Najlepsza Płyta Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepsza Płyta Black Sabbath
A to to też, jak najbardziej. Już teraz wiem przy jakiej muzie szatan jara zielsko. ;]
Czy ktoś z Was słuchał może koncertówki Heaven & Hell z Nowego Jorku? Bo ja jestem w szoku. O ile część instrumentalna bez zarzutu to zupełnie Dio nie poznaje. Tak jakby na czas koncertu zapomniał umiejętności śpiewania oraz swojego głosu. Tragedia niemalże, zupełnie mi sie to nie podoba.
-
Deleted User 622
A słuchaleś ostatnich koncertówek solowego Dio? Jak dla mnie na albumie z NY brzmi dobrze.
Niestety nie słyszałem. Widać muszę to nadrobić. Porównanie robiłem głównie do koncertu z Warszawy. Tam gdy byłem słyszałem po prostu dużo Dio w Dio, jego charakterystyczny głos i całą resztę. A tutaj jakoś to sie rozmywa.
Pewnie Ozzy się wkurzył i zastąpił jego wokale swoimi.
to w ogóle była jakaś kpina - Black Sabbath featuring Tonny Iommi = ROTFLPiwowarus pisze:Iommi chciał już, żeby album Seventh Star podpisany był jego imieniem, a nie jako Black Sabbath, ale wytwórnia nie zgodziła się na taki krok.
o jak fajnie napisaneslayer pisze:a dla mnie klimat i magia tych pierwszych przycpanych albumow![]()
atmosfera, ktora stworzyli z ktorej do dzis czerpie niezliczona liczba gatunkow w metalu ;]
Cenie sobie wokal Dio, cenie, ze z nim ta muza byla bardziej krystaliczna moze.
Ale to jednak z Ozzym wszystko mialo swoj poczatek i dla mnie to wlasnie znaczy Black Sabbath.
Jedyne co moge powiedzieć to jeszcze to, że pewnie jednak bardziej przychylnym okiem patrze na płytki z Dio
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

A z panem TM już nie? ; )Artur pisze:Jedyne co moge powiedzieć to jeszcze to, że pewnie jednak bardziej przychylnym okiem patrze na płytki z Dio bo jednak również są kapitalne na moje ucho.
nie wypowiadam sie, bo nigdy zbyt wiele uwagi im nie poświęciłemTomek(JMM) pisze:A z panem TM już nie? ; )
także nie chce być niesprawiedliwy ;]
Dla mnie Paranoid rzecz jasna
mam cztery ulubione
-Heaven and Hell
-Mob Rules
-Dehumanizer
-Sabbath,bloody Sabbath(ale to dużo niżej od tamtych ,jednak warto o najlepszej z Ozzym wspomnieć ,powiedzmy jeszcze Paranoid trzyma poziom)
ogólnie to Dio to mój ulubiony wokalista ,więc wybór prosty, a jakbym musiał jedną, to chyba H&H ,ale naprawdę ciężko
-Heaven and Hell
-Mob Rules
-Dehumanizer
-Sabbath,bloody Sabbath(ale to dużo niżej od tamtych ,jednak warto o najlepszej z Ozzym wspomnieć ,powiedzmy jeszcze Paranoid trzyma poziom)
ogólnie to Dio to mój ulubiony wokalista ,więc wybór prosty, a jakbym musiał jedną, to chyba H&H ,ale naprawdę ciężko
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Paranoid bez dwoch zdan
- Elevatorman
- -#Clansman

Sabbath Blood Sabbath i Black Sabbath
-
Deleted User 4432
miałęm dylemat między vol.4 a master of reality , wybór padł na to drugie ze względu na sentyment. ogólnie cenię najbardziej te dwa albumy z całej dyskografii bs, moim zdaniem mają najbardziej przytłaczający klimat, teksty na nich zawarte najlepiej do mnie trafiają a riffy takie jak ten z into the void , lord of this world,wheels of confusion czy snowblind najmocniej zalegają mi w mózgu. jeśli chodzi o płyty z ozzym trochę przeceniane jest moim zdaniem sabbath bloody sabbath bo jednak jest trochę nierówna a mam wrażenie,że dla niektórych wystarczy obecność kawałka tytułowego by obwołać ją arcydziełem, o wiele bardziej sobie cenię sabotage .o technical ecstasy też nie wiele się mówi a jest niezłe , never say die również jak najbardziej słuchalna i dobra płyta.
lubię też wszystko co potem nagrali , jednak to już jest dla mnie 'tylko' heavy metal na najwyższym poziomie bez jakiejś szczególnej wyjątkowej atmosfery obecnej na płytach z osbournem.
lubię też wszystko co potem nagrali , jednak to już jest dla mnie 'tylko' heavy metal na najwyższym poziomie bez jakiejś szczególnej wyjątkowej atmosfery obecnej na płytach z osbournem.
Mob Rules, chociaż głównie słucham "The Greatests Hits" 
Wiem, ze totalnie różne style muzyczne, ale jakbym mial ulożyć od najbardziej ulubionej do najmniej ulubionej:
1-2. Paranoid
Master Of Reality
3. Sabbath Bloody Sabbath
4. Sabotage
5. Black Sabbath
6. Heaven And Hell
7. Mob Rules
8-9. Tyr
Headless Cross
10. Vol. 4
11. Dehumanizer
12-13. Born Again
The Eternal Idol
14. Cross Purposes
15. Seventh Star (mimo wszystko pod szyldem BS....)
16. Forbidden
Gdyby "The Devil You Know" umiescic pod szyldem BS, to bylaby pewnie jakos miedzy Dehumanizer a Cross Purposes
1-2. Paranoid
Master Of Reality
3. Sabbath Bloody Sabbath
4. Sabotage
5. Black Sabbath
6. Heaven And Hell
7. Mob Rules
8-9. Tyr
Headless Cross
10. Vol. 4
11. Dehumanizer
12-13. Born Again
The Eternal Idol
14. Cross Purposes
15. Seventh Star (mimo wszystko pod szyldem BS....)
16. Forbidden
Gdyby "The Devil You Know" umiescic pod szyldem BS, to bylaby pewnie jakos miedzy Dehumanizer a Cross Purposes
Ja daję głos na "Mob Rules", przede wszystkim za Sign Of The Southern Cross, Falling off the Edge of The World i Over and Over. Ale Heaven & Hell niewiele gorsze.
z Ozzym
1.Paranoid
2.Master of Reality
3.Sabbath,bloody Sabbath
z Dio
1.Dehumanizer
2.Mob Rules
3.Heaven and Hell (tak! ,b.dobry album,ale troszkę nierówny)
z tych wydanych w innych składach najlepszy Headless Cross
1.Paranoid
2.Master of Reality
3.Sabbath,bloody Sabbath
z Dio
1.Dehumanizer
2.Mob Rules
3.Heaven and Hell (tak! ,b.dobry album,ale troszkę nierówny)
z tych wydanych w innych składach najlepszy Headless Cross
-
Dziadek Jacek
- -#Charlotte

Mimo wszystko glos na Born Again...
Moim zdaniem wokalnie (obok In Rocka) najgenialniejszy album z Jankiem G.
Utwór tytułowy to chyba jeden z największych monumentów w historii rocka. Zero The Hero zabija ciężarem, rozpędzone Tashed i Digital Bitch urywają łeb...
Moim zdaniem wokalnie (obok In Rocka) najgenialniejszy album z Jankiem G.
Utwór tytułowy to chyba jeden z największych monumentów w historii rocka. Zero The Hero zabija ciężarem, rozpędzone Tashed i Digital Bitch urywają łeb...