Iron Maiden: Flight 666 - The Movie

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Iron Maiden: Flight 666 - The Movie

Post autor: Mr.Hankey »

WICKER MAN pisze:Dobrze chociaż, że w wersji CD tego nie ma.
Szkoda za to, że w wersji CD nie słychać pirotechniki, która w połączeniu z muzyka daje naprawdę znakomity efekt na Blu-ray i DVD. Ale jak to u Maidenów - pomieszanie z poplątaniem...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

tak oczywiście wyraźnie słychać że w niektórych momentach publiczność jest bardziej nagłośniona
Awatar użytkownika
caru666
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: caru666 »

kiedy PL napisy do FLIGHT 666?? przetłumaczy ktoś ?:)
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

kupcie mi edycje blu-ray + odtwarzacz to wam przetłumacze :D
Ostatnio zmieniony pn cze 01, 2009 8:04 am przez szatanista, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

dajcie mi angielskie napisy, film w *.avi to wam przetłumacze :P
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
caru666
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: caru666 »

ja mam ang. napisy i film przerobiony na avi ?
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Ok, koncert obejżany. No i.....mieszane uczucia mam :neutral:
Generalnie znów na początku płyta przycinała, po przetarciu i restarcie było już ok. Obraz w całym koncercie super, nie za szybkie zmiany kamer, generalnie jest git. Ale dźwięk.... no własnie nie wiem co pisać, bo się zastanawiam czy to nie wina, starego już, kina domowego.

Bębny i bas były ok, publika też dobrze wmieszana, ale teraz gitary: Dave słyszany generalnie dobrze (źródło pozorne dźwięku jego gitary z lewej strony), Adrian też. Za to Janick był często zbyt bardzo słyszany w prawym surroundzie, trochę to z dupy brzmiało jak w FOTD był z przodu z prawej a w innym utworze (HBTN na przykład) źródło pozorne dźwięku gitary Janicka było bardziej z tyłu, a już na pewno nie z przodu. Bruce moim zdaniem mógłby być głośniejszy, no i był z tego co się zorientowałem nie w przednim centralnym głośniku, a w lewym i prawym. Do tego doszedł, zbyt duży moim zdaniem, pogłos i w rezultacie Bruce jakoś zlewał się z innymi dźwiękami, "ciężko" się go słuchało.
Poza tym generalną wadą dźwięku był pogłos, zbyt duży jak na mój gust. Oprócz tego czasem niektóre dźwięki rozlegały się nagle z tyłu za głową (czyli były w obu surroundach), czasem było tak, że źródło pozorne było nie do zlokalizowania - z pogłosem, po czym ułamek sekundy później było z przodu (bez takiego pogłosu), po czym znowu wracał pogłos.

Prosiłbym, aby inni napisali czy też macie podobnie dźwięki i ich rozstaw w głośnikach (wtedy zrzuciłbym to wszystko na produkcję), czy tylko ja coś takiego mam (wtedy wiem, że kino domowe jest do zmiany w niedługim czasie) ???
ironlukasz
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: ironlukasz »

To będą polskie napisy?
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

szatanista pisze:blue ray
co?!
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

wczoraj wybrałem się do kina do arkadii na anioły i demony i przy okazji chciałem sobie zakupić nowe wydawnictwo w saturnie, a tu się okazało, że jakieś zielone świątki są i sklepy pozamykane...

ciągle się zastanawiam czy szarpnąć się na blu czy jednak kupić na dvd...
z jednej strony niby super jakość, a z drugiej 30 zł mniej i wydanie kolekcjonerskie. no i większa mobilność, bo będę mógł to obejrzeć praktycznie wszędzie...

ale chyba jednak te 30 dołożę i będę się cieszył jakością HD, a wersję uniwersalną załatwię sobie z innego źródła :B
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

nareszcie znalazłem chwile by obejrzeć dokumentalny film, a nie tylko koncert :)

uważam go za równie udany i ciekawy jak sam koncert. Fajnie pobyć trochę z MAIDENami "od kuchni" ;)
Płacz dorosłego faceta w Kolumbii, bo udało mu się złapać pałeczkę Nicko robi wrażenie i daje do myślenia co dla niektórych fanów znaczy ten zespół :!:

UP THE IRONS!
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Dla mnie była to chyba najśmieszniejsza scena filmu. ;) Obok psów w Meksyku. :twisted: A ten fan był z Kurytyby, nie z Kolumbii. Po prostu wmontowali ujęcia z innego koncertu.
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

A propos właśnie tych wstawek z innych koncertów to niektóre są nawet bardzo zauważalne. Dla przykładu obejrzyjcie sobie początek Wasted Years, Adrian ma pod tym swoim kubraczkiem koszulke z gwiazda, później już ma inną, podobnie fani podczas różnych utworów są ci sami tylko oczywiście z różnych ujęć.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

jArO pisze:A propos właśnie tych wstawek z innych koncertów to niektóre są nawet bardzo zauważalne. Dla przykładu obejrzyjcie sobie początek Wasted Years, Adrian ma pod tym swoim kubraczkiem koszulke z gwiazda, później już ma inną, podobnie fani podczas różnych utworów są ci sami tylko oczywiście z różnych ujęć.
Akurat co do fanów to ujęcia pochodzą raczej z "prawdziwych" koncertów - po prostu wiele osób podróżowało za zespołem i było na większości koncertów pierwszej części trasy. ;) Ale wstawki są zauważalne... Przede wszytkim patrzcie na mumie po bokach (które były bodajże jedynie w Australii, LA, NJ i Toronto)... Chociaż mnie osobiście to nie przeszkadza. Koncert z 5 kamer byłby nudny, a tak mamy bogactwo ujęć.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

WICKER MAN pisze:Dla mnie była to chyba najśmieszniejsza scena filmu. ;) Obok psów w Meksyku. :twisted: A ten fan był z Kurytyby, nie z Kolumbii. Po prostu wmontowali ujęcia z innego koncertu.
No nieważne skąd on tam był grunt żeby było wiadomo kiedy tego szukać :)
Psy rządzą! ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Psy :?: , nie trzeba filmu o Maiden żeby takie widoki ze zwierzakami oglądać, Ksiądz RZĄDZI, te dziary no i liryki Maiden w kazaniach, facet musi ich autentycznie kochać, jak nikt. Jak zobaczyła to "moja", burknęła - " ...ten zespół doprowadził ludzi do obłędu". No i dobrze! ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

fakt że ten kaznodzieja, też jest niezły ;)
Sporo ma tych dziar, ale średniej jakości ;)
Natomiast niezła jest ta na całe plecy z najnowszej trasy - piramida
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

faust pisze:Psy :?: , nie trzeba filmu o Maiden żeby takie widoki ze zwierzakami oglądać
Ja wcześniej nigdy nie widziałem takiego widoku... :(

Najlepsze są ujęcia Ed Force One kręcone z powietrza i cięte riposty Nicko oraz Bruce'a... A także ujęcia zza kulis. Wywiady z fanami osobiście trochę mnie nudzą... I tak za dużo tego mieliśmy na IMTV.
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

WICKER MAN pisze:Przede wszytkim patrzcie na mumie po bokach (które były bodajże jedynie w Australii, LA, NJ i Toronto)
Tzn że w Heaven Can Wait te wygłupy Bruce'a z mumią to wstawki z innego koncertu? :mryellow:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Tak, bodajże z Australii. ;) W Sao Paulo na pierwszej częsci trasy nie mieli małych mumii.
ODPOWIEDZ