27/05/2010 - AC/DC - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: 27/05/2010 - AC/DC - Warszawa

Post autor: Budziol »

miki pisze: Wielka Czwórka Thrash Metalu: Metallica, Anthrax, Slayer, Behemoth).
Behemoth ;)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Ale, ale - przed AC piorun DC od dawna grają same słabizny. Wiec na wielki support nie ma szans bo już by ogłosili
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

tomtomala, a wiesz co to optymizm? ;)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

wiem :) dlatego z pełnym optymizmem piszę, że wolę samo AC piorun DC. Mnie oni w zupełności wystarczą. Nie chce męczyć się na supportach.
archaon
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: archaon »

tomtomala pisze:Ale, ale - przed AC piorun DC od dawna grają same słabizny. Wiec na wielki support nie ma szans bo już by ogłosili
Czyli Machine Head by się idealnie nadał :!: Dzięki niemu fani post-thrash/Groove Metalu (ang. poczta-wymłócić przeciwnika/rowek Metalu) będą mogli poznać muzykę rock & roll (ang. kołysać i kręcić się). I na odwrót :!:
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

tomtomala pisze:Ale, ale - przed AC piorun DC od dawna grają same słabizny. Wiec na wielki support nie ma szans bo już by ogłosili
Nie zgodzę się tu z Tobą :idea: Na ostatniej trasie koncerty australijczyków otwierał bardzo dobry zespół The Answer. Cytując tutaj Wojciecha Manna:
Wojciech Mann w magazynie Polityka pisze:Czwórka Irlandczyków z The Answer niczego niepotrzebnie nie przyspieszała ani nie „przegrzała”.
Jest to obecnie wielka nadzieja muzyki i nie nazwałbym ich "słabizną" (chyba że było to określenie kolokwialne, lekki dysonans w myślach i tekstem pisanym, ale to wtedy znaczy że źle zrozumiałem ;))

Idąc trochę wstecz - w 2003 roku AC/DC koncertowało z takimi legendami rocka jak THE ROLLING STONES czy THE RUSH! Trzymajmy kciuki, aby i na zbliżającej się trasie support, jak to się mówi, "wymiótł nas z butów aż do nieba" ;)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Moim zdaniem jest nadzieja na piorunujący (;)) support przed AC/DC, gdzyż jest to wielki zespół i wielkim wydarzeniem jest jego koncert na Bemowie. Organizator nie odpuści okazji pokazania ludziom (wielkiej grupie ludzi!) jakiegoś świetnego zespołu właśnie klasy TSA (jednak TSA jak wiemy nie będzie na 100%, co wynika z postu herkiego...). Myślę, że do momentu wprowadzenia biletów do druku zostanie ogłoszona jakaś bombowa kapela z topu rocka! Druk biletów jest tu kluczowy, bo jak wiadomo dobry zespół będzie chciał mieć swoje logo na tickecie, więc jak już wyjdą wydruki to będzie po sprawie, albo supportem będzie jakiś amatorski zespół garażowy.

Grunt, żeby nie było Feel ;)
Awatar użytkownika
Diabeł
-#Invader
-#Invader

Post autor: Diabeł »

Wspaniała wiadomość :D , w poniedziałek zamawiam bilety
Up The irons
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Corruption i Frontside. :mrgreen:

Coz, jesli bilety beda sie dobrze sprzedawaly bez zadnych supportow to na pewno sie nie wysila (tak jak np. w przypadku Maiden w Wawie).

A co do lokalizacji to Bemowo promuje sie ostatnio jako "stolica mocnych brzmien" - ciekawe jaka w tym zasluga Herkiego... :twisted:

Obrazek
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

herki pisze:Nie zgodzę się tu z Tobą :idea: Na ostatniej trasie koncerty australijczyków otwierał bardzo dobry zespół The Answer. Cytując tutaj Wojciecha Manna:

Wojciech Mann w magazynie Polityka napisał/a:
Czwórka Irlandczyków z The Answer niczego niepotrzebnie nie przyspieszała ani nie „przegrzała”.
Jak kto woli i lubi ale mnie ta czwórka Irlandczyków niemiłosiernie zmęczyła.

Idąc bardzo wstecz to grała przed nimi Meta w 1991 roku. No ale na support tego kalibru nie mamy co liczyc.
miki
-#Clansman
-#Clansman

A może Velvet Revolver? Oni by sprowadzili na pewno trochę mięsa armatniego nowego do pogo a i fanów Acid nie odstraszą.
herki
-#Clansman
-#Clansman

WICKER MAN pisze:A co do lokalizacji to Bemowo promuje sie ostatnio jako "stolica mocnych brzmien" - ciekawe jaka w tym zasluga Herkiego
Pamiętaj Robercie, nie mam tak naprawdę żadnych znajomości w ratuszu :P Na wybranie akurat Bemowa złozyło się moim zdaniem kilka czynników. Bemowo to jedna z prężniejszych i najlepiej rozwijających się dzielnic Warszawy (ba, może i nawet całej Polski!). Niewątpliwym sukcesem komercyjnym okazał się koncert MADONNY (królowa pop) - co podgrzało tylko wartość lotniska Bemowo jako miejsca STRICTE (Za słownik-online.pl: "stricte łac., [wym. strikte] ściśle, dokładnie") koncertowego. Pamiętajmy - lotnisko jest już praktycznie nieużywane, wynajęcie tego pobojowiska ( ;) ) nie jest drogie, wiele osób wie, że na Bemowo jedzie m.in. tramwaj 24, czy autobusy takie jak: 167, 171, 406, E-2, N01 czy niedawno dodane 201! Bliska lokalizacja hipermarketu jakim jest Carrefour to niewątpliwy atut bemowskiej areny ciężkich brzmień.
Ostatnio zmieniony śr sty 06, 2010 6:16 pm przez herki, łącznie zmieniany 2 razy.
miki
-#Clansman
-#Clansman

herki, cytujesz WICKER MAN a nie mnie!
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

herki pisze:STRICTE
nie rozumiem słowa - proszę o wyjaśnienie w nawiasie.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Pojechać na ten koncert to obowiązek każdego szanującego się fana muzyki. Praga ZDOBYTA teraz czas na Warszawę :!:

A bilety dostępne od 11 stycznia od godziny 10. Obstawiam że pójdą w max. 82 minuty.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Przepraszam, zwykłe przeoczenie z mojej strony :pijak:
miki
-#Clansman
-#Clansman

A jeszcze zadam takie pytanie mocno osobiste i interesowne ;) Mianowicie jakie są szanse, że koncert zostanie przeniesiony na Stadion Śląski? Nie ukrywam, że byłoby to dla mnie spore ułatwienie w dostaniu się na niego, gdyż jestem z Katowic. Myślicie, że jest sens pisać maile do zespołu w tej sprawie? Sądzę, że wiele osób z południa by było zainteresowane taką zamianą?

Może ktoś na szybko wkleić wykaz koncertów przenoszonych na południa kraju? Nie tylko z Polski oczywiście ;) W końcu jesteśmy światowcami ;)
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

To, ze bilety wchodzą do sprzedaży w dzień moich urodzin musi być znakiem :B
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

Przeciez supportow moze byc kilka, wiec TSA niech jednak bedzie;), a w srodku powiedzmy, ze cos klasycznego - Primal Fear jak dla mnie !
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

herki pisze:wiele osób wie, że na Bemowo jedzie m.in. tramwaj 24
świetnie. będę podrozowal tylko nim tam i z powrotem, poniewaz uwielbiam ta liczbe. tramwaje tez uwielbiam. a w Gliwicach bodajze ostatnio usuneli linie tramwajowe? jak z tym w innych miastach, jak i dzielnicach stolicy? myslicie, ze kolejne takie decyzje zostana podjete szybciej niz w w/w (skrot od `wyzej wymienione`) 82 minuty?
Kuki91 pisze:To, ze bilety wchodzą do sprzedaży w dzień moich urodzin musi być znakiem :B
tak, Kuki. jest prawda czasu i prawda ekranu. I my ja opowiadamy.
Ostatnio zmieniony śr sty 06, 2010 6:25 pm przez S1MON, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ