Metallica - Europa 2009

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Metallica - Europa 2009

Post autor: Kuba »

yankes pisze:Wczoraj na czwartym koncercie w Kopenhadze Metallica zagrała poraz pierwszy w historii Suicide & Redemption, chyba skróconą wersję.
Pełną, nie skróconą. Zagrali to od początku do końca.

http://www.youtube.com/watch?v=jVOGiNnd ... re=popular

Wyszło bardzo OK! :!:
El Dorado

Post autor: El Dorado »

wróciłem z metallica! Generalnie znalazłem bilet idąć na gig i sprzedąłem go za 40 euro, potem po koncercie na ziemi ponad 12 euro i telefon SONY ERICSSON ktory chyba jest sprawny! MOC! Jutro napiszę cąłą relację :D
El Dorado

Dobra, szybko napiszę kilka słów.
Pojechałem do Marlay Park tak żeby być na miejcu na jakieś półtorej godziny przed otwarciem bram, bo specjalny bus z centrum jeździł tam dopiero od godziny przed otwarciem, wiec pomyślałem, że tutaj taki zwyczaj, że sie przychodzi dopiero na koncert. Niestety mocno się pomyliłem i w kolejce do wejścia było juz jakies 2000 osób, może więcej. Nie mialem więc szans na wejście do sektora pod sceną, co mnie mocno denerwowało.
Generalnie festyn zorganizowany świetnie - milion czystych toi toi, bud z jedzeniem tyle, że nie wiedziałem co chcę zjeść (chociaż niestety ceny totalne - 6e piwko 1 pinta, jedzenie o 4 do 10 e).

Pogoda totalnie brytyjska - raz pada raz świeci słońce.
Koncerty przed mocno zamulały, mastodon, alice in chains... Dopiero Avenged Sevenfold skopał dupy. Ludzie dobrze się bawili, znali wszystkie teksty, mnie też w miarę się podobało.

Metallica - niestety byłem na początku w totalnym młynie i myslalem, że umrę ale po kilku utworach przedostałem się do barierek, niestety daaaleko od sceny ;)
setlista:

Blackened
Creeping Death
Whiskey In The Jar
Harvester Of Sorrow
Turn The Page
Broken, Beat And Scarred
Cyanide
Sad But True
One
All Nightmare Long
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Fight Fire With Fire
Nothing Else Matters
Enter Sandman
- - - - - - - -
Killing Time (w/ Ray Haller on vocals)
Motorbreath
Seek and Destroy

Generalnie jak patrzyłem na twarze zespołu to wydawaly mi się mega zmęczone, zwłaszcza James i Lars mieli takie miny ;) jednak zagrali bardzo przyzwoicie. Dość sporo pirotechniki, FFWF i Whiskey in the Jar zmiotły kolosalnie.

chciałem sobie kupic tour programm ale kurna wykupili wszystkie i byłem bardzo bardzo zły :) Moją złość wynagrodziło znaleźienie SE w910i, który jest sprawny oraz ponad 12 euro w drobnych przy barierkach...

Nie wiem czy jeszcze kiedyś przyjadę tutaj na koncert, bo miejscówa w totalnej dupie gdzie nie ma jak dojechać, jednak w sumie bardzo bym chciał. Tyle
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Powiadasz że panowie wyglądali na zmęczonych - trudno się dziwić.
Grają masę koncertów, nie są najmłodsi a przy tym ich muza to często konkretny "dopierd", z tego co piszesz, warto było. Swoją drogą, ciekaw jestem ile wytrzyma jeszcze Slayer, ciągle srtaszą przejściem na emeryturę. Z drugiej strony nie widzę 60 letniego Araya śpiewającego "Reign In Blood" (...)

Dzięki za relację.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

faust pisze: Z drugiej strony nie widzę 60 letniego Araya śpiewającego "Reign In Blood" (...)
Slayer nie ma takiego kawałka :dance:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

:pijak: Nie o tylko kawałek "Raining Blood" mi chodzi - tylko o cały krążek!!! Umarłby chyba ;-)
El Dorado

Zapomniałem dodać, że w dublinie bardzo dużo osób śpiewało riffy ;) kiedy sie w to wczułem i zacząłem spiewać też solówki ludzie dziwnie sie patrzyli :D
ODPOWIEDZ