Voivod
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Voivod
Dobra, wskrzeszamy temat coby podyskutować. Coraz bardziej wciąga mnie ten zespół. W tej chwili słucham "Killing Technology". Ale klimat! O_o Wczoraj przesłuchałem też kawałek Negatrona. Praktycznie każda płyta Voivoda w dość dużym stopniu różni się od poprzedniej czy następnej w ich dyskografii, od progresywnego thrashu poczynając, poprzez lekki, melodyjny heavy/hard rock, a na jakichś psychodelicznych wybrykach kończąc. Naprawdę, kto nie słyszał niechaj posłucha, bo warto. ;]
Artur lub M@ti, macie może jeszcze gdzieś te linki do ich płyt? Sądząc z opisów, mogłobymi się chyba spodobać nawet 
M@ti pisze: Naprawdę, kto nie słyszał niechaj posłucha, bo warto. ;]
Razem z Arturem chyba oszalejemy jak w tym temacie zacznie sie dziac!
Brawo chlopaki, chlonac co sie da!
Jazz is not dead, it just smells funny.
To trza promować.slayer pisze:Razem z Arturem chyba oszalejemy jak w tym temacie zacznie sie dziac!
Trza to oblaćslayer pisze:Razem z Arturem chyba oszalejemy jak w tym temacie zacznie sie dziac!![]()
Zwłaszcza że mamy zaleły browar za RHCP
Muzycy grupy Voivod wkrótce wejdą do studia nagraniowego, aby przygotować album. Będzie to ostatnie dzieło Kanadyjczyków z muzyką skomponowaną przez zmarłego w 2005 roku na chorobę nowotworową Denisa "Piggy'ego" D'Amoura.
"Zostało 13 piosenek napisanych przez Piggy'ego, które trzeba nagrać. Away i Snake zrobią to wiosną i zaproszą do tego także byłych członków Voivod, aby oddać hołd gitarowemu talentowi Piggy'ego i 25-letniemu braterstwu. Blacky i Eric Forrest ochoczo wyrazili zgodę, aby nagrać partie basu" - czytamy w informacji.
Za wydanie krążka, który nie ma jeszcze tytułu, odpowiedzialne będą firmy The End Records i Nuclear Blast. Muzycy nie wykluczają zagrania kilku promujących koncertów.

"Zostało 13 piosenek napisanych przez Piggy'ego, które trzeba nagrać. Away i Snake zrobią to wiosną i zaproszą do tego także byłych członków Voivod, aby oddać hołd gitarowemu talentowi Piggy'ego i 25-letniemu braterstwu. Blacky i Eric Forrest ochoczo wyrazili zgodę, aby nagrać partie basu" - czytamy w informacji.
Za wydanie krążka, który nie ma jeszcze tytułu, odpowiedzialne będą firmy The End Records i Nuclear Blast. Muzycy nie wykluczają zagrania kilku promujących koncertów.
-
farmer1990
- -#Invader

kurde,zawsze chcialem z nimi sprobowac,ale jakos nie mialem okazji 
jesli bylby ktos laskaw,to prosze linki na pw ;*
jesli bylby ktos laskaw,to prosze linki na pw ;*
- hail_the_leaf
- -#Invader

swego czasu uważałem, że "Astronomy Domine" w ich wykonaniu to najlepszy cover jaki powstał.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Ostatnio dużo poświęciłem całej dyskografii, troszkę poodświeżałem sobie i wniosek taki, że pierwsza trójka następująco:
1. Phobos
2. Nothingface
3. The Outer Limits
Aczkolwiek z tylu świetnych płyt ciężko wybrać
1. Phobos
2. Nothingface
3. The Outer Limits
Aczkolwiek z tylu świetnych płyt ciężko wybrać
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
nie wiem jak do tego doszedles, jak w ogole udalo Ci sie trojke wyodrebnic 
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Też nie wiemsz pisze:nie wiem jak do tego doszedles, jak w ogole udalo Ci sie trojke wyodrebnic
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Tu nie ma co doceniać bo to najsłabszy Voivodlikipiki pisze:i znowu nikt katorz nie docenia
- likipiki
- -#Lord of the flies

jak Ty sie na muzyce nie znasz, to po prostu dramatpanzerschreck pisze:Tu nie ma co doceniać bo to najsłabszy VoivodTylko żeby było jasne- to nie jest zła płyta, ale oni nagrali tyle miażdżących rzeczy, że spośród nich wyróżniać ostatnią to wstyd
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Znać się może i nie znam, ale przynajmniej nie jestem głuchylikipiki pisze:jak Ty sie na muzyce nie znasz, to po prostu dramatpanzerschreck pisze:Tu nie ma co doceniać bo to najsłabszy VoivodTylko żeby było jasne- to nie jest zła płyta, ale oni nagrali tyle miażdżących rzeczy, że spośród nich wyróżniać ostatnią to wstyd
![]()
- likipiki
- -#Lord of the flies

widzę, że dojrzewasz powoli i to się chwalipanzerschreck pisze:Znać się może i nie znam, ale przynajmniej nie jestem głuchyPoza tym wystarczy, że na tym forum Ty się znasz, reszta nie musi
No i usłyszeć od Ciebie krytykę to naprawdę już coś
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No ale daleko mi do Ciebie i nad tym ubolewam...likipiki pisze:widzę, że dojrzewasz powoli i to się chwalipanzerschreck pisze:Znać się może i nie znam, ale przynajmniej nie jestem głuchyPoza tym wystarczy, że na tym forum Ty się znasz, reszta nie musi
No i usłyszeć od Ciebie krytykę to naprawdę już coś
![]()
- likipiki
- -#Lord of the flies

nie najlepszy, do phobos się nie umywa, ale czołówka ;]
ps i nie zadręczaj się, nigdy nie będziesz taki jak ja
ps i nie zadręczaj się, nigdy nie będziesz taki jak ja
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Możesz przestać udawać, to nie jest już śmiesznelikipiki pisze:nie najlepszy, do phobos się nie umywa, ale czołówka ;]

Jak w końcu zalogowałem się na forum chciałem wypełnić po Tobie lukę, ale wróciłeś i nie ma tu już dla mnie miejsca, ale czasem dasz mi parę wskazówek i wiem chociaż gdzie popełniam błędylikipiki pisze:ps i nie zadręczaj się, nigdy nie będziesz taki jak ja
- likipiki
- -#Lord of the flies

ale ja nie znam ani phobos ani katorz ;]panzerschreck pisze:Jakbym znał tylko Phobos i Katorz, to K też nie umywałby się do P ale byłby czołówką![]()
pomyślimy, może coś z Ciebie będzie.panzerschreck pisze:Jak w końcu zalogowałem się na forum chciałem wypełnić po Tobie lukę, ale wróciłeś i nie ma tu już dla mnie miejsca, ale czasem dasz mi parę wskazówek i wiem chociaż gdzie popełniam błędy
pierwsza rada: