Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Matek
-#Nomad
-#Nomad

Re: Metallica

Post autor: Matek »

Szajba pisze:nostradamus wali gównem
problem w tym że meta jeszcze bardziej...
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

wy chyba wszyscy macie w glowach, ze jak meta cos wyda to musi np.walic gownem...
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

S1`cause we`re metallica pisze:wy chyba wszyscy macie w glowach, ze jak meta cos wyda to musi np.walic gownem...
bingo. najpierw to jest tróó \m/, potem trendy, a potem 'o jaki jestem zajebisty' :lol:

ja tam po tych trzech kawałkach nie jestem zachwycony, ale też nie jakoś wybitnie rozczarowany. TDTNC jakoś wpada w ucho, MA brzmi raczej w porządku, Cyanide wypadło najgorzej i w sumie jako jedyny kawałek mniej mi się podobał. będzie fajna płyta chyba, ale i tak u niektórych biorą górę przyzwyczajenia z wczesnego liceum, gdy starsi kumple od jabola, czytający Heavy Metal Pages, tłukli na ławce w parku 'meta się sprzedała' ;)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Matek
-#Nomad
-#Nomad

S1`cause we`re metallica pisze:wy chyba wszyscy macie w glowach, ze jak meta cos wyda to musi np.walic gownem...
Ty mnasz chyba w głowie że jak ktoś powie coś nie po Twojej myśli to musisz do idiotycznej teorii dopasować :P ja tam uwielbiam wszystko co do tej pory meta wydała na czele z st.angerem i reloadem. i bardzo mi przykro że te kawałki gówniane.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Nie wiem co mam w głowie- wiem tylko, że Load bardzo lubię, St. Anger kiedyś lubiłem, troszkę mi się zdegradowało, ale ma ta płyta momenty, a płytka Mety która się sprzedała w ponad 20 mln egzemplarzy jest jednym z moich ulubionych ich albumów. Ja po prostu lubię, jak ktoś nagrywa dobre utwory, nieważne w jakim klimacie i czy jest konsekwentny w tym co robi- a w tych fragmentach które narazie zapodali, czuć kompozycjną mieliznę i robienie troszkę na siłę patentów których chyba nie do końca się czuje- przy wydaniu St.Anger mieli publikę w dupie, teraz chcą iść im na rękę. Problem chyba polega na tym, że nie każdy przyjmuje ślepo to co jest opatrzone logiem z M, nawet jeśli to jest to to stare logo.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

ja tam lubię Reload i St.Anger a Load to jest najgorsza płyta której nie lubię... no pewnie do września... na tych płytach było słychać jakieś pomysły coś tam sie dzialo... a to brzmi beznadziejnie wszystko dla mnie totalna klapa...
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Niekoniecznie, nie twierdzę, że sprzedali się po And Justice For All, bo czarny album jest super, a Reload uwielbiam. W XXI wieku nie wydali jeszcze dobrego krążka i po tych trzech kawałkach genialnego nie można się spodziewać takoż.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

spokojnie i tak ten rok bedzie pod znakiem Manowar \m/
a Mete jak narazie kupie polska wersje ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

slayer pisze:rok bedzie pod znakiem Manowar
Wydaje mi sie ze pod znakiem Amon Amarth. Nowy album mnie zabił. Nie żyję.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Cholera, naprawdę starałem się wierzyc w ten zespół i myślałem, że zamknięcie się w studio z nowym producentem i to na 3 lata, a także odgrzewanie kawałków z pierwszych płyt na koncertach oznacza, że Metallica powróci teraz w wielkim stylu z naprawdę solidnym albumem, którym zadowoli starych fanów. Nie oczekiwałem rewelacji, ale chociaż poziomu Reload - ewentualnie nieco mocniejszego jeśli chodzi o brzmienie, bo panowie zapowiadali powrót do pierwszych płyt (swoją drogą to dziwnie znajome... St. Anger też miał byc nowym Master of Puppets :B).
Niestety żaden z trzech kawałków mnie nie porwał... Wszystkie są jakby wymęczone i przekombinowane... Na siłę wydłużane... Nie mają absolutnie powera i energii. Nie są killerami takimi jak wszystkie kawałki z pierwszych czterech (a dla mnie pięciu, bo lubię Black Album) albumów. Widac, a raczej słychac, że zespół męczy się komponując. Nie mają absolutnie weny twórczej. Błądzą jak ślepe owieczki i szukają swojego starego brzmienia, ale nic im nie wychodzi... Heh, naprawdę chciałbym się mylic. Może okaże się, że pozostałe 7 kawałków to mega killery... Może... Ale w cuda nie wierzę. Zresztą po cholerę mieliby wypuszczac na początek 3 najsłabsze utwory i strzelac sobie samobója?
Do tego bardzo martwię się o produkcję nowego krążka... Niby Rick Rubin to świetny producent, a jednak zanosi się na to, że Death Magnetic będzie brzmiał jeszcze gorzej od St. Anger (o zgrozo! :shock: ). Okazuje się, że słaba jakosc mp3 The Day That Never Comes to niekoniecznie wina słabej kompresji... Zresztą poczytajcie:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=103625
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=103641
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

Ja mam zdanie podobne do Wickera i Matka. Zero czegoś, co może porwać, mam nadzieję, że na przyszłej trasie zagrają jak najmniej kawałków z tej trasy. Słuchałem wszystkie 3 po kilka razy i mnie raczej nie zachwyciły (może trochę TDTNC). W St. Anger, o ile cały album był monotonny, to ze 3 kawałki świetnie się słuchało. Może tutaj też tyle się znajdzie.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

WICKER MAN pisze:Zresztą po cholerę mieliby wypuszczac na początek 3 najsłabsze utwory i strzelac sobie samobója?
maiden tak ostatnio zrobili :lol:
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Meta gra w Berlinie 12 września za 10 €;(

kurde, chcę :( ale nei dam rady nijak ;(
Awatar użytkownika
benedykt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: benedykt »

30sto sekundowe fragmenty utworów z DM oprócz The Day That Never Comes i My Apocalypse
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Eternal_Nightmare na TMF pisze:jeden z komentarzy z BM:
Obrazek
Smashing through the boundaries
Trendy clothes have found me
I can afford ARMANI!!!!!

Pounding out agression
I wear CK's Obsession
and don't forget the ARMANI!!!

Gonna shop with family
ARMANI BAG IS FOUND WITH ME!!!!
ARMANI!!!

(FUCKING)ARMANI HUH!!
:lol: :lol:
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

benedykt pisze:30sto sekundowe fragmenty utworów z DM oprócz The Day That Never Comes i My Apocalypse
fragmenty solidne, ale co z tego jeśli kompozycje będą niespójne całościowo...
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

metal pisze:
benedykt pisze:30sto sekundowe fragmenty utworów z DM oprócz The Day That Never Comes i My Apocalypse
fragmenty solidne, ale co z tego jeśli kompozycje będą niespójne całościowo...
Na takim innym forum ktoś to skomentował tak:

"Takie słuchanie to jak podglądanie gołej baby przez dziurkę od klucza w łazience. Tu widzisz trochę cycka, tam nogi, jakiś bóbr się przewinie i myślisz - ale sztuka! A jak otworzą się drzwi to okazuje się, że całość jest obleśnym tłustym wielorybem z wąsami"
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Metallica to dla mnie świętość, najważniejszy zespół w moim życiu. Nie biorę udziału w dyskusjach na temat zespołu, bo po prostu wkurwia mnie to..Powiem tylko jedno - The Day That Never Comes i My Apocalypse kopią dupe !!! Metallica wróciła !!
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

yanek pisze:Metallica wróciła !!
a gdzie była ?
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies