Jak się setlista nie zmieni , to nie mam zamiaru jechać na koncert , bo zamiast porządnego heavy metalu oni dają ... Po prostu se jaja robią ;/ . Jakim Prawem ? Czemu nie słuchałem Maiden'ów dwa lata temu , kiedy było Somwehere back in time , kiedy setlista była jak marzenie
The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
CO ! Kur** jego Mać ! A gdzie 23:58, RTTH, The trooper , Rime , BYDTTS , Aces High ?
Jak się setlista nie zmieni , to nie mam zamiaru jechać na koncert , bo zamiast porządnego heavy metalu oni dają ... Po prostu se jaja robią ;/ . Jakim Prawem ? Czemu nie słuchałem Maiden'ów dwa lata temu , kiedy było Somwehere back in time , kiedy setlista była jak marzenie

wyluzuj i oddychaj
nie bluzgaj!
nie bluzgaj!
Czemu nie sluchalem Ironow w 1987 roku kiedy set miażdżyl wszystko? achhh...
Czemu nie słuchałem Ironów w 1980? Świat jest niesprawiedliwy... 
Set lista zmieni się w 2011-tym, dadzą z pięć nowych kawałków i... klasyki, właśnie. 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Czemu aż 5 ??RALF pisze:Set lista zmieni się w 2011-tym, dadzą z pięć nowych kawałków i... klasyki, właśnie.
Nie mogęBudziol pisze:wyluzuj i oddychaj
Zazwyczaj dają 5 z nowego albumu... Usłyszysz swoje "RTTH" "2MTM" i inne szlagiery, przetrawione już do usrania... JA CHCĘ "ALEXANDRA" !!!!!
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Też bym chciał alexandra , ale jeszcze bardziej bym chciał Afraid'a i Be Quick'aRALF pisze:Zazwyczaj dają 5 z nowego albumu... Usłyszysz swoje "RTTH" "2MTM" i inne szlagiery, przetrawione już do usrania... JA CHCĘ "ALEXANDRA" !!!!!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W wywiadzie na francuskiego Rock Hard Bruce powiedział, że osobiście chciałby, aby w przyszłorocznym secie znalazło się 5 nowych utworów:
Satellite 15... The Final Frontier
El Dorado
Coming Home
The Talisman
When The Wild Wind Blows
Satellite 15... The Final Frontier
El Dorado
Coming Home
The Talisman
When The Wild Wind Blows
Czyli raczej nie zagrają całej płyty live, no chyba że Bruce tylko tak sobie wymyśla, bo to czego on chce, to troche mało.. 
Na płytę live bym nie liczył ,bo to już kiedyś zdaje się robili
Ilośc granych kawałków live pewnie będzie zalezało od odzewy fanów i krytyków na płytę. BNW zostało przyjęte bardzo pozytywnie, grali dość dużo utworów z tego albumu.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Tzn. że A Matter... został przyjęty jako najlepsza ich płyta w historii?Abstract pisze:BNW zostało przyjęte bardzo pozytywnie, grali dość dużo utworów z tego albumu.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wcale nie malo biorac pod uwage to, ze 3 z 5 w/w kawalkow maja ponad 8 min, a When The Wild Wind Blows trwa az 11... Set bedzie robiony pod trase z EF1 i europejskie festiwale wiec musza zmiescic troche klasykow - pewnie wroca Trooper, RTTH, 2MTM czy Sanctuary. Dodatkowo mysle, ze zagraja cos z obecnego setu - np. BNW i TCDR...molojuh pisze:Czyli raczej nie zagrają całej płyty live, no chyba że Bruce tylko tak sobie wymyśla, bo to czego on chce, to troche mało..
W tym wypadku może nie ale trzeba przyznać ,że ogólna opinia ma na to wpływ. Z tego co pamiętam to krótko po wydaniu AMOLAD, w sieci pełno było zachwytów nad tą płytą (u nas różnie z tym byłoTomek(JMM) pisze:Tzn. że A Matter... został przyjęty jako najlepsza ich płyta w historii?Abstract pisze:BNW zostało przyjęte bardzo pozytywnie, grali dość dużo utworów z tego albumu.
Powinni przywrócić 2MTM, Troopa, RTTH - żeby zamknąć japy Amerykańcom. Słychać, że wrócą do Kanady i USA w kwietniu - co specjalnie nie dziwi. Na takim Wacken Troopa by mogli zagrać. 
mam tylko nadzieję ,że nie będzie ,żadnego Sonisphere w Polsce, ceny zaporowe, piknikowa publika ,która oczywiście nie będzie znać nowego albumu tylko parę hitów i wyjdzie chała, w Polsce można robić tylko koncert halowy jesli chodzi o Ironów...no nic zobaczymy, liczę ,że nie pójdą po najmniejszej linii oporu i zagrają ciekawszy set ,jakiś dawno nie grany utwór,a nie 6 z nowej +klasykiWICKER MAN pisze:Wcale nie malo biorac pod uwage to, ze 3 z 5 w/w kawalkow maja ponad 8 min, a When The Wild Wind Blows trwa az 11... Set bedzie robiony pod trase z EF1 i europejskie festiwale wiec musza zmiescic troche klasykow - pewnie wroca Trooper, RTTH, 2MTM czy Sanctuary. Dodatkowo mysle, ze zagraja cos z obecnego setu - np. BNW i TCDR...molojuh pisze:Czyli raczej nie zagrają całej płyty live, no chyba że Bruce tylko tak sobie wymyśla, bo to czego on chce, to troche mało..
Bez przesady, stadionowy też przejdzie, te +/- 30 - 35 tysiecy ludzi Maiden przyciagnie. A gdyby był to festiwal Sonisphere i zagrały jeszcze inne, dobre kapele to o frekwencje jestem spokojny. Tylko żeby to nie było Bemowo tak jak w tym roku, tego klepiska nie da sie nagłosnic dobrze... Co do koncertu w Polsce jeszcze to nie liczyłbym na koncert w hali, moim zdaniem zagraja albo na Sonisphere albo osobny koncert na otwartym powietrzu coś takiego jak w 2008 w Warszawie.IM_Power pisze:w Polsce można robić tylko koncert halowy jesli chodzi o Ironów
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
i wyjdzie chała taka jak w Warszawie właśnie, gdzie publika była tragiczna no ale spoko, przezwyczaiłem się ,że w Polsce nie zobaczę już IM w hali, jeśli w Polsce byłby koncert open air a np.w Czechach by w grali w jakiejś dużej hali(tam są) to się nie będe 5 minut zastanawiał gdzie jechać, tak trzeba było robić w 2005 r. gdzie ponoć koncert w Czechach był dużo lepszy
w Polsce jest kilka tys. osób które zna w stopniu podstawowym kawałki IM(bo całą dyskografią to nieliczni znają) ,reszta to ludzie którzy znają Troopera ,Run to the Hills, Fear of the Dark i na innych utworach nawet nie uczestniczą w koncercie ,a biorąc pod uwagę jaka bogata jest Warszawa to dla tych ludzi pójśc na koncert to żadne wyrzeczenie jak mają pod domem i przyjedzie "znany zespół",zawsze Eda można zobaczyć, nawet tak brzydkiego jak teraz
w Polsce jest kilka tys. osób które zna w stopniu podstawowym kawałki IM(bo całą dyskografią to nieliczni znają) ,reszta to ludzie którzy znają Troopera ,Run to the Hills, Fear of the Dark i na innych utworach nawet nie uczestniczą w koncercie ,a biorąc pod uwagę jaka bogata jest Warszawa to dla tych ludzi pójśc na koncert to żadne wyrzeczenie jak mają pod domem i przyjedzie "znany zespół",zawsze Eda można zobaczyć, nawet tak brzydkiego jak teraz
I co z tego, to nie maja prawa iść na koncert? Nie każdy to maniak i nie jest to wyłącznie specyfika Iron Maiden. W tym roku na AC/DC widziałem od cholery ludzi z przypadku - znacznie wiecej wiary, która nie wiedziała na co przylazła, niz było to w przypadku warszawskiego koncertu Maiden (O koncercie np Radiohead juz nie wspomne, gdzie po pierwszym kawałku paru kolesi co koło mnie stali stwierdziło "Ale rzympolenie..." i poszli na browara). Oba koncerty mi sie bardzo podobały bo nie zwracam uwagi na to czy ktos jest znawca danej kapeli czy nie. Może bedziemy selekcje robili na bramkach i ustalimy kryteria "tró fana"? Może jakis mały quiz o Iron Maiden przed wejściem na stadion? Tylko wtedy zrobimy pewnie koncert w ośrodku kultury w Pcimiu Dolnym...IM_Power pisze:w Polsce jest kilka tys. osób które zna w stopniu podstawowym kawałki IM ,reszta to ludzie którzy znają Troopera ,Run to the Hills, Fear of the Dark i na innych utworach nawet nie uczestniczą w koncercie
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
El Dorado
nie mają prawa. Zajmują miejsce PRAWIDZIWYM fanom Iron Maiden takim jak IM_powerEmilio pisze:I co z tego, to nie maja prawa iść na koncert?