08/03/2008 - Metalmania 2008 - Katowice @ Spodek

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Re: 08/03/2008 - Metalmania 2008 - Katowice @ Spodek

Post autor: S1MON »

Arkadius pisze:
metal pisze:ktory nie wiedząc co mi odpowiedzieć odparł "A ty.... ty nie masz długich włosów!"
MISTRZ hahahaahahaha

chcę taki tatuaż hahahaa
przerotfl :laugh :mrgreen: :buahaha: :lol:

czemu,jak cos komus sie nie podobalo czy cos to nie moga mowic czy argumentowac, jak metal czy Artur? :/ jakas zawisc czy cos przez reszte przemawia? zal
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Evil »

herki pisze:O co chodzi z tym śmietnikiem i statywem?
statyw polecial w strone publicznosci , badz fosy... a smietnik byl na scenie i w niego kopali itd
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

czemu,jak cos komus sie nie podobalo czy cos to nie moga mowic czy argumentowac, jak metal czy Artur?
no ale, nie trzeba chyba argumentować że coś mi się nie podoba, ja na przykład nie jestem wielkim miłośnikiem TDEP ale czasem lubię posłuchać ich, ale to co robili na scenie mnie na początku rozśmieszyło(wtedy mi siępodobało przypominało stary dobry punk :P) a potem zażenowało...
Awatar użytkownika
Thor
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Thor »

Artillery grało ubóstwiane przeze mnie Don't Believe ?
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

btw.

Obrazek

=

Obrazek

:mrgreen: ;-)
Jazz is not dead, it just smells funny.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Na początek WIELKIE 2 PLUSY dla MM za to, że
1. Nie było obsuwy ( 20minut przed ostatnią kapelą to nic nadzwyczajnego, aczkolwiek stojąc metr od barierek każda minuta była jak godzina )
2. Fioletowe opaski - WRESZCIE !!!

Co do muzyki, to się cieszę bo zobaczyłem wszystkie kapele, które zobaczyć chciałem. EVILE - najlepszy występ na małej scenie, MORTAL SIN I DRONE widziałem po 3 kawałki i jakoś wrażenia nie zrobili

Duża scena: Najlepsze koncerty dali MEGADETH, OVERKILL, SATYRICON i VADER..
Bardzo dobry występ F&J natomiast ARTILLERY średnio jak dla mnie

Teraz bardzo kontrowersyjny występ ( co widać tutaj ) The Dillinger Escape Plan...Zgadzam sie z EVIL - TDEP dla mnie niczego nie wnoszą do muzyki i jak w tą stronę rock/metal ma iść dalej, to ja to pierdole.. Zespół w ogóle nie pasował do reszty składu i nie dziwi mnie to, że ich występ nie podobał się większości.. Ja sobie odpocząłem i zjadłem.. Zachowanie ludzi pod barierką - fakt - żenada, ale jak ktoś chciał mieć miejsce pod barierkami na MEGADETH to musiał tam spędzić koncert TDEP, a nie iść na piwo....
Występ MEGADETH bardzo dobry. Nie rozumiem dlaczego ludzie się dziwią vocalem Dave'a. Przecież wiadomo, że to świetny gitarzysta, który powinien trzymać się z dala od mikrofonu . On ma po prostu słaby głos, który i tak trzeba specjalnie nagłaśniać...W każdym razie w mojej osobistej hierarchii MEGADETH było by znacznie wyżej, gdyby mieli innego wokalistę...

Szkoda, że nie udało się spotkać i poznać z ludźmi z forum. Może następnym razem. :beer
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Satyr zrobił się na Pattona. :j
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Na Petera Murphy'ego raczej :B

dojechales do tej bielsko-bialej? :lol:
Jazz is not dead, it just smells funny.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

metal pisze:ktory nie wiedząc co mi odpowiedzieć odparł "A ty.... ty nie masz długich włosów!"
moc \m/ swoją drogą, ów koleś mi Tomcia ze Slayera przypominał :P
hail_the_leaf pisze:przez pół Polski jechałem na DEP właśnie i czułem się na maksa zażenowany wspominaną sytuacją.
Ja na nich nie jechałem, ani ich nie słucham (jak już wspomniałem), ale również byłem zażenowany, możesz mi wierzyć ;) Ale może niektóre z tych dzieci kiedyś dorosną...
Freeze pisze:Btw, Artur, miałeś na sobie jeansową kamizelkę i wycofałeś się spod barierek jakoś w połowie? W takim razie stałem zaraz za Tobą :f
Nie ;) Miałem na sobie t-shirta Megadeth z "The System Has Failed" i stałem praktycznie na samym środku.
Evil pisze:nie jestem fanem, ale ten twoj dillinger gowno wniosl do muzyki i jak metal ma isc w taka strone to dziekuje
Weź może nie pisz takich rzeczy, jeśli równocześnie proponujesz coś takiego:
Evil pisze:ZAMIAST DILLINGERA WYSTARCZYLO SCIAGNAC HEAVEN SHALL BURN
Evil pisze:zamiast TDEP wystarczylo obojetnie jaki metalcore'owy band dac HSB czy KSE albo AILD
Lol. Metalcore na Metalmanii --> :lol:

Generalnie Evil jak widać wpisujesz sie w poczet tych drobnomieszczańskich buraków, którzy dali 'popis' podczas występu TDEP, nawet jeśli nie 'fuckowałeś' no to po niektórych wypowiedziach w tym temacie to wystarczająco udowodniłeś. Ale jak Ci z tym dobrze to nic mi do tego :)
Evil pisze:ale niestety po wypowiedziach wielu ludzi wywnioskowac mozna...ze to granie jest po prosty ANTY muzyczne .
raczej to że ludzie mają uszy w dupie.
Evil pisze:jednak inna kapela wniosla troszku wiecej do grania niz ta ktorej on tutaj uparcie broni i wyklina fanow tej kapeli ( megadeth ) .
tylko że u Tobiasza jednak widać pewną dawkę ironii, a u Ciebie jest napinka na 102
sz pisze:Vader - 4 wołowe w bułce, 1 drobiowy w cieście.
:mrgreen:
yanek pisze:Zachowanie ludzi pod barierką - fakt - żenada, ale jak ktoś chciał mieć miejsce pod barierkami na MEGADETH to musiał tam spędzić koncert TDEP, a nie iść na piwo....
ale tutaj nie chodzi o to. Już pisałem - chce sie zająć dobre miejsce przed gwiazdą wieczoru - luz, chyba nikomu to nie przeszkadza, zwłaszcza że w trakcie występu DEP nie czułem jakiegoś naporu ich fanów na miejsca pod barierką.
Ale , do cholery, nie zwalnia to chyba z obowiązku (tak bym to nawet ujął) zachowania jakiejś kultury. A jak kilku takich agentów co chwile z 'fuckami' wyjeżdża, to jest to totalnie żenujące i świadczy o kretyństwie tych ludzi.
Też chciałem zając dobre miejsce, podobnie jak Metal, ale żaden z nas nie zaczął gwizdać czy coś, nie mówiąc już o tych pięknych gestach.

No, ale już nic więcej nie pisze bo moje zdanie znacie i nikogo nie namawiam w sumie do zmiany swojego. Co nie zmienia faktu, że swoją opinie o tego typu sprawach mam i nie raz pewnie jeszcze ją wyraże, jeśli sie podobne sytuacje zdarzą :P
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Artur pisze:
yanek pisze:Zachowanie ludzi pod barierką - fakt - żenada, ale jak ktoś chciał mieć miejsce pod barierkami na MEGADETH to musiał tam spędzić koncert TDEP, a nie iść na piwo....
ale tutaj nie chodzi o to. Już pisałem - chce sie zająć dobre miejsce przed gwiazdą wieczoru - luz, chyba nikomu to nie przeszkadza, zwłaszcza że w trakcie występu DEP nie czułem jakiegoś naporu ich fanów na miejsca pod barierką.
Ale , do cholery, nie zwalnia to chyba z obowiązku (tak bym to nawet ujął) zachowania jakiejś kultury. A jak kilku takich agentów co chwile z 'fuckami' wyjeżdża, to jest to totalnie żenujące i świadczy o kretyństwie tych ludzi.
Też chciałem zając dobre miejsce, podobnie jak Metal, ale żaden z nas nie zaczął gwizdać czy coś, nie mówiąc już o tych pięknych gestach.

Ale ja się z Tobą zgadzam w 100% Nie popieram takiego zachowania. Sam osobiście mam ten zespól gdzieś, w najmniejszym stopniu nie zdobył mojej sympatii czy uznania, ale to nie znaczy, że mam im to na każdym kroku pokazywać przez żałosne wymachiwanie fuckami. Mi sie nie podobało to poszedłem zjeść i tyle. Napisałem o zajmowaniu miejsca pod barierkami, tłumacząc w ten sposób obecność na płycie ludzi, którzy TDEP nie lubią. Nie tłumaczę ich zachowania...
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

yanek pisze:Napisałem o zajmowaniu miejsca pod barierkami, tłumacząc w ten sposób obecność na płycie ludzi, którzy TDEP nie lubią. Nie tłumaczę ich zachowania...
ok, ale właśnie o to, że ktoś chciał mieć dobre miejsce przed 'deth to chyba nikt normalny nie ma pretensji, bo nie to jest problemem ;) Sam byłem jednym z nich i chyba nikomu normalnemu sam fakt przebywania niektórych fanów Megadeth z przodu już na koncercie DEP nie przeszkadza bo jest to zupełnie zrozumiałe.
a jeśli aż tak baaardzo niektórym sie nie podobało, no to chyba lepiej jednak ustąpić miejsca niż zachować sie jak idiota. inna sprawa, że moim zdaniem 'przetrwanie' występu takiego DEP to raczej nie jest żaden problem i śmieszy mnie jeśli co poniektórzy robią z siebie 'męczenników' (akurat nie mam tutaj teraz na mysli nikogo konkretnego).
Awatar użytkownika
nevlanthiriel
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: nevlanthiriel »

Z tego co widzialam, to podobalo mi sie:
- Artillery (wokal powalil mnie na kolana)
- Overkill (niesamowicie energiczny koncert, az ciezko bylo ustac w miejscu)

i oczywiscie...

- Megadeth! no cud, miod i orzeszki :) Rudy imo swietnie dawal rade z wokalem (tylko w cuntdown nie wyrabial :( a tak lubie ten kawalek). Zal dupe sciska, ze nie bylam na plycie jak grali, ale obawiam sie, ze moglabym tego nie przezyc ;]

No i dzieki wszystkim mordom, ktore mialam okazje poznac! :) Świetnie sie bawilam i licze na to, ze szybko znajdzie sie jakas okazja zeby takie afterparty powtorzyc (jakas Metallica czy cos :mrgreen: )

aha... Szajba: Ty wariacie :laugh

EDIT:

Przysluchiwalam sie jak gral DEP bo tak tu niektorzy pisali, ze sa swietni itp... Spoko, to nich Wam sie dalej podoba, wbijajcie sobie na ich koncerty, ale jak dla mnie to kazda piosenka zlewa sie z nastepna. Nic ciekawego, pod koniec prawie zasnelam :]
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

nevlanthiriel pisze:aha... Szajba: Ty wariacie
a to niby czemu ? :closed :B
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Wciąż nie mogę dojść do siebie... The Dillinger Escape Plan jest genialne.
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Evil »

tu sie zgodze ,a siedzac na trubynach nie widzialem tych obscenicznych zachowan, i nie zgodzie sie z opinia Artura ktory stawia mnie jako podobnego tym osobom . Jestem muzykiem perkusista dokladniej , i zobaczylem ten zespol jako poszczegolnych instrumentalistow ktoyrych doceniam i podziwiam i szanuje , nie pasuje za to mi ich muzyka ktora kompletnie nie pasowala do formuly festiwalu .
nevlanthiriel pisze:Przysluchiwalam sie jak gral DEP bo tak tu niektorzy pisali, ze sa swietni itp... Spoko, to nich Wam sie dalej podoba, wbijajcie sobie na ich koncerty, ale jak dla mnie to kazda piosenka zlewa sie z nastepna. Nic ciekawego, pod koniec prawie zasnelam :]
Tym ktorym sie ma podobac , to i tak bedzie sie podobalo , ja dla takiej muzy jestem na NIE , i nie dziwi mnie Twoja reakcja.
Artur pisze: Lol. Metalcore na Metalmanii --> :lol:
a TDEP to co ? math core jakby nie patrzec :) czy avantgardowy grind tech core nazywaj to jak chcesz rownie dobrze moglyby wystapic kapele metalcore'owe...i jak widac ja nie akceptuje TDEP na metalmanii...a ty kapel metalcore'owych .

Skonczmy ta napinke i juz . Jesli kogos urazilem przepraszam . Dla mnie koniec tematu jesli chodzi o TDEP.
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkostek »

Thor pisze:Artillery grało ubóstwiane przeze mnie Don't Believe ?
Owszem, zagrali ;-) W ogóle Artillery zaliczyło bardzo udany występ. Mnie najbardziej 7:00 in Tashkent rozwaliło. Szkoda jedynie, że brzmienie mieli takie dośc kwadratowe :neutral:

Dla mnie i tak bylo Megadeth i potem dlugo dlugo nic. Overkill tez bardzo fajnie wypadli, z tym, że bębny wszystko zagłuszalo. TDEP - nie czaję tej nuty i nie rozumiem dlaczego była to druga gwiazda festiwalu. Teraz muszę się streszczać, ale potem jeszcze dorzuce parę uwag :razz:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

sz pisze:dojechales do tej bielsko-bialej?
Dojechałem do Bydgoszczy. :lol:
Artur pisze:Ja na nich nie jechałem
Daleko nie masz swoją drogą. :lol: :wink:
Szajba pisze:a to niby czemu ? :closed :B
Nie pamiętasz? :B
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

nevlanthiriel pisze:tylko w cuntdown nie wyrabial
a to ciekawe xD . Gdzie dokładnie? W refrenie :B? Nie grali tej piosenki xD

jako że byłam tylko na Mega tam, tzn z ich powodu, to powiem, że mi sie nie podobało z dwóch powodów. Lipa na siedzeniach, ale po relacji z tego co było na płycie to dobrze w sumie wyszło, a drugi nvm.
No i moje ulubione kawałki w sensie A tout, Trust, Washington, Gears of War i Symphony mi sie bardzo podobały.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

M@ti pisze:
sz pisze:dojechales do tej bielsko-bialej?
Dojechałem do Bydgoszczy. :lol:
W jedną stronę?
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Tak, przez Włoszczowę.
ODPOWIEDZ