Da5id pisze:Problem w tym, że Metallica jest dużo popularniejsza w naszym kraju, gra u nas dużo rzadziej (w ogóle gra dużo mniej koncertów od Maiden) i zwyczajnie ciśnienie na ich koncert w Polsce jest dużo większe niż na Maidenów. Jestem pewien, że LN skupi się właśnie na promocji gigu Mety, a nie IM. W związku z tym, jeżeli któryś z tych koncertów ma wpłynąć negatywnie na frekwencję na drugim, to zdecydowanie będzie to koncert Metalliki.
1. Jakby LN miało sie 'skupiać' tylko na promocji gigu Metalliki to organizowanie koncertu Maiden nie miałoby w ogóle sensu. Więc o promocję koncertu Maiden bym sie nie martwił , tym bardziej że tegoroczny sezon koncertowy powinien również przynieść im spore zyski (organizują przecież jeszcze The Police, a sądzę że wyskoczą jeszcze z jakimś jednym lub i nawet dwoma mocnymi strzałami, że tak to ujmę). Więc chyba doskonale zdają sobie sprawę, że warto zainwestować w solidną promocję KAŻDEGO z ich koncertów żeby wyciągnąć z każdego maksimum ile sie da.
2. Ciśnienie na ich koncert owszem, jest duże, ale wiedzączęsciowo zostało rozładowane występem w 2004 roku a niewiele wskazuje na to, by nadchodzący koncert miał sie czymś różnić od ostatniego. Maiden mieli krótszą, 3-letnią przerwę, ale za to ten koncert to będzie jednak coś innego niż w ostatnich latach.
3. Target - pomysl teraz, w kogo celuje w dużej mierze Maiden na tej trasie, a w kogo Metallica. Podczas gdy Maiden robi trasę która ewidentnie ma na celu ściągnięcie jakichś starych fanów, którzy niewykluczone że w ostatnich latach szerokim łukiem omijali ich wystepy, to Metallica tak naprawde celuje w tę samą publikę co w ostatnich latach.
Owszem, frekwencja na Metallice będzie wyższa i to jest w zasadzie pewne, tym niemniej jeśli twierdzisz, że koncert Maidens nie będzie miał żadnego negatywnego wpływu na frekwencję na Metallicę to bredzisz jak potłuczony.
a jeszcze taki kwiatek:
Da5id pisze:Dokładnie, to różne zespoły.
Co Ty Nomad jesteś

Bo choćbym nie wiem jak próbował to zawsze mi wychodzi, że Pearl Jam, Genesis, RHCP to zespoły rockowe. Maiden i Metallica zresztą też. więc co jest w nich aż tak różnego ?