The Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: The Final Frontier

Post autor: WICKER MAN »

Co do składanek to jest to decyzja wytwórni... Nie wiem kiedy do Was to dotrze. ;)
Da5id pisze:
cellman pisze:na Bahamach?? skąd te rewelacje?
Steve widocznie chce nagrywać płytę blisko domu. ;)
Dokładnie. A miejsce zostało potwierdzone przez Kevina Shirley'a.

Zdjęcia wszystkich wydań Flight 666:

Limited Edition casebound DVD:
Obrazek

Standard DVD:
Obrazek

Blu-ray:
Obrazek

CD Soundtrack
Obrazek

Vinyl:
Obrazek
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

WICKER MAN pisze:Co do składanek to jest to decyzja wytwórni... Nie wiem kiedy do Was to dotrze. ;)
Nie dotrze, nie warto tego w ogóle tłumaczyć. :)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

A czy ten CD Soundtrack, to ma też dokładnie te utwory co są na dvd?? Czy jest to coś lekko innego??
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

WICKER MAN pisze:Co do składanek to jest to decyzja wytwórni... Nie wiem kiedy do Was to dotrze. ;)
Powinieneś ruszyć w trasę z cyklem wykładów na ten i inne tematy ;)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

IgorW pisze:
Powinieneś ruszyć w trasę z cyklem wykładów na ten i inne tematy ;)
Prowadziłbyś je razem z Grzesiem Kołodko :oops:
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Czym sie rozni to super limitowane wydanie od zwyklego dvd? Oprocz rzecz jasna w ich wypadku ceny
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Da5id pisze:
Nie dotrze, nie warto tego w ogóle tłumaczyć. :)
Bez zgody zespołu nic się nie dzieje. Czyli że co ? Maideni nie mają żadnej kontroli nad swoim katalogiem ? Bo tak wynika z waszych słów. Rod taki kuty na cztery łapy i doprowadził by do takiej sytuacji ??? Skoro o wszystkim decyduje wytwórnia......

Bardziej mi się wydaje że doskonale wiedzą że ludzie taki haczyk w postaci składaków chętnie łykną (a że mają rację to pokazują miejsca na listach przebojów kolejnych kompilacji). I zespół , i Rod , i wytwórnia doskonale wiedzą że składak to po prostu doskonałe źródełko łatwych pieniędzy. A zabrnęli już z tym tak daleko że teraz składak "w tą czy w tamtą" jeden więcej to żadna różnica. I nawet nie ma się co nad tym specjalnie chyba rozwodzić bo i tak wiadomo że kolejne składanki będą. Kwestia czasu ... i okazji :)

Przynajmniej się do tego przykładają ~ tego im nie można powiedzieć. Przynajmniej te wydania są zrobione ładnie dla oka, z ładnymi książeczkami ;-)

A nowa płytka ~ jeszcze sporo czasu minie. Kupie bezwzględnie. I mam nadzieję że będzie mi się podobała równie co AMOLAD :!:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Qba666 pisze:Czym sie rozni to super limitowane wydanie od zwyklego dvd? Oprocz rzecz jasna w ich wypadku ceny
Będzie ładna, gruba książeczka (30 stron) ze zdjęciami z trasy. Chyba tylko tym.....
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Da5id pisze:
cellman pisze:na Bahamach?? skąd te rewelacje?
Steve widocznie chce nagrywać płytę blisko domu. ;)
to Steve nie mieszka w Londynie? kurde, naprawdę nie wiedziałem
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

cellman pisze:to Steve nie mieszka w Londynie? kurde, naprawdę nie wiedziałem
Unika płacenia wysokich podatków na Wyspach więc może przebywać w UK tylko przez kilka miesięcy w roku. Resztę dzieli między Bahamy, Portugalię i podróże. ;) Stąd też prawdopodobnie wybór studia w Nassau - chociaż jego historia także miała duże znaczenie. Panowie robią się sentymentalni. ;)
herki pisze:Prowadziłbyś je razem z Grzesiem Kołodko :oops:
Cykl wykładów p.t. "Wędrujące Składanki". :cool:
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Z tymi podatkami to wiem, tylko nie wiedziałem, że na Bahamach pomieszkuje. Portugalia... hoho. Chociaż w 1999 byli w Portugalii po tym jak Becur wrócił. Ale co do tematu, może powróci dawna magia ;) Jakby nie patrzeć nagrali tam największe klasyki.
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Godzio »

Zapewne była o tym dyskusja, ale jeszcze nie czytałem całego tematu, więc jak myślicie, jaki klimat będzie gościł na nowej płycie? Bardzo bym chciał powrót do czasów powerslave, jednak to raczej nie możliwe, może jednak będą szukać nowego stylu, brzmienia?
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Myslę ,że brzmienie to bedzie to samo co AMOLAD< a płyta bedzie w stylu Dance of Death.... Takie wizje mam
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Godzio pisze:może jednak będą szukać nowego stylu, brzmienia?
Grając wciąż w tym samym składzie, od kilku lat, korzystając z tych samych inspiracji? Rzecz wątpliwa. Taka samo jak wątpliwy jest powrót do lat 80tych, mimo, że koncertowo zespół jest bardziej do nich przywiązany niż do ostatnich płyt.
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

A ja mam nadzieję że nowa płyta będzie miała w sobie elementy ostatnich trzech albumów. Chodzi mi o koncepcję, styl no i brzmienie (tutaj wybrał bym to z BNW). Myślę że najlepiej gdyby to była mieszanka utworów dłuższych, krótszych, wolniejszych, szybszych, mocniejszych, łagodniejszych ale jednocześnie żeby wszystko tworzyło zgraną/spójną całość. Na powrót do lat 80-tych nie mamy co liczyć wiadomo. Pewnie usłyszymy Maiden, które jak zwykle czymś tam nas zaskoczy. Samo to że album będzie nagrywany w Nassau myślę do czegoś zobowiązuje i obyśmy dzięki temu usłyszeli melodie które będą od pierwszej do ostatniej nuty wgniatały w krzesło :mrgreen:
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

jArO pisze:Myślę że najlepiej gdyby to była mieszanka utworów dłuższych, krótszych, wolniejszych, szybszych, mocniejszych, łagodniejszych ale jednocześnie żeby wszystko tworzyło zgraną/spójną całość
"Zlote usta" dla Pana... ;-)
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Oj tam. Wiem że Iron Maiden potrafi robić muzyczne cuda dlatego zaryzykowałem tak to określić ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Kuba pisze:
Qba666 pisze:Czym sie rozni to super limitowane wydanie od zwyklego dvd? Oprocz rzecz jasna w ich wypadku ceny
Będzie ładna, gruba książeczka (30 stron) ze zdjęciami z trasy. Chyba tylko tym.....
i ładniejszym pudełeczkiem ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bruce w wywiadzie dla niemieckiego HardRock: "On the next tour in 2011 we will then for sure concentrate on the new album. In 2013 we will return again, but this could be our last tour then, that we will play at all. That would be a collection then of our biggest hits, and it would be propably the biggest Maiden shows ever. Then we have to see how it goes on. I'm 55 then and Nicko would be 60, and I don't know, if we still will be able to do such shows physically."
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Cóż, w zasadzie, to było pewne: na jesieni 2010 nowa trasa i album, kontynuacja na 2011 następnie wielki powrót w 2013 z ogromną trasą i oprawą jako ostatnie, pożegnalne tour 2013/14. Z pewnością przez te 3 lata zobaczy ich kilka milionów w sumie. Zgadnę ,że 15ty album będzie ostatnim i pewnie spotka się z wielkim zainteresowaniem. Cóż, nic nie trwa wiecznie, odejdą w chwale jako Bogowie Heavy Metalu... Nie wyobrażam sobie Maiden tak jak Priest, ze zblazowanym Halfordem czy Sabbs z umierającym Ozzym, odejdą u szczytu.... Mam takie wrażenie, że pod względem marketingowym będzie to mistrzowskie posunięcie. ONLY THE GOOD DIE YOUNG!
ODPOWIEDZ