System Of A Down

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Matek
-#Nomad
-#Nomad

Re: System Of A Down

Post autor: Matek »

syzygy pisze:przecież ten kawałek zmiata cale Hipnotize- musi być dobrze
nie prawda :P takie dreaming czy u-fig mi sie bardziej podobają :P vicinity też jest fajne
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Matek pisze:takie dreaming czy u-fig mi sie bardziej podobają
u- fig? nie żartuj... dla mnie cały środek H. jest do wywalenia, Attack jest jeszcze strawne (bo dużo serja), co do Vincinity się zgodzę.
no i przede wszystkim Holy Mountain- jak dla mnie jedyny kawałek na miarę SOAD na tej płycie :P

Ale Empty Walls i tak mi się bardziej podoba :D

kurna, koniec września jest, premiera już za miesiąc, mogłoby to wyciec już wreszcie :closed
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Ale z Was ignoranci... Płyta Serja od tygodnia w sklepach i nikt nie słuchał..? Ja to kupić oryginał chciałem, ale jak zobaczyłem, że 65zł kosztuje to zrezygnowałem.. są pewne granice przyzwoitości, przegięli z ceną totalnie.. a w empiku to nawet 69,99zł kosztowała :laugh

Dobra, zaraz się ściągnie z torrentów :D
Z tych urywków co słyszałem w piotrze i pawle, to nie może być źle.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

syzygy pisze:Ale z Was ignoranci... Płyta Serja od tygodnia w sklepach i nikt nie słuchał..?
Pewnie wszyscy słuchali, ale nikt nie ma odwagi się wypowiedzieć :]

Przesłuchałem 2 razy, nie podoba mi się ;) jakieś takie nijakie..może dam tej płycie jeszcze szansę, ale na pewno nie teraz, teraz mam inne rzeczy do słuchania, nie chce mi się tracić czasu na takie popierdółki :j
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

znaczy rozumiem Raf, że "Empty Walls" (czy jak to sie nazywało) to zdecydowanie powyżej albumowej średniej ? ;)
bo jak tak to może i nawet nie bede w ogóle tego słuchał :D
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

No jak na razie imo "Empty Walls" to najlepszy kawalek na tej płycie ;) zaraz za nim "Unthinking Majority", potem wielka przepaść i reszta...;]
choć pierwsze wrażenie często bywa mylne, syzyg wysuwa jakieś porównania do geniuszu Toxi więc może nie jest tak źle ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Nie wiem w sumie, zobaczymy. Mysle, że jest szansa że za jakieś 2 tygodnie spróbuje sie z tym zapoznać :D

a SZG wydaje mi sie mniej chłodnym, niż Twoje, okiem na to patrzy, więc zasięgnąłem Twojej rady ;]]]]]]]]
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Wrath pisze:No jak na razie imo "Empty Walls" to najlepszy kawalek na tej płycie
ja już widzę dwa kolejne geniusze, które mogą śmiało stawać w szranki z najlepszymi kawałkami SOADu, mianowicie Feed Us i Baby.

Ja sobie doskonale zdaje sprawę z tego, że nie jestem obiektywny za bardzo. :P Po 2 przesłuchaniach nadal twierdzę, że jest to coś świetnego.

Myślę, że u Ciebie Raff będzie podobnie jak z Mansonem nowym- marudziłeś, że żenada a w końcu Ci się bardzo spodobał. ;-)

Artur, radziłbym Ci przesłuchać. No kurde, to przecież bardzo chwytliwa, krótka płyta- długo jej nie będziesz rozgryzał. Sama przyjemność słuchania. Podobno lubisz wokal Serja.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

syzyg bardzo CIe poniosło porównując do toxi :P płyta jest słaba. może nawet bardzo slaba. i serj śpiewa do dziwnie :B zeszmacił się ;] wolę hypnotize :P
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

heh, wiedziałem, że Ci się niespodoba, marudo wieczna :P :wink:
Matek pisze:wolę hypnotize
grzeszysz :B
Matek
-#Nomad
-#Nomad

może i jestem maruda ale ta płyta JEST do dupy!!!!! tak samo jak głos serja na niej. to bardzie jęki i stęki są niż śpiewanie
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Matek pisze:le ta płyta JEST do dupy!!!!! tak samo jak głos serja na niej.
przeginasz pałę :P

Nie podoba Ci się, bo aktualnie nie słuchasz za bardzo tego rodzaju muzyki- taka jest moja diagnoza :B :wink:
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Matek pisze:wolę hypnotize
ja też :P
syzygy pisze:No kurde, to przecież bardzo chwytliwa, krótka płyta- długo jej nie będziesz rozgryzał. Sama przyjemność słuchania. Podobno lubisz wokal Serja.
Płyty Hammerfall i Rhapsody też są chwytliwe :B
co z tego, że śpiewa tam Serj skoro kompozycje są nijakie? ;) niby to to wpada w ucho, ale kawalki jak dla mnie nie są na zbyt wysokim poziomie.

Arczi, jak to jest u Ciebie ze słuchaniem Systemu tak w ogóle? wiem, że lubisz bardzo Toxi a reszta? jeśli nie znasz wszystkiego to posłuchaj np takiego Mezmerize ;] pińcet razy lepsze od solowego Tankiana.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Wrath pisze:Arczi, jak to jest u Ciebie ze słuchaniem Systemu tak w ogóle? wiem, że lubisz bardzo Toxi a reszta? jeśli nie znasz wszystkiego to posłuchaj np takiego Mezmerize ;] pińcet razy lepsze od solowego Tankiana.
"Toxicity" (ale dawno) i tyle. Od najnowszych, z których dużo utworów słyszałem, odrzucał mnie ten debil z gitarą, którzy skrzeczał gdzie popadnie ;)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Mówiłem Ci już dawno, żebyś sie zapoznał z Steal This Album i debiutem- tam nie ma wcale na wokalu debila z gitarą. ;-)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

wiem, pamiętam o tym, ale mi sie nie chce :P wole Pantere ;]]]]]
Matek
-#Nomad
-#Nomad

syzygy pisze:Nie podoba Ci się, bo aktualnie nie słuchasz za bardzo tego rodzaju muzyki- taka jest moja diagnoza
gówniana diagnoza :P soad jest zawsze rodzajem muzyki który do meni dociera :P
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Pomyliłem się :B Płyta jest kiepska. Biję się w pierś i przyznaję do błędu :B

Tzn. jest kiepska, ale ja i tak mimo wszystko ją lubię.... no wiecie o co mi chodzi :P No i hipnotiaze oczywiście zmiata, tak jak już wcześniej napisałem, chodźby jednym kawałkiem- empty walls.

Taka na jedno kopyto jest. Niby to fajne, ale takie odgrzewane kotlety. Baby i Feed Us jest super, a reszta średnia, choć zdarzają się fajne momenty. Za mało zróżnicowania. Jedna balladka pod koniec, a tak to same niby hity, zlewa się to wszystko.
Ale jest też kawalek tragiczny- Saving Us- tego wycia w refrenie się słuchać nie da :lol:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

słyszał ktoś nowy kawałek darona i johna (jako scars of broadway)?? nazywa się they say i kopie dupska!! jest naprawde zajebisty i nawet wokal darona mi nie przeszkadza. obawiam się że może to być tak samo jak z empty walls serja (singiel dobry, płyta słaba) ale na dzień dzisiejszy to nie jest istotne. bo jest naprawde świetnie, ani na płycie serja ani na ostatniej systema nie ma takiego numeru.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

jak masz linka do mp3 (nie yt), to daj :wink:
ODPOWIEDZ