Metallica - Europa 2009

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Re: Metallica - Europa 2009

Post autor: yankes »

Tobink pisze:http://allegro.pl/item640949194_metalli ... ec_09.html

jakby komuś było po drodze ;]
Kusisz niezmiernie...Hmmm :twisted:

EDIT: ŁEEE myślałem, że to bilety na Dublin, a nie na Rzym...;/

Co do Avenged Sevenfold to miałem okazję widzieć ich 2 razy, 2 razy za dużo. Artur i metal się zgodzą ze mną hehehe. No ale to kwestia gustu, a raczej jego braku hehehehhehe <joke> :pijak:
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Yankes, będziesz na 1000% w Barcelonie? Bo bardzo prawdopodobne, że i ja akurat tam się zjawię : - ) Masz już bilety, czy jedziesz na pałę?
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Jak dojadę cały i zdrowy to będę. Bilet mam już w sejfie.

EDIT: Daj znać, jak będziesz wiedział na 100% to się umówimy, bo z mojej 4 osobowej kamperowej ekipy, tylko ja idę na koncert.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

yankes pisze:Daj znać, jak będziesz wiedział na 100% to się umówimy, bo z mojej 4 osobowej kamperowej ekipy, tylko ja idę na koncert.
Ja to będę wiedział dopiero jakoś za miesiąc, bo mam być kilka dni w Barcelonie z rodzicami, i jeżeli będę akurat w tym terminie to też tylko ja pójdę na koncert, bo starszym raczej zwisa Metallica ; - ) Tak więc miło będzie tam z kimś znajomym się prowadzić :pijak:
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Ja wyjeżdżam 29 czerwca i średnio będę miał dostęp do neta, więc jak będziesz wiedział, to daj znać, to się umówimy. A jak do czasu mojego wyjazdu nie będziesz pewny, to wymienimy się numerami tel.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Ja będę w tym czasie w Barcelonie, na koncert nie idę, ale chętnie się z wami piwa napiję chłopaki. :)
El Dorado

Post autor: El Dorado »

No to ja jutro lecę do dablina ażeby już w sobotę spotkać Dżejmsa ponownie!

Na miejscu będe miał internet ale tak tylko sie lansuje, że lecę ;)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Wczoraj na czwartym koncercie w Kopenhadze Metallica zagrała poraz pierwszy w historii Suicide & Redemption, chyba skróconą wersję. Może i Tobie się coś ciekawego trafi w Dublinie, oprócz Whiskey... ;-)
Ostatnio zmieniony wt lip 28, 2009 1:50 pm przez yankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

suicide & Redemption ? tożto najgorszy kawałek w historii Metallici...
El Dorado

Siedze wlasnie w londynie na lotnisku i czekam na lot do dablina :]
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

łał
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

W Barcelonie w dniu koncertu widziałem jak jacyś fani Mety (chyba jadący na koncert) nie potrafili sobie poradzić z wejściem do metra. W Barcelonie do części stacji wchodzi się bramką po prawej (a nie jak zazwyczaj - po lewej) stronie od kasownika. Nawet wymowne strzałki wskazujące prawidłową bramkę nie były wystarczającą wskazówką i trzy tęgie głowy po długiej burzy mózgów postanowiły cały mechanizm po prosu przeskoczyć. Pomógłbym im, ale to chyba osłabiłoby pozycję Iron Maiden...
Ostatnio zmieniony śr lip 29, 2009 10:59 am przez Da5id, łącznie zmieniany 1 raz.
El Dorado

cellman pisze:łał
zazdrość mi
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

strasznie, potnę się w kratkę
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Da5id pisze:W Barcelonie w dniu koncertu widziałem jak jacyś fani Mety (chyba jadący na koncert) nie potrafili sobie poradzić z wejściem do metra. W Barcelonie do części stacji wchodzi się bramką po prawej (a nie jak zazwyczaj - po lewej) stronie od kasownika. Nawet wymowne strzałki wskazujące prawidłową bramkę nie były wystarczającą wskazówką i trzy tęgie głowy po długiej burzy mózgów postanowiły cały mechanizm po prosu przeskoczyć. Pomógłbym im, ale to chyba osłabiłoby pozycję Iron Maiden...

Tiaaa i pewnie mieli po 15 lat a cały metal kończył się i zaczynał na "M i A" z logo Amerykanów na ich T-Shirtach, żałosne. A pozycji MAIDEN zagraża już tylko ... IRON MAIDEN.

Na dobrą sprawę, po nadchodzącej płycie mogliby iść na emeryturkę. Co do METY, mnie już nic nie zdziwi, widziałem ich w życiu jakieś 7 razy i już mam "over", jeśli ich słucham to raczej starych rzeczy, dla smaku. za to taki SLAYER ciągle mnie nęci, cóż dla mnie "Morderca" jest bardziej wyrazisty i bezkompromisowy. Ciekawe jak wypadnie Sonisphere w UK, podobno ma tam zagrać jakiś cover band ABBY, kult jak s*****syn!!!
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Da5id pisze:W Barcelonie w dniu koncertu widziałem jak jacyś fani Mety (chyba jadący na koncert) nie potrafili sobie poradzić z wejściem do metra. W Barcelonie do części stacji wchodzi się bramką po prawej (a nie jak zazwyczaj - po lewej) stronie od kasownika. Nawet wymowne strzałki wskazujące prawidłową bramkę nie były wystarczającą wskazówką i trzy tęgie głowy po długiej burzy mózgów postanowiły cały mechanizm po prosu przeskoczyć. Pomógłbym im, ale to chyba osłabiłoby pozycję Iron Maiden...
faust pisze: Tiaaa i pewnie mieli po 15 lat a cały metal kończył się i zaczynał na "M i A" z logo Amerykanów na ich T-Shirtach, żałosne. A pozycji MAIDEN zagraża już tylko ... IRON MAIDEN.

Na dobrą sprawę, po nadchodzącej płycie mogliby iść na emeryturkę. Co do METY, mnie już nic nie zdziwi, widziałem ich w życiu jakieś 7 razy i już mam "over", jeśli ich słucham to raczej starych rzeczy, dla smaku. za to taki SLAYER ciągle mnie nęci, cóż dla mnie "Morderca" jest bardziej wyrazisty i bezkompromisowy. Ciekawe jak wypadnie Sonisphere w UK, podobno ma tam zagrać jakiś cover band ABBY, kult jak s*****syn!!!

Odbieram te wypowiedzi jako ironię i wyśmianie porównań Meta - IM. Przynajmniej taką mam nadzieję. Jeśli jednak są wypowiedzi w poważnym tonie, to współczuje Wam Panowie kompleksów Metallici ....trochę to komiczne i ośmiesza fanów IM... ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

:pijak: ale ubaw, nie no jasne że ironizuję, kpię z kinderów, którzy podwieszają się pod muzę a gdzieś mają jej wymowę, wartość, bo jak 16 latek w koszulce METY, mi zapodał taki tekst, jakoby słyszał "nowy , nieznany zespół, który debiutuje i jest bomba" i tu mi wydukał nazwę: BUDGIE, to mnie niemal powaliło. Takich ludzi nie brakuje, są tylko mocni w gębie i stadzie. Nie jestem Wielkim fanem METY (w zasadzie to nigdy za specjalnym nie byłem) ale szanuję. Nie szanuję gówniarstwa, dla których głównym celem wyjazdu na koncert jest szybka strata przytomności.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

faust pisze:ale ubaw
Ja też się dobrze bawię. :)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

faust pisze::pijak: ale ubaw, nie no jasne że ironizuję, kpię z kinderów, którzy podwieszają się pod muzę a gdzieś mają jej wymowę, wartość, bo jak 16 latek w koszulce METY, mi zapodał taki tekst, jakoby słyszał "nowy , nieznany zespół, który debiutuje i jest bomba" i tu mi wydukał nazwę: BUDGIE, to mnie niemal powaliło. Takich ludzi nie brakuje, są tylko mocni w gębie i stadzie. Nie jestem Wielkim fanem METY (w zasadzie to nigdy za specjalnym nie byłem) ale szanuję. Nie szanuję gówniarstwa, dla których głównym celem wyjazdu na koncert jest szybka strata przytomności.
Każdy od czegoś musi zacząć :???: Nie każdy 16 / 17 latek musi mieć w małym palcu historię rocka, zwłaszcza tego drugoligowego. Nie każdy musi rzucać nazwami jak z rękawa. Trzeba się cieszyć że dla młodzianina BUDGIE jest zajebiste. Poszuka, poszpera to połapie jak bardzo się mylił :facepalm: Nie każdy musi być również melomanem zasłuchyjącym się w winyle w domu. Dla niektórych muzyka to po postu dobra zabawa.

A same porównania Maiden - Meta są nie na miejscu. Muzycznie to dwa różne światy, komercyjnie również.
El Dorado

Setlista z wczoraj :D totalna!

That Was Just Your Life
The End Of The Line
For Whom The Bell Tolls
Holier Than Thou
One
Broken, Beat And Scarred
My Apocalypse
Sad But True