07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Wszystko na temat nowego tournee oraz koncertu w Polsce!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Clans
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Post autor: Clans »

Tylko czekałem na takiego posta :lol:
A dlaczego to Metallica ma się nie martwić o frekwencję? Bo co, jest bardziej medialna od Maiden? Gra mniej koncertów w Polsce? Dla mnie to żadne argumenty.
Dlaczego cholera zawsze jak w jednym roku gra Maiden i jeszcze inna gwiazda to wznoszą się lamenty o liczbę ludzi na koncercie. Nie rozumiem.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Właśnie. Kto ma być to będzie i tyle.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Clans pisze:Tylko czekałem na takiego posta :lol:
A dlaczego to Metallica ma się nie martwić o frekwencję? Bo co, jest bardziej medialna od Maiden? Gra mniej koncertów w Polsce? Dla mnie to żadne argumenty.
Dlaczego cholera zawsze jak w jednym roku gra Maiden i jeszcze inna gwiazda to wznoszą się lamenty o liczbę ludzi na koncercie. Nie rozumiem.
To chyba oczywiste, że koncert Metalliki może tylko negatywnie wpłynąć na frekwencję na Maiden.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

tez nie wiem..w tym roku byly np. PJ, Genesis, RHCP i na kazdym chyba kolo 40 tys..sam sie zdziwilem, ale przeciez to tez rozne zespoly i jak ktos pojdzie na jedno to nie na drugie itd.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

S1MON pisze:tez nie wiem..w tym roku byly np. PJ, Genesis, RHCP i na kazdym chyba kolo 40 tys..sam sie zdziwilem, ale przeciez to tez rozne zespoly i jak ktos pojdzie na jedno to nie na drugie itd.
Dokładnie, to różne zespoły. I nie piszcie na litość Boską, że wpływ Mety na frekwencję na Maiden jest zerowy, bo nawet na tym forum jest kilka osób które już zapowiedziały, że zamiast na koncert Iron Maiden pójdą na gig Metalliki.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Da5id pisze:
S1MON pisze:tez nie wiem..w tym roku byly np. PJ, Genesis, RHCP i na kazdym chyba kolo 40 tys..sam sie zdziwilem, ale przeciez to tez rozne zespoly i jak ktos pojdzie na jedno to nie na drugie itd.
Dokładnie, to różne zespoły. I nie piszcie na litość Boską, że wpływ Mety na frekwencję na Maiden jest zerowy, bo nawet na tym forum jest kilka osób które już zapowiedziały, że zamiast na koncert Iron Maiden pójdą na gig Metalliki.
Maiden jest dużo póżniej, choć w tym wypadku lepiej żeby zrobili gig w Spodku..., Torwar w zastępstwie Gwardii to beznadzieja...ja będę na Mecie na 1000%, na Irons też- chyba że przełożą na Torwar, tam jest lipa , szkoda by mi było kaski... W tym wypadku wybrałbym Maiden w Pradze...
Clans
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Clans »

Jakoś Wy potraficie być na iluśtam koncertach Maiden w całej Europie i nie tylko to czemu inni nie mieli by zaliczyć 2 koncertów w Polsce. Bo co, jak na jeden wydam kasę to już na drugi nie jadę? Tak wiem, że bogaci starzy to jedno ale bez przesady znowu.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Clans pisze:Jakoś Wy potraficie być na iluśtam koncertach Maiden w całej Europie i nie tylko to czemu inni nie mieli by zaliczyć 2 koncertów w Polsce. Bo co, jak na jeden wydam kasę to już na drugi nie jadę? Tak wiem, że bogaci starzy to jedno ale bez przesady znowu.
Jasne , może być tak że część ludzi będzie chciało zobaczyć te 2 gigi dla porównania :!:
To jest prawdopodobne :laugh
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

Gdzie będą spać- domyśla się ktoś?
Awatar użytkownika
balcerek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: balcerek »

Na RHCP było 60 000 ludzi na Genesis 50 000 wiary. ja idę na Maidenów jak i na Metallicę i nie wiem w czym macie problemy. jak ktoś chce, to idzie i tu i tu. i po sprawie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

balcerek pisze:Na RHCP było 60 000 ludzi na Genesis 50 000 wiary. ja idę na Maidenów jak i na Metallicę i nie wiem w czym macie problemy. jak ktoś chce, to idzie i tu i tu. i po sprawie.
To prawda szczera, np. moja skromna persona :!: :!: :!:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Da5id pisze:Dokładnie, to różne zespoły. I nie piszcie na litość Boską, że wpływ Mety na frekwencję na Maiden jest zerowy, bo nawet na tym forum jest kilka osób które już zapowiedziały, że zamiast na koncert Iron Maiden pójdą na gig Metalliki.
jak rozumiem sytuacja odwrotna jest niemożliwa wedle tej wspaniałej teorii :lol:
faust pisze:Maiden jest dużo póżniej, choć w tym wypadku lepiej żeby zrobili gig w Spodku..., Torwar w zastępstwie Gwardii to beznadzieja...ja będę na Mecie na 1000%, na Irons też- chyba że przełożą na Torwar, tam jest lipa , szkoda by mi było kaski... W tym wypadku wybrałbym Maiden w Pradze...
Maiden na Torwarze ???

:lol: :lol: :lol: :lol:

jeśli chodzi o frekwencję to stawiam coś w tych okolicach:

MetalicA - ok. 40 000 (nie przebiją tej z 2004 IMO)
Maiden - 20 000 - 25 000
Ostatnio zmieniony pn gru 17, 2007 1:55 pm przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Da5id pisze: To chyba oczywiste, że koncert Metalliki może tylko negatywnie wpłynąć na frekwencję na Maiden.
no bo pamiętać musimy że Metallica osłabia Maiden przecież. I to jest dowód.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Artur pisze:jak rozumiem sytuacja odwrotna jest niemożliwa wedle tej wspaniałej teorii :lol:
Dziękuję za uznanie, doceniam. :) Problem w tym, że Metallica jest dużo popularniejsza w naszym kraju, gra u nas dużo rzadziej (w ogóle gra dużo mniej koncertów od Maiden) i zwyczajnie ciśnienie na ich koncert w Polsce jest dużo większe niż na Maidenów. Jestem pewien, że LN skupi się właśnie na promocji gigu Mety, a nie IM. W związku z tym, jeżeli któryś z tych koncertów ma wpłynąć negatywnie na frekwencję na drugim, to zdecydowanie będzie to koncert Metalliki. :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Da5id pisze:Problem w tym, że Metallica jest dużo popularniejsza w naszym kraju, gra u nas dużo rzadziej (w ogóle gra dużo mniej koncertów od Maiden) i zwyczajnie ciśnienie na ich koncert w Polsce jest dużo większe niż na Maidenów. Jestem pewien, że LN skupi się właśnie na promocji gigu Mety, a nie IM. W związku z tym, jeżeli któryś z tych koncertów ma wpłynąć negatywnie na frekwencję na drugim, to zdecydowanie będzie to koncert Metalliki. :)
1. Jakby LN miało sie 'skupiać' tylko na promocji gigu Metalliki to organizowanie koncertu Maiden nie miałoby w ogóle sensu. Więc o promocję koncertu Maiden bym sie nie martwił , tym bardziej że tegoroczny sezon koncertowy powinien również przynieść im spore zyski (organizują przecież jeszcze The Police, a sądzę że wyskoczą jeszcze z jakimś jednym lub i nawet dwoma mocnymi strzałami, że tak to ujmę). Więc chyba doskonale zdają sobie sprawę, że warto zainwestować w solidną promocję KAŻDEGO z ich koncertów żeby wyciągnąć z każdego maksimum ile sie da.
2. Ciśnienie na ich koncert owszem, jest duże, ale wiedzączęsciowo zostało rozładowane występem w 2004 roku a niewiele wskazuje na to, by nadchodzący koncert miał sie czymś różnić od ostatniego. Maiden mieli krótszą, 3-letnią przerwę, ale za to ten koncert to będzie jednak coś innego niż w ostatnich latach.
3. Target - pomysl teraz, w kogo celuje w dużej mierze Maiden na tej trasie, a w kogo Metallica. Podczas gdy Maiden robi trasę która ewidentnie ma na celu ściągnięcie jakichś starych fanów, którzy niewykluczone że w ostatnich latach szerokim łukiem omijali ich wystepy, to Metallica tak naprawde celuje w tę samą publikę co w ostatnich latach.

Owszem, frekwencja na Metallice będzie wyższa i to jest w zasadzie pewne, tym niemniej jeśli twierdzisz, że koncert Maidens nie będzie miał żadnego negatywnego wpływu na frekwencję na Metallicę to bredzisz jak potłuczony.

a jeszcze taki kwiatek:
Da5id pisze:Dokładnie, to różne zespoły.
Co Ty Nomad jesteś :lol:
Bo choćbym nie wiem jak próbował to zawsze mi wychodzi, że Pearl Jam, Genesis, RHCP to zespoły rockowe. Maiden i Metallica zresztą też. więc co jest w nich aż tak różnego ? :lol:
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Artur pisze:jeśli twierdzisz, że koncert Maidens nie będzie miał żadnego negatywnego wpływu na frekwencję na Metallicę to bredzisz jak potłuczony.
Gdzie ja coś takiego napisałem? Po cholerę wkładasz nie moje słowa w moje usta?
Artur pisze:Co Ty Nomad jesteś :lol:
Bo choćbym nie wiem jak próbował to zawsze mi wychodzi, że Pearl Jam, Genesis, RHCP to zespoły rockowe. Maiden i Metallica zresztą też. więc co jest w nich aż tak różnego ? :lol:
Pearl Jam to zespół grungeowy, Genesis to pop/prog-rock, a RHCP to pop/funk, jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy tymi podgatunkami rocka to faktyczne nie warto z tobą dyskutować.

Aha - na ostatniej trasie która odwiedziła Polską Maideni również celowali w starszych wiekowo fanów, więc niestety - chybiłeś po raz kolejny.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Da5id pisze:
Artur pisze:jeśli twierdzisz, że koncert Maidens nie będzie miał żadnego negatywnego wpływu na frekwencję na Metallicę to bredzisz jak potłuczony.
Gdzie ja coś takiego napisałem? Po cholerę wkładasz nie moje słowa w moje usta?
Artur pisze:Co Ty Nomad jesteś :lol:
Pearl Jam to zespół grungeowy, Genesis to pop/prog-rock, a RHCP to pop/funk, jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy tymi podgatunkami rocka to faktyczne nie warto z tobą dyskutować.

Aha - na ostatniej trasie która odwiedziła Polską Maideni również celowali w starszych wiekowo fanów, więc niestety - chybiłeś po raz kolejny.
Fascynująca dyskusja, ale- bilety na Maiden są dużo tańsze u nas to priorytet, w 2005 Mystic kazał płacić jak za U2 a proma była zerowa...To cud że tyle osob się pojawilo, mimo wszystko...
Jeżeli LN mają skupić się na MECIE olewając promocję Maiden , to... na jasną chorobę robić gig tych drugich...jawna strata i kompromitacja. Sądzę , że na Metę przyjedzie 40000 , Police 46000 a na Maiden 20000...to byłoby dobrze, Meta ma wielkie wsparcie mediów muzycznych- Maiden u nas żadnego. Gdyby nie Mystic gigu w 2005 by nie bylo, taka prawda. Ja osobiście wolałbym show grupy w Spodku, komplet przed
Pragą pewny- swoją droga , że im się chce do tej Wa-wy jechać... :beer
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Da5id pisze:Gdzie ja coś takiego napisałem? Po cholerę wkładasz nie moje słowa w moje usta?
no może nie dosłownie, ale to:
Da5id pisze:jeżeli któryś z tych koncertów ma wpłynąć negatywnie na frekwencję na drugim, to zdecydowanie będzie to koncert Metalliki. :)
mówi samo za siebie.
Da5id pisze:Pearl Jam to zespół grungeowy, Genesis to pop/prog-rock, a RHCP to pop/funk, jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy tymi podgatunkami rocka to faktyczne nie warto z tobą dyskutować.
weź już chłopcze nie bredź, bo sie plączesz. Pop/prog rock ? a co to jest :lol:
grunge to nie rock ?
zresztą, obecnie w odniesieniu do Pearl Jam, słowo ROCK wydaje sie najbardziej adekwatne, bo powinieneś wiedzieć mądralo że grunge to bardziej nazwa pewnego ruchu społecznego aniżeli stylu muzycznego.
RHCP to też zespół ROCKOWY.

tak samo ja moge napisać że Maiden to zespół heavy metalowy a Metallica, może nie obecnie, ale generalnie kojarzona jest jako zespół thrash metalowy. O czymś to świadczy ?
Da5id pisze:Aha - na ostatniej trasie która odwiedziła Polską Maideni również celowali w starszych wiekowo fanów, więc niestety - chybiłeś po raz kolejny.
kto chybił ten chybił :lol: widze problem z kojarzeniem faktów :lol:
rozumiem, że Iron Maiden swoją legendę w latach 80. w Polsce zbudowali na płytach z Di'Anno i dwoma pierwszymi nagranymi z Dickinsonem ? :lol:

Weź już może mi nie argumentuj bo coś Ci sie dziś nie kleją te wypowiedzi ;)
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

faust pisze:Fascynująca dyskusja, ale- bilety na Maiden są dużo tańsze u nas to priorytet, w 2005 Mystic kazał płacić jak za U2 a proma była zerowa...To cud że tyle osob się pojawilo, mimo wszystko...
Nie wiem czy dobrze rozgryzłem to "kulawe" zdanie, ale chciałbym wskazać, ze w 2005 roku 100zł za bilet na Mystic festival to była naprawdę świetna cena! Nie zapominaj że oprócz Maiden było kilka prężnych kapelek. Teraz za sam Nightwish trzeba zapłacić 120zł, a za sam Maiden 130zł... Bilet na U2 kosztował 150zł. Nie wiem jakich masz bogatych starych ale różnica 50zł na bilecie to trochę kasy jest. Więc nie gadaj że Mystic kazał płacić za Maiden + inni tak jak za U2.

W ogóle przez Ciebie znienawidziłem słowo "frekwencja" :lol:
Why so serious?
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Wg mnie Meta nie przyciagnie teraz duzej liczby osob(40 tys max) gdyz z niczym nowym nie przyjezdza.Natomiast Maiden przyjezdza z materialem na ktorym starzy fani szaleli na koncertach , a mlodzi duzo na ten temat slyszalo.Dla mnie wieksza atrakcja jest wybranie sie na koncert na ktorym odswierzany jest tak chwalony set , niz na cos co juz bylo i to doslownie.Bo ile Meta doda nie granych dawno numerow?2-3 max.

Pozatym te dwa koncerty dziela 2 miesiace , wydaje mi sie ze to sporo czasu i jesli ktos bedzie chcial sie pojawic na obydwu koncertach , to ma na to szanse.
ODPOWIEDZ