The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Post autor: IronCezarek »

CO ! Kur** jego Mać ! A gdzie 23:58, RTTH, The trooper , Rime , BYDTTS , Aces High ?
Jak się setlista nie zmieni , to nie mam zamiaru jechać na koncert , bo zamiast porządnego heavy metalu oni dają ... Po prostu se jaja robią ;/ . Jakim Prawem ? Czemu nie słuchałem Maiden'ów dwa lata temu , kiedy było Somwehere back in time , kiedy setlista była jak marzenie :evil: :B :mad: :sad: :neutral: :cry:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

wyluzuj i oddychaj
nie bluzgaj!
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Czemu nie sluchalem Ironow w 1987 roku kiedy set miażdżyl wszystko? achhh...
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

Czemu nie słuchałem Ironów w 1980? Świat jest niesprawiedliwy... :cry:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Set lista zmieni się w 2011-tym, dadzą z pięć nowych kawałków i... klasyki, właśnie. :idea:
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

RALF pisze:Set lista zmieni się w 2011-tym, dadzą z pięć nowych kawałków i... klasyki, właśnie. :idea:
Czemu aż 5 ??
Budziol pisze:wyluzuj i oddychaj
Nie mogę :cry:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zazwyczaj dają 5 z nowego albumu... Usłyszysz swoje "RTTH" "2MTM" i inne szlagiery, przetrawione już do usrania... JA CHCĘ "ALEXANDRA" !!!!!
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

RALF pisze:Zazwyczaj dają 5 z nowego albumu... Usłyszysz swoje "RTTH" "2MTM" i inne szlagiery, przetrawione już do usrania... JA CHCĘ "ALEXANDRA" !!!!!
Też bym chciał alexandra , ale jeszcze bardziej bym chciał Afraid'a i Be Quick'a :D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

W wywiadzie na francuskiego Rock Hard Bruce powiedział, że osobiście chciałby, aby w przyszłorocznym secie znalazło się 5 nowych utworów:

Satellite 15... The Final Frontier
El Dorado
Coming Home
The Talisman
When The Wild Wind Blows
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

Czyli raczej nie zagrają całej płyty live, no chyba że Bruce tylko tak sobie wymyśla, bo to czego on chce, to troche mało.. :neutral:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Na płytę live bym nie liczył ,bo to już kiedyś zdaje się robili ;) Ilośc granych kawałków live pewnie będzie zalezało od odzewy fanów i krytyków na płytę. BNW zostało przyjęte bardzo pozytywnie, grali dość dużo utworów z tego albumu.
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Abstract pisze:BNW zostało przyjęte bardzo pozytywnie, grali dość dużo utworów z tego albumu.
Tzn. że A Matter... został przyjęty jako najlepsza ich płyta w historii?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

molojuh pisze:Czyli raczej nie zagrają całej płyty live, no chyba że Bruce tylko tak sobie wymyśla, bo to czego on chce, to troche mało.. :neutral:
Wcale nie malo biorac pod uwage to, ze 3 z 5 w/w kawalkow maja ponad 8 min, a When The Wild Wind Blows trwa az 11... Set bedzie robiony pod trase z EF1 i europejskie festiwale wiec musza zmiescic troche klasykow - pewnie wroca Trooper, RTTH, 2MTM czy Sanctuary. Dodatkowo mysle, ze zagraja cos z obecnego setu - np. BNW i TCDR...
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Tomek(JMM) pisze:
Abstract pisze:BNW zostało przyjęte bardzo pozytywnie, grali dość dużo utworów z tego albumu.
Tzn. że A Matter... został przyjęty jako najlepsza ich płyta w historii?
W tym wypadku może nie ale trzeba przyznać ,że ogólna opinia ma na to wpływ. Z tego co pamiętam to krótko po wydaniu AMOLAD, w sieci pełno było zachwytów nad tą płytą (u nas różnie z tym było ;) )
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Powinni przywrócić 2MTM, Troopa, RTTH - żeby zamknąć japy Amerykańcom. Słychać, że wrócą do Kanady i USA w kwietniu - co specjalnie nie dziwi. Na takim Wacken Troopa by mogli zagrać. :mryellow:
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

WICKER MAN pisze:
molojuh pisze:Czyli raczej nie zagrają całej płyty live, no chyba że Bruce tylko tak sobie wymyśla, bo to czego on chce, to troche mało.. :neutral:
Wcale nie malo biorac pod uwage to, ze 3 z 5 w/w kawalkow maja ponad 8 min, a When The Wild Wind Blows trwa az 11... Set bedzie robiony pod trase z EF1 i europejskie festiwale wiec musza zmiescic troche klasykow - pewnie wroca Trooper, RTTH, 2MTM czy Sanctuary. Dodatkowo mysle, ze zagraja cos z obecnego setu - np. BNW i TCDR...
mam tylko nadzieję ,że nie będzie ,żadnego Sonisphere w Polsce, ceny zaporowe, piknikowa publika ,która oczywiście nie będzie znać nowego albumu tylko parę hitów i wyjdzie chała, w Polsce można robić tylko koncert halowy jesli chodzi o Ironów...no nic zobaczymy, liczę ,że nie pójdą po najmniejszej linii oporu i zagrają ciekawszy set ,jakiś dawno nie grany utwór,a nie 6 z nowej +klasyki
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

IM_Power pisze:w Polsce można robić tylko koncert halowy jesli chodzi o Ironów
Bez przesady, stadionowy też przejdzie, te +/- 30 - 35 tysiecy ludzi Maiden przyciagnie. A gdyby był to festiwal Sonisphere i zagrały jeszcze inne, dobre kapele to o frekwencje jestem spokojny. Tylko żeby to nie było Bemowo tak jak w tym roku, tego klepiska nie da sie nagłosnic dobrze... Co do koncertu w Polsce jeszcze to nie liczyłbym na koncert w hali, moim zdaniem zagraja albo na Sonisphere albo osobny koncert na otwartym powietrzu coś takiego jak w 2008 w Warszawie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

i wyjdzie chała taka jak w Warszawie właśnie, gdzie publika była tragiczna no ale spoko, przezwyczaiłem się ,że w Polsce nie zobaczę już IM w hali, jeśli w Polsce byłby koncert open air a np.w Czechach by w grali w jakiejś dużej hali(tam są) to się nie będe 5 minut zastanawiał gdzie jechać, tak trzeba było robić w 2005 r. gdzie ponoć koncert w Czechach był dużo lepszy

w Polsce jest kilka tys. osób które zna w stopniu podstawowym kawałki IM(bo całą dyskografią to nieliczni znają) ,reszta to ludzie którzy znają Troopera ,Run to the Hills, Fear of the Dark i na innych utworach nawet nie uczestniczą w koncercie ,a biorąc pod uwagę jaka bogata jest Warszawa to dla tych ludzi pójśc na koncert to żadne wyrzeczenie jak mają pod domem i przyjedzie "znany zespół",zawsze Eda można zobaczyć, nawet tak brzydkiego jak teraz
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

IM_Power pisze:w Polsce jest kilka tys. osób które zna w stopniu podstawowym kawałki IM ,reszta to ludzie którzy znają Troopera ,Run to the Hills, Fear of the Dark i na innych utworach nawet nie uczestniczą w koncercie
I co z tego, to nie maja prawa iść na koncert? Nie każdy to maniak i nie jest to wyłącznie specyfika Iron Maiden. W tym roku na AC/DC widziałem od cholery ludzi z przypadku - znacznie wiecej wiary, która nie wiedziała na co przylazła, niz było to w przypadku warszawskiego koncertu Maiden (O koncercie np Radiohead juz nie wspomne, gdzie po pierwszym kawałku paru kolesi co koło mnie stali stwierdziło "Ale rzympolenie..." i poszli na browara). Oba koncerty mi sie bardzo podobały bo nie zwracam uwagi na to czy ktos jest znawca danej kapeli czy nie. Może bedziemy selekcje robili na bramkach i ustalimy kryteria "tró fana"? Może jakis mały quiz o Iron Maiden przed wejściem na stadion? Tylko wtedy zrobimy pewnie koncert w ośrodku kultury w Pcimiu Dolnym...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Emilio pisze:I co z tego, to nie maja prawa iść na koncert?
nie mają prawa. Zajmują miejsce PRAWIDZIWYM fanom Iron Maiden takim jak IM_power
ODPOWIEDZ