11-12/07/2009 - Knock Out Festiwal - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Re: 11-12/07/2009 - Knock Out Festiwal - Kraków

Post autor: mimski »

Elevatorman pisze: wiem wiem że chodzi o kwestie zapełnienia stadionu, ale mimo wszystko...
Dla mnie Dillinger jest większą gwiazdą niż U2, RHCP i Metallica razem wzięci, ale co z tego? :)
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

mimski pisze:Elevatorman napisał/a:

wiem wiem że chodzi o kwestie zapełnienia stadionu, ale mimo wszystko...

Dla mnie Dillinger jest większą gwiazdą niż U2, RHCP i Metallica razem wzięci, ale co z tego? :)
w sumie racja ;) troche się zapędziłem no ale może coś dodadzą jeszcze, ale jak już pisałem wcześniej jak narazie z dużej chmury mały deszcz
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

1. na cholerę Wam frekwencja? im mniej koncertowej hołoty tym lepiej. jak dla mnie mogłoby być 300 osób. fajniej by było.

2. nie przesadzajcie z tym stadionem. obiekt Wawelu aż taki znowu stadionowy nie jest. potraktujcie to raczej jako płaską przestrzeń.

3. lepiej żeby były te kapele co są i zagrały po dłuższych setach, niż przyjechała jakaś H&H komedia.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

insp. Liki pisze:H&H komedia.
Sam jesteś komedia.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

insp. Liki pisze:na cholerę Wam frekwencja? im mniej koncertowej hołoty tym lepiej. jak dla mnie mogłoby być 300 osób. fajniej by było.
Z jednej strony rozumiem Wasze argumenty. Z drugiej zaś, jak na czymś takim pojawi się 300 osób to organizatorzy raz, że mogą zwinąć manatki i nic nie będzie jak mawiał Kononowicz, a dwa, że przyszłoroczną edycję możemy włożyć między bajki.

Nie wyobrażam sobie managementu żadnego zespołu z czołówki na świecie, który chciałby wrócić do kraju, gdzie przywitało go 300 osób. Masakra.

Stadion ma tę zaletę, że jak nie lubisz tłoku to stajesz sobie z tyłu, gdzie także widać, słychać. Ja od lat stosuję taką technikę, raz, że mam okularki a szkieł kontaktowych nie bardzo mogę nosić a dwa, że właśnie nie lubię ścisku.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

http://www.knockoutfest.pl/

Pojawiło się dużo szczegółów. Ceny biletów między innymi. Jutro kolejna gwiazda.

Tak moim skromnym zdaniem, to uważam że organizatorzy profesjonalnie podchodzą do tematu. Na pewno o niebo ( piekło) lepiej niż Ci z hunterfestu. Oby tak dalej, a może się doczekamy za kilka lat festiwalu z prawdziwego zdarzenia w Polsce.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

yankes pisze:Tak moim skromnym zdaniem, to uważam że organizatorzy profesjonalnie podchodzą do tematu. Na pewno o niebo ( piekło) lepiej niż Ci z hunterfestu. Oby tak dalej, a może się doczekamy za kilka lat festiwalu z prawdziwego zdarzenia w Polsce.
też odnosze takie wrażenie, ale radziłbym na przyszłość coś pokombinować z tymi namiotami, zawsze to lepiej dać te 5 zł więcej niż 50-60, a tyle kosztują zdaje sie noclegi w Nawojce, Bydgoskiej czy Piaście, choć pewien absolutnie nie jestem.

Ale stronką jestem pozytywnie zaskoczony. Jak podadzą kolejne kapele to zdecyduje czy kupuje karnet na 2 dni (ale bez pola), czy jednak tylko dzień z Testament. Ktoś na last.fm pisał, że niby rozmawiają (rozmawiali ? ) z Lamb Of God - nie powiem, byłoby pięknie. Mnie sie marzy jeszcze Mastodon czy Nevermore, ale zdaje sobie sprawe, że to nie są wielkie gwiazdy i należałoby oczekiwać jakiegoś mocniejszego headlinera, ale może przy okazji jeszcze z 2-3 inne zagraniczne załogi, w tym w/w ?

a co do frekwencji - zależy mi żeby nie było lipy, żeby nie była to pierwsza i ostatnia edycja tego festiwalu, to chyba proste i logiczne, toteż nie wiem czemu nie należy do niej przywiązywać żadnej wagi.
insp. Liki pisze:niż przyjechała jakaś H&H komedia.
Widziałbyś na żywo to byś tak nie pierdolił ;) Więcej takich komedyj
Garfield pisze:Sprzedano za dużo biletów.
Gdzie Krym a gdzie Rzym - KnockOut'owi to na pewno nie grozi, jak też w zasadzie każdemu koncertowi metalowemu w Polsce który odbywa sie w hali tudzież na otwartym powietrzu, a który to koncert nie jest koncertem Iron Maiden czy Metalliki.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

na Lamb of God czy Mastodon nie ma co liczyć. Obie kapele grają 11.07 w Barcelonie z Metallica. Oczywiście pozostaje jeszcze 12.07, ale szczerze w to wątpię. Owieczki mam nadzieję, że zrobią jesienną trasę po Europie jako headliner i wtedy Stodoła/Studio :twisted: :twisted: :twisted: Ja czytałem gdzieś o Voivod.

W każdym razie mam nadzieje, że będzie na tyle wiary, ze organizatorzy nie zmienią zdania.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

o kur...... 220 zł bilety ... tożto więcej niz na Brutal Assault !!

ale jak by było Nevermore to pierwszy tam będę ! :)
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

No bilet dwudniowy trochę bije po kieszeni. Ja się chyba zdecyduje na jednodniowy kiedy będzie grał Dillinger. Ale jeszcze zobaczymy co za gwiazdę dorzucą.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Artur pisze:
yankes pisze:
insp. Liki pisze:niż przyjechała jakaś H&H komedia.
Widziałbyś na żywo to byś tak nie pierdolił ;) Więcej takich komedyj
/quote]

Lepiej bym tego nie ujął ;-)

I jak każdy ~ strona na plus, czekamy jeszcze na jakiś mocny "gwóźdź" programu :lol:
yankes
-#Clansman
-#Clansman

No więc logo Testament jest już mniejsze....Wnioskuję, że dodali headlinera....

Apocalyptica

uuuu spodziewałem się czegoś zupełnie innego, większego.. Trzymam kciuki za ten festival

+ Frontside
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

jaaa pierrrrr.............. co za .... nieee... taki headliner że niech ich szlag.... rezygnuje z tego festiwalu jeśli ktoś chce jechać na Testament to na prawdę niech lepiej pojedzie na Brutal Assault... ceny są wysokie skład do dupy.... ża..... z wielkiej chmury mały deszcz ... nie wierze... tak zepsuć fajnie zapowiadający się festiwal..... mimo że fanem DEP i Meszuga nie jestem to ich koncert, mógłbym zobaczyć , ale żeby jako gwiazda grało coś takiego jak Apocalyptica ..... beznadzieja...
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

No kpina. Apokaliptyki chętnie bym posłuchał, jako ciekawostki w środku festiwalu, ale gwiazda??

No cóż, jeśli DEP i Maczugę ustawią w tym samym dniu, to na jeden dzień się pojedzie.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Z ciekawości przejrzałem myspacy potwierdzonych kapel i tak to wygląda:

11.07
TESTAMENT
VOIVOD*
CYNIC
HORRORSCOPE

12.07
APOCALYPTICA
MESHUGGAH
HATESPHERE
BLINDED
PROGHMA-C

Dillingerów i Frontside nie znalazłem
* VOIVOD - nie potwierdzone przez organizatora, ale jest tu:
http://www.voivodfan.com/
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Voivod!? Nooo pomyślano z rozplanowaniem tych dni... może pojawię się w pierwszy dzień
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

:shock:
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

ooo ja mam nadzieje że FS pierwszego dnia zagra a dillinger drugiego i będzie super coś jeszcze fajnego mogli by dorzucić w ten pierwszy dzień Sodom np :twisted:

a tak w ogóle to skąd ta rozpiska?
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Elevatorman pisze:a tak w ogóle to skąd ta rozpiska?
czytanie ze zrozumieniem się kłania :twisted: :twisted: :twisted:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

VOIVOD - pięknie :D na dzień z Testament, Voivod i Cynic jestem na bank, zobaczymy jak po Wielkanocy będę z kasą stał, może jednak dla Meshuggah sie szarpne. Zobaczymy co jeszcze dodadzą.

w ogóle fajne kwiatki na last.fm w shoutbox'ie:
Co to kurwa jest Voivod?
hahaha. Legenda thrash metalu ze stanów zjednoczonych :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ODPOWIEDZ