trasa Helloween i Gamma Ray

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: trasa Helloween i Gamma Ray

Post autor: Evil »

salvis pisze:z tym wyjazdem może (ale tylko może) uda się coś zadziałać, będę się z nim jeszcze kontaktował
to znaczy co ? nie mamy dojazdu ?!
salvis
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: salvis »

nie, to znaczy, że postaram się załatwić, żeby to było jak naj wcześniej, choć to niepewne, ta 15 póki co obowiązuje
"Każdego dnia rodzi się jakiś głupiec i wy się nie spóźniliście"
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

a to chyba ze tak
Awatar użytkownika
Thor
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Thor »

Jak wrócicie napiszcie jak było ;-)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Ja byłem tydzień temu w Sztokholmie. Było fajnie - świetna publika, drą się, śpiewają każdą melodię, skaczą, nawet tańczą ale nie napierdalają, uważają żeby nie przeszkadzać innym. Na szczęście nie ponosi ich uańska fantazja, znana w kraju wiślanym.

Axxis - kwadratowy power metal, ale na koncercie wypadli znakomicie w 3-4 kawałkach. Potem już nużyli. Takie niemieckie Helmuty, swojskie chłopaki.

Gamma Ray - porywający koncert, dużo luzu i energii. Set generalnie taki, jak wklejałem wcześniej, ale brakowało Fight,. Znakomicie przyjęty koncert, mogliby być gospodarzem tej trasy. Koniecznie trzeba ich jeszcze zobaczyć.

Helloween - nie porwali, sam już nie wiem dlaczego. Koncert sprawiał wrażenie odpieprzonej trochę, reżyserowanej sztuki. Niektóre motywy żenujące (odpustowy fragment z Derisem śpiewającym Smoke on the water po inhalacji helem). Panowie mogliby sobie darować to "poczucie humoru" i znowu nagrać sensowny, wyróżniający się album, jak kiedyś Better than raw i The dark ride. Moementy były fajne - March of time, medley, końcówka z Gamma Ray. Całość wypadła jednak przeciętnie.

Każdy z zespołów miał niesamowite przyjęcie, takiej żywej publiki to już dawno nie widziałem. Aha, sala na jakieś 3 tyś ludzi, dość pełna (podobno sold out). Piwo sprzedawali.
Ironkos
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkos »

Jakby ktos znalazl jakies foty to dawac :)
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkostek »

Relacja ze Zlina

Na miejsce dotarliśmy w okolicah 16. Tak więc do rozpoczęcia gigu było jeszcze czasu jak marasu, zatem trzeba było wyskoczyć na jakieś bro.
Po powrocie z knajpki zczailiśmy grupę Polaków a to dzięki gremialnym okrzykom "kurwa mać, ile mamy stać!"

Sabaton miałem przyjemnośc zobaczyć w tym roku po raz trzeci. I po raz trzeci świetny występ - zaprawdę powiadam Wam - przed tą kapelą wielka przyszłość!
Szkoda, że czasu starczyło tylko na jakieś 7 numerów.

Gamma Ray w ostatnim czasie trochę mi się przejadł, ale wystarczyło by zabrzmiały pierwsze dżwięki "Gardens Of Sinner" by te odczucia poszły w niepamięc.
Energia tryskająca ze sceny. Czesi jak na swoje drewniackie standardy bawili się naprawdę dobrze ;P
Gamma świetnie zabrzmiała, Kai rewelacyjnie wręcz dyrygował publiką, w czasie "Heavy Metal Universe" zwłaszcza. Z nowej płyty zagrali 2 numery: Into The Storm i Empress. Oba wypadły świetnie. Już ten koncert był wystarczającym powodem by taszczyć się do Zlina, a tu najważniejsze wciąż jeszcze przede mną.

Przedmówca stwierdził, że koncert Helloween w Sztokholmie był taki se. Ja tu nie będę obiektywny, bo helloween to jedna z mych umiłowanych kapel, ale każdy z trzech koncertów Hello na których byłem zaliczam do bardzo udanych, ten tak samo.
Dla mnie zagrali rewelacyjnie. Jak mi ktoś jeszcze raz powie, że Deris nie sprawdza się w starych kawałkach to mu powiem "czochraj bobra, łykaj miecza, stolcolubny kałożerco!".
Set był zasadniczo zbieżny z podanym przez kogoś wyżej. jedyną różnicą bylo "IF I Could Fly" w miejsce "Paint New World". Tak więc z nowej płyty były tylko 2 numery: "As Long As I Fall" oraz "Bells For Seven Hells"
Scenografia trochę dzika, ale klimatyczna. Po bokach dwie nadmuchane dynie. Całość utrzymana w stylistyce okładki Gambling With The Devil.
Na koniec Future World i I Want Out w we wspolnym wykonaniu Helloween I Gammy. Luz blues, radocha (Henjo Richter z GR to powinien chyba order uśmiechu dostać ;-) ), slowem coś pięknego. świetne zakończenie świetnego gigu.

Happy happy Helloween! , Up The Rays! :rocx
Ironkos
-#Trooper
-#Trooper

Ironkostek pisze:Po powrocie z knajpki zczailiśmy grupę Polaków a to dzięki gremialnym okrzykom "kurwa mać, ile mamy stać!"
Tak. To my robilismy tam wies pod wejsciem ;)

Pozdro
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Ironkostek pisze:Jak mi ktoś jeszcze raz powie, że Deris nie sprawdza się w starych kawałkach to mu powiem "czochraj bobra, łykaj miecza, stolcolubny kałożerco!"
Oczywiście, że Deris nie sprawdza się w starych kawałkach :) Przy takim "March of Time" to myślałem, że z wysiłku mu głowa eksploduje. Bo taki był czerwony w refrenach. Męczył się okrutnie. Podobnie i tradycyjnie w "Eagle Fly Free", czy "Halloween". Nie ta bajka co Kiske. I tyle.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

gumbyy pisze:
Ironkostek pisze:Jak mi ktoś jeszcze raz powie, że Deris nie sprawdza się w starych kawałkach to mu powiem "czochraj bobra, łykaj miecza, stolcolubny kałożerco!"
Oczywiście, że Deris nie sprawdza się w starych kawałkach :) Przy takim "March of Time" to myślałem, że z wysiłku mu głowa eksploduje. Bo taki był czerwony w refrenach. Męczył się okrutnie. Podobnie i tradycyjnie w "Eagle Fly Free", czy "Halloween". Nie ta bajka co Kiske. I tyle.
Inaczej nie znaczy gorzej :B Nie ta bajka owszem - Deris jest teraz czołowym heavymetalowym wokalistą, a Kiske nagrywa jakieś gówno do kotleta.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Ironkostek pisze:Inaczej nie znaczy gorzej :B
Ale nie znaczy też "lepiej" ;)
Ironkostek pisze:Nie ta bajka owszem - Deris jest teraz czołowym heavymetalowym wokalistą
:shock: powiedz prosze, że żartujesz...
Ironkostek pisze:a Kiske nagrywa jakieś gówno do kotleta.
Dawno temu nagrał takie wokale, o jakich np. Deris może tylko śnić :) to teraz może nagrywać byleco ;)
www.MetalSide.pl
salvis
-#Trooper
-#Trooper

Ironkos pisze:Jakby ktos znalazl jakies foty to dawac :)
Kostek, Evil macie jakieś ? ja mogę zapodać, ale są dość słabej jakości, nieobyty z fotografiką jestem ;-)
Ironkos
-#Trooper
-#Trooper

Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Deris jest czolowym wokalista od samego poczatku kariery w Hello :)

co do fotek ja mam tylko kilka lipnej jakosci ...moja relacja zas tyczaca sie wylacznie koncertu Sabaton ( dosc obszerna ) znajduje sie na Sabaton.pl zapraszam
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Ironkostek pisze:Deris jest teraz czołowym heavymetalowym wokalistą,
Żart stulecia :lol:
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Żelazny pisze:
Ironkostek pisze:Deris jest teraz czołowym heavymetalowym wokalistą,
Żart stulecia :lol:
Twoja morda to żart stulecia :D
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

popieram Gumbego i Żelaznego w tym temacie, nie cierpię wokalu Derisa, nie powiem czy jest dobry czy słaby, poprostu barwa jego głosu działa mi na nerwy ,to też kwestia akcentu, jak nie anglojęzyczny wokalista śpiewa po Angielsku najczęściej mi się to wogóle nie podoba
salvis
-#Trooper
-#Trooper

a ja ich nie popieram

i w ogóle to jest temat o koncercie kur*a mać
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Nomad pisze:nie powiem czy jest dobry czy słaby
Wystarczy posłuchać i porównać do kogoś innego ;)
salvis pisze:i w ogóle to jest temat o koncercie kur*a mać
Śpiewał Deris na koncercie? Śpiewał. To rozmowa na jego temat jest na temat ;)
www.MetalSide.pl
salvis
-#Trooper
-#Trooper

to nie wystarcza wam temat o Helloweenie do użerania się który lepszy ? ;-)

przecież nikt i tak nikogo nie nawróci nagle na Derisa czy Kiske, więc po co to wszystko? a wszyscy znaja wasze ustosunkowanie do obu. ;-)
ODPOWIEDZ