Iced Earth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Iced Earth

Post autor: Copycat »

Artur pisze: Copy, no nie mów że sama zaglądnęłaś na ich stronke ;)
Gdzie tam. W życiu nawet pół utworu nie słyszałam. Wkleiłam z forum DT.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Ufff, uspokoiłaś mnie ;]
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Artur pisze:Poza tym czekam na jego oświadczenie, może dowiemy sie nieco więcej o co poszło.
Owens w tych sprawach nie jest zbyt wylewny i trzyma język za zębami. Za to go szanuję. Pewnie napisze ze jestem wielkim fanem IE i cieszy się z powrotu Barlowa ;)
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

jesper pisze:Na oficjalnej stronie zespołu można przeczytać list Jona Schaffera do fanów, w którym pisze on o powrocie Matta w szeregi Iced Earth.
pogięło? O_o wolałbym, żeby to z Timem nagrali nowy album, tak jak zapowiadali...
choć z drugiej strony, jak Arczi napisał, jest szansa, że zobaczę na żywo IE z Barlowem więc narzekać nie powinienem ;]

ale tak ogólnie to tak średnio mi się podoba ten news, może to przez ten szok :B

syzyg pewnie umrze ze szczęścia.
Artur pisze:No i teraz czas na kolejne zastępstwo na pozycji wokalisty w jakiejś znanej kapeli :lol:
może do Judas Priest wróci? :B
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Myślałem że to jakiś lol. W sumie to jakoś nie skaczę z radości ale i nie płaczę. Obu chłopaków bardzo cenię i lubię. Mam nadzieję że zrobią jakąś dużą trasę powitalną.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

metal pisze:Pewnie napisze ze jestem wielkim fanem IE i cieszy się z powrotu Barlowa ;)
fakt, akurat takie jego wypowiedzi odnośnie powrotu Halforda do Priest pamiętam ;]]]]]
Wrath pisze:syzyg pewnie umrze ze szczęścia.
ciekaw jestem co napisze, czy bęzie to emocjonalne, czy raczej racjonalne ;)
M@ti pisze:W sumie to jakoś nie skaczę z radości ale i nie płaczę. Obu chłopaków bardzo cenię i lubię
o, i tak też własnie mysle. Jest ok, ale sikał nie bede.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Artur pisze:ciekaw jestem co napisze, czy bęzie to emocjonalne, czy raczej racjonalne ;)
A może jebnie na zawał od razu? :)
Davenport

Post autor: Davenport »

Abstract pisze:Co teraz będzie z Timem?
jak to, co? przyjdzie do Iron Maiden :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Davenport pisze:
Abstract pisze:Co teraz będzie z Timem?
jak to, co? przyjdzie do Iron Maiden :lol:
Ripper ma swój zespół Beyond Fear i obecnie pracuje nad płytą Winters Bane (tam kiedyś śpiewał). Także roboty mu nie zabraknie ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

gumbyy pisze:pracuje nad płytą Winters Bane
no to liczę na Heart of a Killer 2 :rocx
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

ej kurfa, wogle sie nie ucieszyłam. Jego czas już minął, niech wypi***la do tych swoich policjantów z majami.

Lubie go i szanuje, świetne albumy z nim są, ale ten koleś jakiś niezrównoważony jest, miał nie muzykować, kurka. Gdzie tu jakaś konsekwencja. IE takie zajebiste jest z Timem teraz, FA mnie zabija coraz bardziej i wogle. I teraz Jon chce to spieprzyć chyba. Nie wyrokuje, ani nic, po prostu nie pociesza mnie ta wiadomość, a perspektywa zobaczenia MAtta na żywo to chyba jedyny + który równie dobrze mógłby zaistnieć jako gość po prostu. Ale głównie chodzi mi o to jak Riper i jego głos wpasowal się w to co teraz gra IE. Lepiej być nie może. No i zaś Tima wyujano. Porażkowo. W ogóle nie umiem tego pojąć.

I jest mi strasznie z tego powodu przykro. Mam nadzieje że zanim zaczną cokolwiek nagrywać to sie pokłócą.

Obrazek
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Jesteś sthrashna.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

EvE pisze:ej kurfa, wogle sie nie ucieszyłam. Jego czas już minął, niech wypi***la do tych swoich policjantów z majami.
Warna sobie daj.

A tak na serio to nie rozumiem absoultnie bluzgania na Matta a nie na Jona.
EvE pisze:ale ten koleś jakiś niezrównoważony jest, miał nie muzykować, kurka.
No zaraz padnę. Poczytaj sobie to oświadczenie Schaffera jeszcze raz.
iEvE
Administratorka
Administratorka

Żelazny pisze: A tak na serio to nie rozumiem absoultnie bluzgania na Matta a nie na Jona.
a ja tego zdania nie rozumiem :). Nie rozumiesz że bluzgam na Matta czy ze na Jona? JA bluzgam na obu i oba bluzgi w mojej małej glówce rozumiem :). na Matta bo wywraca zaś nie dość że życie Tima do góry nogami, bo wyraził chęc powrotu do IE, to jeszcze miał nie muzykować, a jak juz to mógł se zostać z policjantami.
A na Jona że se pado "IE is TRULY back" czy jakoś inaczej. To przykre co powiedział. Bardzo. I że ma skrupuły się tak zachować. Tak jakby Tim to była przelotna dziwka, jakiś tymczasowy substytut, a muzyka Iced Earth jest jakby pod jego wokal stworzona. I spełnil się w niej.
Żelazny pisze: No zaraz padnę. Poczytaj sobie to oświadczenie Schaffera jeszcze raz.
no znam je dobrze, do czego zmierzasz?
Deleted User 357

EvE pisze:no znam je dobrze, do czego zmierzasz?
To że wynika z tego jasno że to Jon najbardziej dążył do powrotu Matta do IE
EvE pisze:. Nie rozumiesz że bluzgam na Matta
Nie bardzo rozumiem czego Matt jest tu winny. Że śmiał zgodzić się na powrót do zespołu w którym był tyle lat? Że śmiał cofnąć podjętą decyzję? Nie rozumiem Twojego toku rozumowania, nie mógł przemyśleć swojej decyzji, stwierdzic ze jednak mu brakuje muzyki? Wg Ciebie Matt powinien być na zawsze skazany na "zostanie se z policjantami". Jak dla mnie to kompletnie bez sensu
A że Schaffer pieprzy bzdury to już norma od dawna,nie wiem co w tym szokującego;]
iEvE
Administratorka
Administratorka

Żelazny pisze:Że śmiał zgodzić się na powrót do zespołu w którym był tyle lat? Że śmiał cofnąć podjętą decyzję?
właśnie :]
nie zrozumiemy się bo ja chce Tima Ty chcesz Matta :]. Więc nie ma co się rozwodzić. Dla Ciebie to jest "śmial cofnąć podjętą decyzje" i nie ma wtym nic złego, bo Tobie to na "rekę" a z mojego punktu widzenia to jest niekonsekwencja i takie tam :]. Czaisz :>? To co dla Ciebie jest normalne to mnie np irytuje w tej sytuacji a to wynika z tego ze mnie ten nius wogle nie cieszy a wręcz jest mi bardzo przykro.
Deleted User 357

No generalnie rozumiem o co Ci chodzi,jutro postaram się dokładnie napisać co o tym dokładnie myślę
Davenport

Post autor: Davenport »

a ja chcę po prostu Iced Earth. Wiadome jest, że Schaffer to Iced Earth i dla mnie byłby rewelacyjny, gdyby śpiewał tam Stasiek Wielanek lub Monika Brodka ;)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

O. Coś mnie ominęło chyba znowu. Fajnie. Ale po co teraz, do wuja pana? No przecież FA jest zajebiste, takie jakie jest, Matt tam absolutnie nie pasuje. Druga częśc SW, jak jej tam, Revelation cośtam nie wytrzyma porównania z pierwszą. To nie jest dobre posunięcie. Nie teraz, w środku albumu. Rozpierdzieli to cały koncept.
Sam się sobie dziwię, ale wcale się nie cieszę. Znaczy trochę cieszę. Bo DVD wyjdzie. Nie wiem co myśleć. Dziwny jestem, wiem.
Wrath pisze:syzyg pewnie umrze ze szczęścia.
Pół roku temu na pewno, ale teraz... :P
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

syzygy pisze:Pół roku temu na pewno, ale teraz... :P
trochę mnie zaskoczyłeś :P
syzygy pisze:Bo DVD wyjdzie.
ja bym wolał w sumie z Timem...

Szok minął i zdania nie zmieniłem. Matt nie powinien wracać teraz, w ogóle nie powinien. Ostatnio jeśli słucham IE to głównie 2 ostatnich płyt i żałuję, że tak się stało. Może z czasem to się zmieni, trzeba poczekać na premierę nowej płyty...no nie wiem. Jeszcze Barlow zostaje z tymi swoimi policjantami i ciekawe czy poświęci wystarczająco dużo czasu Iced..

tak czy siak przestałem lubić Jona :P
ODPOWIEDZ