN zrezygnowalo nie wiadomo, ale przeciez MYSTIC stac na ten zespol skoro na poprzednia trase stadionowa ich sciagneli
No ściągnęli na stadion i od razu po tym ogłosili, że koncertami już zajmować się nie będą. ;-) Jak dla mnie to się wtedy troszkę przeliczyli i może nawet finansowo im to się średnio opłaciło i teraz robią wszystko o wiele ostrożniej.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

faust pisze:"Mystic" nie wydoli na koncert stadionowy
dal rade wtedy dalby rade teraz, zreszta prowadzi rozmowy wiec jakby nie bylo go stac to wcale by sie za to nie zabieral
Piwowarus pisze:No ściągnęli na stadion i od razu po tym ogłosili, że koncertami już zajmować się nie będą.
tak tez mowili o MYSTIC FESIWALACH w hali a jednak SLAYERa zorganizowali ;)
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Piwowarus pisze:Jak dla mnie to się wtedy troszkę przeliczyli i może nawet finansowo im to się średnio opłaciło i teraz robią wszystko o wiele ostrożniej.
Nawet nie troszkę, a ledwo co. A teraz zespół bierze więcej kasy ;)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

dal rade wtedy dalby rade teraz, zreszta prowadzi rozmowy wiec jakby nie bylo go stac to wcale by sie za to nie zabieral
no widocznie sie lekko przeliczyli....
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

poczekajmy jednak na konkrety bo to wszystko informacje choc zdobyte u zrodla to jednak z drugiej reki

Najlepiej byloby Wardzale osobiscie zapytac :)

Ja po porstu boje sie ze czas do ogloszenia calej trasy jest policzony, a skoro nie moga sie dogadac to moze byc problem
Czyli znow jedziemy na Czechy? :)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Budziol pisze:Czyli znow jedziemy na Czechy?
ja mam bana na czechy, dlatego jade do indii ;)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

ja bym jechal nawet do Honolulu jakbym mial tyle kasy ;)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

jesli o mnie chodzi to ja jestem biedny chlopak z sosnowca :) Mam bogatych hmm no te bogate sponsorki :P
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Szymon pisze:Polske stac na Maiden. Tylko u nas kazdy chce jak najwiecej zarobic za jednym zamachem. Mystic nie jest widocznie na tyle duzy, zeby wykladac pare baniek i zarobic na tym kilkaset tysiecy zlotych. wyczajnie im sie to moze nie kalkulowac.

LN nie organizuje Maiden bo woli sciagnac Mete, ktora mimo ze za wystep wezmie wiecej to na ich wystepie zarobi sie wiecej. po co robic sobie komkurencje z koncertem Maiden?? Nawet jesli czesc osob zrezygnowaloby z mety z tego powodu to i tak by niby zarobili. Tylko po co babrac sie w organizacje 2 koncertow, wykladac kase, jak mozna zarobic na jednym niewiele mniej.
Tak to jest na pewno, w Polskim grajdole każdy się musi nachapać-koncerty od 2 lat u nas sprzedają się generalnie żle, popatrzcie na te ceny...Mystic zapłacić da radę gorzej z zapleczem marketingowym, nie zrobią nawet dobrej ogólnopolskiej reklamy !To przy dużej imprze minimum,LN dostali już parę razy w kość,mają układy z TVN i paroma rozgłośniami i dlatego sprowadzają "ich" artystów! Tu nie chodzi o Maiden ani muzykę to układ !
Na to Nic Nie Poradzimy! :angry
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Opra »

Szymon pisze:ja mam bana na czechy, dlatego jade do indii
wiesz, ze jade z Toba :mrgreen:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

faust pisze:koncerty od 2 lat u nas sprzedają się generalnie żle, popatrzcie na te ceny...
ktore koncerty na slaskim sie zle sprzedaly w ciagu ost paru lat? tylko mystic mial ok 30 tys, reszta wiecej. Rzecz troche w tym stoi, ze KAZDY chyba wolalby zrobic pierwszy koncert the police niz np. ktorys maiden
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

po za tym znow dochodzi kwestia promocji!
Nie wyobrazam sobie ile Panow z brzuszkiem widzac w TVN powiedzmy spot reklamowy jak w Szwecji z trasy LAD wybraloby sie na koncert!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dobra proma to rzecz absolutnie podstawowa, Mystic zrąbali sprawę całkowicie- powiedzmy sobie szczerze, Ironi nie mieli w rzeczonym 2005 żadnej promocji ogólnokrajowej, to skandal. Wielu moich znajomych w wieku 20-45 lat nie miało pojęcia o tym show, a wiem że wybraliby się z chęcią...
To był najgorzej promowany gig tej grupy w historii koncertów w Polsce!
Iron Maiden grali tu wielokrotnie, na Sląski bym nie stawiał ale Legia w Warszawie,czemu nie....? :beer
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

jesper pisze:... w kwestii koncertu w Polsce proponuje obstawiać - będzie czy też nie będzie. Osobiście pełen optymizmu, jestem przekonany że jednak IRON MAIDEN w Polsce nie zagrają.
Jak już wielokrotnie pisałem - zagrają.
ODPOWIEDZ