Konkurs na ulubiony utwór Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Konkurs na ulubiony utwór Iron Maiden
Hallowed Be thy Name - jeden z najgenialniejszych utworów Maidenów; wyśmienity wokal Dickinsona, świetny tekst i pierwszorzędna część instrumentalna
Phantom of the Opera - bo to po prostu genialny utwór. Najlepszy popis z wszystkich utworów Di'Anno, który śpiewa znakomicie. Świetne solówki Murraya i Strattona i super bas.
Aces High - jeden z najlepszych otwieraczy. Dynamiczny i szybko gnający do przodu.
Sign of the Cross - jedenastominutowe arcydzieło Harrisa. Mroczny, powolny, z fantastycznym klimatem i dobrym Bayleyem.
Phantom of the Opera - bo to po prostu genialny utwór. Najlepszy popis z wszystkich utworów Di'Anno, który śpiewa znakomicie. Świetne solówki Murraya i Strattona i super bas.
Aces High - jeden z najlepszych otwieraczy. Dynamiczny i szybko gnający do przodu.
Sign of the Cross - jedenastominutowe arcydzieło Harrisa. Mroczny, powolny, z fantastycznym klimatem i dobrym Bayleyem.
Hallowed Be thy Name bo to po prostu klasyk, definicja stylu Iron Maiden, świetny i nietuzinkowy tekst, bez niego żaden koncert zespołu się nie obejdzie
Seventh Son of a Seventh Son przede wszystkim za moc jaką ma w sobie ten kawałek (jak i cały album), Dickinson śpiewa na wyżynach swoich możliwości, przebijając się przez ciężkie w tym utworze i wyniosłe dźwięki
Aces High najlepszy opener Maiden, jeden z ich najlepszych utworów w ogóle, Dickinson w szczytowej formie
Alexander the Great wielki epik Harris'a, ze wspaniałym tekstem i wpadającą do ucha melodią, a dla mnie - podobnie jak Hallowed i Rime - definicja stylu zespołu, szkoda że nigdy nie grany na koncertach
Seventh Son of a Seventh Son przede wszystkim za moc jaką ma w sobie ten kawałek (jak i cały album), Dickinson śpiewa na wyżynach swoich możliwości, przebijając się przez ciężkie w tym utworze i wyniosłe dźwięki
Aces High najlepszy opener Maiden, jeden z ich najlepszych utworów w ogóle, Dickinson w szczytowej formie
Alexander the Great wielki epik Harris'a, ze wspaniałym tekstem i wpadającą do ucha melodią, a dla mnie - podobnie jak Hallowed i Rime - definicja stylu zespołu, szkoda że nigdy nie grany na koncertach
Aces High Od tego utworu zacząłem przygodę z IM. mam do niego ogromny sentyment
Jest dla mnie idealny. Jeden z najlepszych utworów w historii
Słuchając go mam gęsia skórkę. No i ta tematyka uwielbiam II wojnę światową 
Rime of the Ancient Mariner Przepiękny poemat zachwycający brzmieniem, zmianami tępa długością utworu. Jeśli miały by być tworzone poetyckie wiersze w wersji muzycznej powinny wyglądać a raczej brzmieć jak rymy
Historia bardzo ciekawa. Jeden z najmocniejszych powerów w dorobku Maidenów. Moim zdaniem jeśli mieli byśmy wybierać najlepszy utwór koncertowy ten powinien być na miejscu pierwszym. Sam bądź egzekwo.
Alexander the Great Sam nie wiem dlaczego zakochałem się w tym utworze. Moim cichym marzeniem jest usłyszenie go na żywo
Miejsca czwartego nie potrafię wytypować
Rime of the Ancient Mariner Przepiękny poemat zachwycający brzmieniem, zmianami tępa długością utworu. Jeśli miały by być tworzone poetyckie wiersze w wersji muzycznej powinny wyglądać a raczej brzmieć jak rymy
Alexander the Great Sam nie wiem dlaczego zakochałem się w tym utworze. Moim cichym marzeniem jest usłyszenie go na żywo
chyba pomyłkaZilian pisze:Aces High Od tego utworu zacząłem przygodę z IM. mam do niego ogromny sentymentJest dla mnie idealny. Jeden z najlepszych utworów w historii
Rime of the Ancient Mariner Przepiękny poemat zachwycający brzmieniem, zmianami tępa długością utworu. Jeśli miały by być tworzone poetyckie wiersze w wersji muzycznej powinny wyglądać a raczej brzmieć jak rymyHistoria bardzo ciekawa. Jeden z najmocniejszych powerów w dorobku Maidenów. Moim zdaniem jeśli mieli byśmy wybierać najlepszy utwór koncertowy ten powinien być na miejscu pierwszym. Sam bądź egzekwo.
Hallowed Be The Name za klimat i chyba przede wszystkim sentyment.
Phantom of the Opera pierwszy utwór jaki usłyszałem, od razu wywarł na mnie ogromne wrażenie. Ale z 7th wygrywa instrumentalnie.
Aces High zdecydowanie lepszy niż The Legacy. Wspaniały, szybki riff, lata świetności Maiden i ten refren!
Alexander the Great tutaj chyba przeważyły lata oraz oczywiście Adrian i Bruce. Wciąż nie jestem przekonany do płyt z Blazem. Chociaż wykonanie Sign na Rock in Rio niszczy, ale gdyby dane nam było usłyszeć na żywo Alexandra...
Phantom of the Opera pierwszy utwór jaki usłyszałem, od razu wywarł na mnie ogromne wrażenie. Ale z 7th wygrywa instrumentalnie.
Aces High zdecydowanie lepszy niż The Legacy. Wspaniały, szybki riff, lata świetności Maiden i ten refren!
Alexander the Great tutaj chyba przeważyły lata oraz oczywiście Adrian i Bruce. Wciąż nie jestem przekonany do płyt z Blazem. Chociaż wykonanie Sign na Rock in Rio niszczy, ale gdyby dane nam było usłyszeć na żywo Alexandra...
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Hallowed Be Thy Name za intro kilmat i accapella Bruce'a
Phantom Of The Opera jeden z lepszych utworow, dziki i surowy. Wypasione solówki
Aces High najlepszy otwieracz
Alexander the Great za solowke Dave'a
Phantom Of The Opera jeden z lepszych utworow, dziki i surowy. Wypasione solówki
Aces High najlepszy otwieracz
Alexander the Great za solowke Dave'a
- Alkochochlik
- -#Trooper

Hallowed be thy name wybór bardzo ciężki, mimo że Hallowed jest genialny, Dream of Mirrors jest bardzo klimatyczne i wahałem się, jednak wybrałem Hallowed'a.
SsoasS Ponieważ nigdy nie zapomnę siódmego syna i zdarzenia jak mnie uratował
The Legacy Aces High bardzo lubię, jest to klasyk, ale jednak Legacy jest znacznie bardziej rozbudowane
Sign of the cross Wspaniałe intro, a wersja z Rio więc wymiata.
SsoasS Ponieważ nigdy nie zapomnę siódmego syna i zdarzenia jak mnie uratował
The Legacy Aces High bardzo lubię, jest to klasyk, ale jednak Legacy jest znacznie bardziej rozbudowane
Sign of the cross Wspaniałe intro, a wersja z Rio więc wymiata.
Hallowed - chociaż Dream... także jest rewelacyjnym utworem, ale Hallowed ma w sobie tzw. muzyczną magię, to idealny utwór pod kazdym wzgledem.
Phantom - bardzo trudny wybór, ale moim zdaniem Phantom ma bardziej surowe brzmienie, już na debiutanckiej płycie ukazał on możliwości Ironów.
The Legacy - jak dla mnie jedna z najgenialniejszych kompozycji Ironów, ma klimat, którego nie da się zapomnieć.
Sign - mocny, mroczny, a na dodatek The name of the rose..., czyli jest coś o kwiatku
Phantom - bardzo trudny wybór, ale moim zdaniem Phantom ma bardziej surowe brzmienie, już na debiutanckiej płycie ukazał on możliwości Ironów.
The Legacy - jak dla mnie jedna z najgenialniejszych kompozycji Ironów, ma klimat, którego nie da się zapomnieć.
Sign - mocny, mroczny, a na dodatek The name of the rose..., czyli jest coś o kwiatku
Nie nie pomyłka trzeba było uzasadnić wybór więc to zrobiłemIM_Power pisze:chyba pomyłkaZilian pisze:Aces High Od tego utworu zacząłem przygodę z IM. mam do niego ogromny sentymentJest dla mnie idealny. Jeden z najlepszych utworów w historii
Rime of the Ancient Mariner Przepiękny poemat zachwycający brzmieniem, zmianami tępa długością utworu. Jeśli miały by być tworzone poetyckie wiersze w wersji muzycznej powinny wyglądać a raczej brzmieć jak rymyHistoria bardzo ciekawa. Jeden z najmocniejszych powerów w dorobku Maidenów. Moim zdaniem jeśli mieli byśmy wybierać najlepszy utwór koncertowy ten powinien być na miejscu pierwszym. Sam bądź egzekwo.
Pomyłka, przeczytaj wcześniejsze strony, to się dowiesz czemu 
A już wiem dobra zwracam honor
Nie umie się czytać ze zrozumieniem hehe
Mój błąd 
Dobra więc tak :
Aces High Od tego utworu zacząłem przygodę z IM. mam do niego ogromny sentyment Jest dla mnie idealny. Jeden z najlepszych utworów w historii Słuchając go mam gęsia skórkę. No i ta tematyka uwielbiam II wojnę światową.
Alexander the Great Sam nie wiem dlaczego zakochałem się w tym utworze. Moim cichym marzeniem jest usłyszenie go na żywo.
Dream Of Mirrors bo prawie wszyscy glosują na HBTN
SSOASS Jakoś bardziej z tych dwóch utworów przypada mi do gustu ten w wykonaniu Bruca. Poza tym SSOASS wydaje sie byc bardziej dojrzalszą kompozycją jeśli chodzi o melodyjność
Dobra więc tak :
Aces High Od tego utworu zacząłem przygodę z IM. mam do niego ogromny sentyment Jest dla mnie idealny. Jeden z najlepszych utworów w historii Słuchając go mam gęsia skórkę. No i ta tematyka uwielbiam II wojnę światową.
Alexander the Great Sam nie wiem dlaczego zakochałem się w tym utworze. Moim cichym marzeniem jest usłyszenie go na żywo.
Dream Of Mirrors bo prawie wszyscy glosują na HBTN
SSOASS Jakoś bardziej z tych dwóch utworów przypada mi do gustu ten w wykonaniu Bruca. Poza tym SSOASS wydaje sie byc bardziej dojrzalszą kompozycją jeśli chodzi o melodyjność
Hallowed Be thy Name-Najtrudniejszy wybór...Mimo wszystko wybieram Hallowed, bo nigdy się nie nudzi i świetnie trafia do odbiorcy. Aż czuję, że jestem tym prowadzonym więźniem.
Seventh Son of a Seventh Son -Zawsze lubiałem Phantoma, ale siódmy syn prezentuje poziom zblizony, chociaż niższy, do Rime'a. Tu wybór był prosty.
The Legacy-Aces jest świetny, ale The Legacy, jak całe AMOLAD to prawdziwe dzieło sztuki. Piękne, skomplikowane, długie...To co lubię najbardziej!
Sign of the Cross-Świetny utwór, który polubiłem dopiero na Rock in Rio. Argumenty za? Patrz dwa utwory powyżej. Alexander jest bardzo dobry, ale daleko mu do Sign.
Seventh Son of a Seventh Son -Zawsze lubiałem Phantoma, ale siódmy syn prezentuje poziom zblizony, chociaż niższy, do Rime'a. Tu wybór był prosty.
The Legacy-Aces jest świetny, ale The Legacy, jak całe AMOLAD to prawdziwe dzieło sztuki. Piękne, skomplikowane, długie...To co lubię najbardziej!
Sign of the Cross-Świetny utwór, który polubiłem dopiero na Rock in Rio. Argumenty za? Patrz dwa utwory powyżej. Alexander jest bardzo dobry, ale daleko mu do Sign.
Hallowed- bo jest po prostu najlepszy.
7 syn- jeden z moich ulubionych
Aces - bo przez ten kawałek wciągnąłem się w IM. Ma po prostu kopa.
SOTC - rewelacyjny klimat i świetne riffy, w czołówce moich ulubionych kawałków.
7 syn- jeden z moich ulubionych
Aces - bo przez ten kawałek wciągnąłem się w IM. Ma po prostu kopa.
SOTC - rewelacyjny klimat i świetne riffy, w czołówce moich ulubionych kawałków.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
przedłużam jutro do 11, narazie mało głosów strasznie
Dream of Mirrors - genialny klimat tego utworu, świetny na koncerty, mimo, że długi to się nie dłuży ;p
Phantom of the Opera- najlepszy kawałek z debiutu. Genialny wstęp i świetny śpiew Paula.
The Legacy - głos za to, że jest taki powiew świeżości w repertuarze IM.
Sign of the Cross - Alexandra nie trawię, więc głos na Sign of the Cross.
Phantom of the Opera- najlepszy kawałek z debiutu. Genialny wstęp i świetny śpiew Paula.
The Legacy - głos za to, że jest taki powiew świeżości w repertuarze IM.
Sign of the Cross - Alexandra nie trawię, więc głos na Sign of the Cross.
Dream of Mirrors
Seventh Son of a Seventh Son
Aces High
Sign of the Cross
Aces High
Sign of the Cross
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Dream of Mirrors
Aces High
Sign of the Cross
Aces High
Sign of the Cross
Dream of Mirrors - bo z BnNW
Seventh Son of a Seventh Son - bo z SSOASS
Aces High - bo z Powerslave
Alexander the Great - bo z SIT
Seventh Son of a Seventh Son - bo z SSOASS
Aces High - bo z Powerslave
Alexander the Great - bo z SIT
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Dream of Mirrors - Chociażby dlatego, że o wiele bardziej lubię ostatnie albumy zespołu od tych z lat 80tych
Seventh Son of a Seventh Son - chyba najmniej lubię tę piosenkę z całej płyty, ale i tak jest o wiele lepsza od nagrań z debiutu
The Legacy - Najlepsza piosenka z ostatniej płyty
Sign of the Cross- chociażby dlatego, że Alexander to jeden z najgorszych kawałków Maiden.
Seventh Son of a Seventh Son - chyba najmniej lubię tę piosenkę z całej płyty, ale i tak jest o wiele lepsza od nagrań z debiutu
The Legacy - Najlepsza piosenka z ostatniej płyty
Sign of the Cross- chociażby dlatego, że Alexander to jeden z najgorszych kawałków Maiden.
-
Deleted User 2868
Hallowed Be thy Name
Aces High
Alexander the Great
Aces High
Alexander the Great