08/03/2008 - Metalmania 2008 - Katowice @ Spodek

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Re: 08/03/2008 - Metalmania 2008 - Katowice @ Spodek

Post autor: ironlemon »

Tob, ile dzisiaj wypiłeś?

Owszem, faki były żałosne, ale Twój post wyższego poziomu nie prezentuje.
Awatar użytkownika
hail_the_leaf
-#Invader
-#Invader

Post autor: hail_the_leaf »

Brat Karima, na kolejnym koncercie DEP się ustawiamy i masz u mnie wódę, bo mądrze prawisz.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

publika jakaś nieruchawa bardzo była na Megadeth, ale ludzi to tyle na Mańce chyba jeszcze nie widziałem
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Brat Karima pisze:Jesteś fanem Megadeath? Jesteś debilem. :]
Brat Karima pisze:na której większość gości to pedałki w białych butach, kamizelkach jeansowych krzyczących coś typu "Mega*uj".
i czujesz sie od nich lepszy żaląć sie na to takimi sformułowaniami ? ;) Bo jak na mnie to lepiej to zlewać, wszak nie od dziś wiadomo że duża część 'metalowej' publiki to buraki na 102 :)
Brat Karima pisze:NIe wiem po co na The Dillinger Escape Plan w pierwszych rzędach stali te pajace, megadefowcy, i po co pokazywali ciągle te faki.
acz z tym sie zgodze. Tzn. niech se stoją ale troche kultury/ogłady by sie przydało bo to co widziałem mnie totalnie zażenowało. a jeśli nie to niech sie wycofają bo aż wstyd.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Arkadius pisze:publika jakaś nieruchawa bardzo była na Megadeth
za to pchali sie jak powaleni :neutral: toteż sie wyfofałem sprzed barierek do II rzędu, bo oddychać nie szło przez to bydło :roll: I dobrze zrobiłem, wiem to na pewno.
hail_the_leaf pisze:Brat Karima, na kolejnym koncercie DEP się ustawiamy i masz u mnie wódę, bo mądrze prawisz.
to czekaj, wypominasz ludziom buractwo a sam byłbyś w stanie też zacząć rzucać takimi epitetami niejako w rewanżu ?
miki
-#Clansman
-#Clansman

ja się pośmiałem z EMOcjonalnego posta Tobisia hehehehehe
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Artur pisze:
Arkadius pisze:publika jakaś nieruchawa bardzo była na Megadeth
za to pchali sie jak powaleni :neutral: toteż sie wyfofałem sprzed barierek do II rzędu, bo oddychać nie szło przez to bydło :roll: I dobrze zrobiłem, wiem to na pewno.
A my siedzieliśmy gdzieś na trybunach gdzie jakiś koleś nagle zaczął fikołki robić, co było w sumie ciekawsze niż koncert jak miki zauważył. No i dostałem od niego mega cios w nerkę.
El Dorado

Post autor: El Dorado »

ironlemon pisze:Owszem, faki były żałosne, ale Twój post wyższego poziomu nie prezentuje.
Zrobiłem to specjalnie żeby fani Megadeth zrozumieli.
hail_the_leaf pisze:Brat Karima, na kolejnym koncercie DEP się ustawiamy i masz u mnie wódę, bo mądrze prawisz.
dobrze.
Artur pisze:i czujesz sie od nich lepszy żaląć sie na to takimi sformułowaniami ? ;) Bo jak na mnie to lepiej to zlewać, wszak nie od dziś wiadomo że duża część 'metalowej' publiki to buraki na 102 :)
Ja zlewam tylko, że oni też powinni zlać The Dillinger Escape Plan. :-)
Artur pisze:acz z tym sie zgodze. Tzn. niech se stoją ale troche kultury/ogłady by sie przydało bo to co widziałem mnie totalnie zażenowało. a jeśli nie to niech sie wycofają bo aż wstyd.
<piwo>
Arkadius pisze:ja się pośmiałem z EMOcjonalnego posta Tobisia hehehehehe
hehehe
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Koncert DEP mnie nie ruszył. Jedynie plus za koszulkę GG Allina, którą miał na sobie gitarzysta ;]
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Brat Karima pisze:Zrobiłem to specjalnie żeby fani Megadeath zrozumieli.
jetem fanem Megadeth i nie zrozumialem, za to opierdoliłem jednego wiesniaka obok, żeby stulił ryj i przestał machać przeszczepem pokazująć fucka wokaliście Dillinger (której to kapeli nie słucham).
W tej chwili jesteś Tobiasz takim samym obwiesiem jak wyżej wymieniony przerosnięty gimnazjalista, ktory nie wiedząc co mi odpowiedzieć odparł "A ty.... ty nie masz długich włosów!"

pozdro dla wszystkich mord z ktorymi sie wczoraj widziałem, szczególnie dla Artura i Sleja ;)
Ostatnio zmieniony ndz mar 09, 2008 7:10 pm przez Deleted User 622, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Andzia
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Andzia »

Powiem tyle. Mój plan na metalmanii zrealizowałam w 110 %. Warto było jechać nie mając biletu i kasy. MEGADETH i Overkill mnie zmiażdżyli. Dzięki mojemu koledze widziałam cały koncert idealnie bo prawie cały czas siedziałam u niego na barana. Poprostu lepiej być nie mogło! UAAAAA \m/
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

Brat Karima pisze:
ironlemon pisze:Owszem, faki były żałosne, ale Twój post wyższego poziomu nie prezentuje.
Zrobiłem to specjalnie żeby fani Megadeth zrozumieli.
Mogę zagwarantować, że fanom Megadeth zapewniłeś w zamian sporą dawkę śmiechu.
miki
-#Clansman
-#Clansman

metal pisze:ktory nie wiedząc co mi odpowiedzieć odparł "A ty.... ty nie masz długich włosów!"
MISTRZ hahahaahahaha

chcę taki tatuaż hahahaa
Awatar użytkownika
hail_the_leaf
-#Invader
-#Invader

Post autor: hail_the_leaf »

Artur pisze: to czekaj, wypominasz ludziom buractwo a sam byłbyś w stanie też zacząć rzucać takimi epitetami niejako w rewanżu ?
w stanie bym był, ale nie zrobiłbym tego, bo w przeciwieństwie do ludzi tam(nie wszystkich oczywiście) jak i paru osób tutaj potrafię uszanować to, że gra sobie zespół, którego nie lubię. Megadeth wczoraj grało, ja ich nie słucham, wokal Mustaina uważam za fatalny ale nie darłem mordy, bo nie chodzi chyba o to. przez pół Polski jechałem na DEP właśnie i czułem się na maksa zażenowany wspominaną sytuacją.

nie pochwalam za przeinaczanie nazw zespołu np z Megadeth na Megasyf itp, bo to infantylne.

chodziło mi o całość wypowiedzi a nie o wspominiany kontekst. :)
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Dobra, sorry, poniosło mnie trochę ;-) powinienem był napisać, że kieruję to do tych zburaczałych fanów ;-)
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Z ktorej strony tak te faki bylo widac??? Na tym delingerze calym to bardziej mnie interesowal widok jezdzacej po scenie kamery niz te ich wysilki.
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

1szy raz zawitałem na metalmanię i wrażenia niesamowite! : >> Jedyny minus, to że nie zdążyłem zebrać podpisów Artillery i niestety nie byłem na koncercie Evile : /////

Z ciekawszych punktów:

Flotsam & Jetsam - świetna sprawa, radość grania, szybko, ciekawie, z mocą. I czadowy basista!

Artillery - jak powyżej, chociaż publika chyba trochę słabiej reagowała. Spotkałem też 2 hiszpanów, którzy wybrali się do Polski specjalnie na ten jeden występ : P A tak poza tym, czy tylko mnie wokalista przypominał skrzyżowanie Bruce'a i Blaze'a? :P

Over Kill - Uaaa, liczyłem na świetny występ i nie zawiodłem się, zwłaszcza na cudnym Rotten To The Core i nietypowym Fuck you ; d Szkoda tylko, że tak krótko...

Dillinger EP - prawdę mówiąc zostałem na płycie głównie po to, żeby mieć miejsca na Megadeth, ale byłem też ciekaw co zaprezentuje DEP. Prawdę mówiąc jakoś niespecjalnie mi sie podobali, ale dostali oklaski z mojej strony za ciekawe wykonanie. Mieli parę ciekawych kawałków... wyłączając te ze stroboskopami pod koniec! Epilepsja gwarantowana ;f Muszę tutaj się zgodzić z opiniami poprzedników, to bluzganie na DEP było dość żenujące. Zwłaszcza, że skandowały to dzieciaki, którym czas przed Over Killem schodził na 'twój stary/stara' ;f

Megadeth - cud miód! Wyłączywszy problemy z nagłośnieniem (Dave'a momentami w ogóle nie było słychać), było genialnie! Set nieco skromniejszy niż normalne występy, ale nie miałem się do czego przyczepić. Ogólnie to najbardziej dopingowałem Lomenzo, który ma świetną osobowość sceniczną i Brodericka, który wydaje się pasować idealnie do zespołu. I świetna akcja ze śpiewaniem Run to the Hills ;d Znajomy stwierdził, że Rudy chciał poudawać, że ma Dio, AC/DC, Motorhead i Ironów za supporty ;d

Btw, Artur, miałeś na sobie jeansową kamizelkę i wycofałeś się spod barierek jakoś w połowie? W takim razie stałem zaraz za Tobą :f Fakt, ścisk był niesamowity...
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Evil »

Brat Karima pisze:kawałek Mega*ujostwa.
nie jestem fanem, ale ten twoj dillinger gowno wniosl do muzyki i jak metal ma isc w taka strone to dziekuje , btw PSYOPUS Ci polecam zryj se czache az milo , zapij neurosis i wydaj kal Minsk i THE END.
Brat Karima pisze:nie pasował do całej tej żałosnej metalmanii, na której większość gości to pedałki w białych butach, kamizelkach jeansowych
ech...to , ze mamy 21 wiek nie oznacza , ze starzy wyjadacze i ogolnie thrashersi wymarli , bo taki Watchtower kasuje Twojego dillingera na dzien dobry , a to jak widac thrash, a raczej slychac .
Brat Karima pisze:". Przykro mi, że muzyka ta jest dla tych prostaków zbyt skomplikowana ale rozumiem, że ich tępe i zacofane mózgi nie są w stanie przetworzyć tylu zmian tempa oraz rozbudowanych aranżacji instrumentalnych.
:twisted: dojebales maxymalnie, sprobuj przeztworzyc Beneath the massacre jesli juz Ci tak o technike i zmiany chodzi , moze Ci sie spodoba...jak zes taki otwarty . Nile i Hate Eternal czy moze Psycroptic , Neuraxis to tez Cie pewnie nie jara..a o Necrophagist tez nie slyszal ? Zrobila sie tu bardzo przykra i wrazila i bardzo negatywna dyskusja, bo jak koledze chodzi o przelamywanie barier to wystarcza jeden Mesuggah czy Mastodon na swiecie , bardziej pojebanej muzy i tak sie juz robic nie da...chyba ,ze faktycznie palme pierwszenstwa ma trzymac dillinger .

ZAMIAST DILLINGERA WYSTARCZYLO SCIAGNAC HEAVEN SHALL BURN i spodek nie mialby czego po sobie zbierac ,a tak wiekszosc osob nie wiedziala co sie kolo nich dzieje, wczesniej juz to argumentowalem ortodoksyjnoscia tego kraju...ale niestety po wypowiedziach wielu ludzi wywnioskowac mozna...ze to granie jest po prosty ANTY muzyczne .

Thrash till death
Ostatnio zmieniony ndz mar 09, 2008 8:06 pm przez Evil, łącznie zmieniany 1 raz.
miki
-#Clansman
-#Clansman

nie spinaj się tak hehe

nie lubisz/nie rozumiem takiej muzy i tyle chyba w temacie
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Evil pisze:ale ten twoj dillinger gowno wniosl do muzyki i jak metal ma isc w taka strone to dziekuje
fajnie dowaliłeś :D
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
ODPOWIEDZ