Gdzieś mi dziś przeleciało na którejś z moich disco-metalowych składanek ,,I Can" i doszedłem do wniosku że Better than Raw jest całkiem dobry na grudniowe dni .
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RadioheadMatek pisze:polecić możecie coś co nie ma w nazwie taga ani progresywne ani metalowe

Nasumpolecić możecie coś co nie ma w nazwie taga ani progresywne ani metalowe
no zna. i nie lubi chybasyzygy pisze:Radiohead
Ok Computer, A Kid albo Hail To The Thief- reszty nie znam, to nie polecam
ale Ty na pewno ich znasz

No proszę, bardzo pozytywnie jestem zaskoczony, że ktoś tutaj tego słuchaArtur pisze:to ja polece to czego akurat słucham - "Icon" Paradise Lost.
Piękna muzyka. Ciężka, ale jednocześnie smutna, czasem i depresyjna. Zabawne, bo jednocześnie dość przebojowa, ale w sensie łatwo przyswajalnych melodii, bo wesoła nie jest raczej. Najlepszy przykład "True Belief" - coś pięknego a jednocześnie dołującego. Piękny utwór.
w ogóle "Icon" to dla mnie arcydzieło, płyta z wielką klasą.
Podobno po premierze często porównywano ją z .............. "Czarnym Albumem" Metalliki. I coś w tym jest, Holmes śpiewa czasem jak Hetfield, utwory mają dość podobną strukturę, w sumie do obydwu płyt można odnieść stwierdzenie 'ciężko i melodyjnie' (choć fakt, że to o wielu albumach można powiedziećale tutaj to podobieństwo jest niemałe IMO).
polecam

ale ja sie takimi rzeczami właśnie nie przejmujepanzerschreck pisze:Ale na Gothic słychać Celtic Frost, na Draconian Times- Sisters of Mercy, Na Hoście- Depeche Mode, tak więc tym bym się nie przejmował
oczywiście mam w planachpanzerschreck pisze:Tak patrząc czego zazwyczaj słuchasz to powinieneś bez problemu łyknąć poprzedniczkę Icon- Shades of God.

Więc poznawanie reszty zacznij od SoG właśnieArtur pisze: oczywiście mam w planachw zasadzie to całą dyskografie planuje poznać w najbliższym czasie.

znam i cenie, acz mniej niż "Icon"panzerschreck pisze:Gothic odradzam
hehepanzerschreck pisze:Dwie ostatnie można sobie darować- nic ciekawego

Dopiero teraz to przeczytałemArtur pisze:to ja polece to czego akurat słucham - "Icon" Paradise Lost.
Piękna muzyka. Ciężka, ale jednocześnie smutna, czasem i depresyjna. Zabawne, bo jednocześnie dość przebojowa, ale w sensie łatwo przyswajalnych melodii, bo wesoła nie jest raczej. Najlepszy przykład "True Belief" - coś pięknego a jednocześnie dołującego. Piękny utwór.
w ogóle "Icon" to dla mnie arcydzieło, płyta z wielką klasą.
Podobno po premierze często porównywano ją z .............. "Czarnym Albumem" Metalliki. I coś w tym jest, Holmes śpiewa czasem jak Hetfield, utwory mają dość podobną strukturę, w sumie do obydwu płyt można odnieść stwierdzenie 'ciężko i melodyjnie' (choć fakt, że to o wielu albumach można powiedziećale tutaj to podobieństwo jest niemałe IMO).
polecam
I jesteś tego absolutnie pewien ?panzerschreck pisze:Dopiero teraz to przeczytałem
Hehe ;]panzerschreck pisze:No proszę, bardzo pozytywnie jestem zaskoczony, że ktoś tutaj tego słuchaJedna z moich ulubionych płyt- pod każdym względem majstersztyk. Smutno jest owszem, ale bez niepotrzebnego patosu i wylewania plastikowych łez jak na następczyni
. Z tymi porównaniami do Metalliki to racja- Holmes może zalatywać Hetfieldem- muzycznie już troszkę na wyrost. Ale na Gothic słychać Celtic Frost, na Draconian Times- Sisters of Mercy, Na Hoście- Depeche Mode, tak więc tym bym się nie przejmował
Tak patrząc czego zazwyczaj słuchasz to powinieneś bez problemu łyknąć poprzedniczkę Icon- Shades of God. Najbardziej rozbudowana ich płyta, dużo gitarowego grania, Sabbathowe riffy, zero klawiszy, babskich wokali (prawie). Po Ikonie moja ulubiona jeśli chodzi o PL
![]()

Mam dziury w mózguArtur pisze:I jesteś tego absolutnie pewien ?panzerschreck pisze:Dopiero teraz to przeczytałem
Hehe ;]panzerschreck pisze:No proszę, bardzo pozytywnie jestem zaskoczony, że ktoś tutaj tego słuchaJedna z moich ulubionych płyt- pod każdym względem majstersztyk. Smutno jest owszem, ale bez niepotrzebnego patosu i wylewania plastikowych łez jak na następczyni
. Z tymi porównaniami do Metalliki to racja- Holmes może zalatywać Hetfieldem- muzycznie już troszkę na wyrost. Ale na Gothic słychać Celtic Frost, na Draconian Times- Sisters of Mercy, Na Hoście- Depeche Mode, tak więc tym bym się nie przejmował
Tak patrząc czego zazwyczaj słuchasz to powinieneś bez problemu łyknąć poprzedniczkę Icon- Shades of God. Najbardziej rozbudowana ich płyta, dużo gitarowego grania, Sabbathowe riffy, zero klawiszy, babskich wokali (prawie). Po Ikonie moja ulubiona jeśli chodzi o PL
![]()