Iced Earth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2868

Re: Iced Earth

Post autor: Deleted User 2868 »

sz pisze:Ozzy > Dio
Dobry żart.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

dobry fakt :)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

http://pl.youtube.com/watch?v=ogHflyJxzXA

Pierwszy kawałek pierwszego gigu od powrotu Matta. Ciary przechodzą.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

syzygy pisze:Powiedz mi Artur, jak to jest, że z jednej strony wychwalasz i udowadnianiasz na każdym kroku większe możliwości Owensa i jedziesz po Barlowie, a z drugiej bronisz Ozzego, który nie potrafi śpiewać? To się kupy nie trzyma.
ale gdzie ja jade po Barlowie ? Naucz sie może najpierw czytać uważnie a potem stawiaj takie tezy. Nigdzie nie wypominam mu słabych umiejętności czy coś, w zasadzie wolę Iced Earth z nim, po prostu śmieszą mnie, jak to ktoś pięknie ujął, fanoby'e Barlowa, więc chyba zawsze w takich dyskusjach bede bronił Owensa.
syzygy pisze:Skoro dla Ciebie liczą się przede wszystkim możliwości danego wokalisty... Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że ci co uznają tylko Ozzego w BS to głuche pizdy, bo Ozzego nawet wokalistą nazwać nie można, każdy inny wokal BS był od niego lepszy.
Ale tam, arumentując, uważasz, że w rocku/metalu, nie umiejętności techniczne grają główną rolę. Dlaczego nie odniesiesz tego do IE?
tak więc to wszystko moge podpiąć pod to co napisałem powyżej. Wybacz, ale jak dla mnie to słabo kojarzysz fakty, tudzież bardzo błędnie interpretujesz moje wypowiedzi. Tym niemniej, średnio mi to przeszkadza :)
syzygy pisze:No tak, ale Owens jest wielki i kto twierdzi inaczej, ten się nie zna, jest głuchy itd. Zamienisz się niedługo w likiego z tymi swoimi niepodwarzalnymi prawidłowościami.
No, przejrzał mnie :)

Cóz, nie poradze nic na to że za cholere nie masz poczucia humoru i reagujesz na takie śmieszne teksty w stylu "głuche pizdy", które mają jedynie ubarwić dyskusje bo naprawde jebie mnie mocno kogo Ty wolisz i średnie mnie grzeje czy jesteś głuchy czy nie, bo po prostu mi to zwisa:)
:)
syzygy pisze:co to zmienia? Fakty są takie, że słuchać się tego nie da. A czy był wtedy chory, miał katarek, przeziębionko, czy jak sugerujesz Schaffer stał nad nim z pejczem i prał go po plecach, gdy Owens otwierał szerzej paszczę naprawdę ma drugorzędne znaczenie
To że to może nie Owens sie zbłaźnił na przykład. Ja wyraźnie słysze że trylogia zaśpiewana jest przez Tima słabo (przez co, owszem, słuchać sie jej nie da), ale jednocześnie słysze że nie śpiewa tak jak potrafi. I w zasadzie tylko dlatego powołuje sie na jego możliwości.
Owszem, efekt finalny jest jaki jest i teoretycznie okoliczności jego powstawania są drugorzędne. Ale jeśli już robisz z tego taki zacięty pojedynek (co też jest, swoją drogą zabawne, widząc jak wielką satysfakcję sprawia Ci przyznanie 'zwycięstwa' Mattowi :lol: ), to można je i wziąć pod uwage, hehehe
syzygy pisze:Na koncertach też szaffer zabrania mu lepiej to śpiewać?
a gdyby tak było to co ?

z mojej strony koniec
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Artur pisze: (co też jest, swoją drogą zabawne, widząc jak wielką satysfakcję sprawia Ci przyznanie 'zwycięstwa' Mattowi ),
to też było pół żarem przecież. Tym razem Ty nie wykazałeś dystansu :P
Artur pisze:Ale jeśli już robisz z tego taki zacięty pojedynek
nie robię żadnego pojedynku...
po prostu dziwi mnie Twoja reakcja na jakąkolwiek krytykę Owensa. Widzisz, napisałem, że Barlow "wygrał" a Ty wyskoczyłeś zaraz z obroną Owensa i bronisz nawet to, czego naprawdę bronić nie warto (trylogii Owensowskiej).
W tamtym momencie chyba Ty się za bardzo spiąłeś jednak, co tak stale mi wytykasz.
A w tamtej wypowiedzi nie widziałem za grosz jakiegoś poczucia humoru, no wybacz. Ale pewnie ja go nie mam, biorę forum za bardzo na serio itd itp.

a w ogóle to nie chcę się z Tobą kłócić, bo jesteś za bardzo wygadany i mnie zjesz ;-) , a po drugie nadal Cię lubię :B
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

Myślę, że wasz spór o najlepszy wokal do kawałków IE został jednoznacznie rozstrzygnięty.

http://pl.youtube.com/watch?v=KTaf0fGt4eo

:B
Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Stormshield »

Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Właśnie ściągnął mi się ZA-JE-BIS-TY boot video Icedów z trasy Horror Show :rocx jak ktoś chce linki,to na pw :]
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Nowa płyta ukaże się pod koniec sierpnia/na początku września i będzie nosić tytuł "The Crucible of Man (Something Wicked Part 2)"

Pojawiła się okładka:
Obrazek

http://www.icedearth.com/
trochę o nowej płycie.
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

I co z tego że okładła ładna jak "wiadomo co"...................................................................................................................................................

Ale może niedożyję to nie posłucham
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... płyta już jest dostępna :twisted: [oczywiście przez neta] :cool:
iEvE
Administratorka
Administratorka

kopsnij nie, kopsnij kopsnij :D:D:D
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

a tak marudziłaś, że nie będziesz tego słuchać bo nie ma Owensa :] a teraz pierwsza do linka jesteś :P
ja juz cos z torrenta ściągnąłem, zabieram sie do sluchania :)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Prosiłym również o linka na pw :D
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

isohunt i bedze słuchał za 10 minut:)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Już mam, spoko :p Ale posłucham później
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Barlow bardzo "płynnie" wszedł w muzyke. Ja się czuję, jakby nigdy nie odchodził słuchając tego albumu :)
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ehh po pierwszym przesluchaniu praktycznie nic mi się nie spodobało :) I Walk Alone jest w porządku, ale to już znałem wcześniej, z nowych kawałków tylko A Gift Or Curse zapadł mi w pamięć. fajne riffy, wokal Barlowa też ok (choć dalej uważam, że powinien tu śpiewać Owens), ale całość na razie taka sobie. ale na poprzednią płytę też na początku nadawałem a teraz uważam ją za jedną z najlepszych płyt IE :]
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Wrath pisze:choć dalej uważam, że powinien tu śpiewać Owens
to już sie nudne robi :lol:
iEvE
Administratorka
Administratorka

Kutfa Raff czemu nie dostałam od Ciebie linka jeszcze? Dawaj na mail bo mnie nie bedzie juz na gadu w weekend. Ale migiem. Ale chamsko ;(. i Skad macie torenta?
ODPOWIEDZ