The Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: The Final Frontier

Post autor: RALF »

Mam wrażenie , że to chyba ich ostatni album studyjny :cry:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Steve i Janick podczas wywiadu z Rockline potwierdzili, że to nie jest ostatni album Maiden - planują koncertować jeszcze przez kilka lat i nagrać kolejna płytę, zresztą Rod mocno ich ciśnie (wiadomo - żyła złota ;) ). The Final Frontier jest wg. Steve'a bardziej progresywny i ma więcej zmian tempa (jakby AMOLAD nie miało :lol: ). Głównymi kompozytorami, tak jak na poprzedniej płycie, byli Adrian i Steve - tekstowo Bruce.
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Zbawco! :-o
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

WICKER MAN pisze:Steve i Janick podczas wywiadu z Rockline potwierdzili, że to nie jest ostatni album Maiden - planują koncertować jeszcze przez kilka lat i nagrać kolejna płytę, zresztą Rod mocno ich ciśnie (wiadomo - żyła złota ;) ). The Final Frontier jest wg. Steve'a bardziej progresywny i ma więcej zmian tempa (jakby AMOLAD nie miało :lol: ). Głównymi kompozytorami, tak jak na poprzedniej płycie, byli Adrian i Steve - tekstowo Bruce.
A jest gdzieś na necie zapis tego wywiadu?
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Ja pamiętam, że na OnetNews było odnośnie Maiden, że nie kończą kariery, ale nie przypominam sobie, czy była mowa o kolejnych płytach.
Awatar użytkownika
soulburner
-#Invader
-#Invader

Post autor: soulburner »

Zdaje się, że zapis wywiadu będzie udostępniony dziś po południu na http://www.rocklineradio.com/ - trzeba tylko wziąć poprawkę na to, że chodzi o dzisiejsze popołudnie w USA ;)
Zatem jeśli ktoś to nagrał - niechaj nie trzyma dla siebie, tylko się podzieli, bo to nieładnie tak ;)
You must gather your party before venturing forth.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

WICKER MAN pisze:Steve i Janick podczas wywiadu z Rockline potwierdzili, że to nie jest ostatni album Maiden - planują koncertować jeszcze przez kilka lat i nagrać kolejna płytę, zresztą Rod mocno ich ciśnie (wiadomo - żyła złota ;) ). The Final Frontier jest wg. Steve'a bardziej progresywny i ma więcej zmian tempa (jakby AMOLAD nie miało :lol: ). Głównymi kompozytorami, tak jak na poprzedniej płycie, byli Adrian i Steve - tekstowo Bruce.
Dzięki za info w takim razie, no ale jednak nawiązanie jakieś tam jest ciekawe w tytule utworu ;-) No z tą progresją to już przesadzają, przy następnej płycie też tak będą mówić ? :lol:
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

wojteq pisze:przy następnej płycie też tak będą mówić ? :lol:
Może pokuszą się o jakiś 20 minutowy utwór :-o
Awatar użytkownika
Bardockk
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Bardockk »

Ja tam osobiście uważam, że granie długich kawałków i zmiany tempa - dobrze im wychodzą. I 20 minutowy utwór by pociągnęli elegancko ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zgadza się, toż on robią takie rzeczy od wielu - wielu lat i to z jakim skutkiem.... ;-)
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Ja tam wiedziałem że kariery nie zakończą. Robią to całe życie, kochają to, a poza tym znów sa na fali więc i pieniążki im tez do kieszonki wpadają. Wiec po co kończyć coś co dla nich i dla nas fanów jest dobre hehe :) Ja obstawiam że jedną płytę jeszcze nagrają. Tego jestem w 100% pewien :D
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Steve i Janick podczas wywiadu z Rockline potwierdzili, że to nie jest ostatni album Maiden -
:jee: :jee: :jee:

Tutaj jescze nie ma :cry:
Awatar użytkownika
soulburner
-#Invader
-#Invader

Post autor: soulburner »

Pieniążkami to maideni się pewnie zbytnio nie przejmują - wydaje mi się, że po prostu lubią to, co robią ;) Tyle lat spędzonych w trasach koncertowych... to wchodzi w krew, nie wyobrażam sobie Harrisa siedzącego całe dnie przed telewizorem ;) Zobaczycie, jeszcze pobiją Rolling Stones w długości grania :D
ttomasz pisze:
Steve i Janick podczas wywiadu z Rockline potwierdzili, że to nie jest ostatni album Maiden -
:jee: :jee: :jee:

Tutaj jescze nie ma :cry:
A bo jeszcze u nich południa nawet nie było ;) Nie jestem pewien, ale chyba chodzi o tę stręfę czasową: http://wwp.greenwichmeantime.com/time-z ... ific-time/
You must gather your party before venturing forth.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie - tu o forsę nie chodzi - oni robią to, co lubiąa i tyle - czuję że jakieś 7/8 lat pograją... W każdym razie doczekamy się "40 - lecia Maiden i kolejnego albumu" i dobrze - jak zabraknie tych potężnych zespołów - to syf i malaria będzie. Cóż - Scorpioni odchodzą, pewnie i Ozzy da spokój, AC/DC - też - niech Maiden z tych "dinozaurów" daje czadu. Aerosi i KISS przetrwał - dadzą radę! :neutral:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ano to jest największy problem dzisiejszych czasów. Takich zespołów jak IM, Metallica, Saxon, Deep Pupple itd. niema kto zastąpić :/ Strach pomyśleć co będzie za 10 lat. Zdarzają się ciekawe zespoły (ze swojej strony polecam niemiecki Stormwarrior xD) ale głównie dzisiejszy "metal" jeśli to tak można nazwać to taka papka dla dzieci żeby byc fajnym cool trendy i tak dalej :mad: Fakt nowym utworem Maideni mnie nie zachwycili ale ciesze się ze nagrywają dają koncerty bo gdyby nie oni i im podobni babrali byśmy się teraz w gównie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

soulburner pisze:ie jestem pewien, ale chyba chodzi o tę stręfę czasową: http://wwp.greenwichmeant...a/pacific-time/
6godzin różnicy, czyli jak rusza trasa w Dallas 9tego to licząc że koncert skończy się około północy to my setlistę poznamy w czwartek koło 6 rano :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiadomo, że "El Dorado" zagrają ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Kurde pamiętam czasy jakoś hmm 5 lat temu jak wszystkie płyty IM były w MM po 25 zł a dwu płytowe wydania jakoś za 30 albo 35 chyba wtedy się obkupiłem hehe xD
AnarchyMen
-#Invader
-#Invader

Post autor: AnarchyMen »

Budziol jeszcze stanieją pewnie ;D lepiej poczekać do lipca ;)
ODPOWIEDZ