bingo JasiuSiódmySyn pisze:Zdecydowanie When the Wild Wind Blows jest tym najlepszym - ba, wg mnie jest to jeden z najlepszych utwórów w dorobku Maiden
Za WtWWB jest u mnie Coming Home i Starblind. Teraz w głowie cały czas mi leci też Isle of Avalon i intro Talismana ;p
Najlepszy utwór z The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z The Final Frontier
Isle Of Avalon, The Talisman czy When The Wild Wind Blows.. nie potrafię się zdecydować.
W każdym badź razie tak u mnie wygląda pierwsza trójka
W każdym badź razie tak u mnie wygląda pierwsza trójka
za 3-4 tygodnie chętnie się wypowiem w tej sprawie
Idź już sobie z tego forum, nikt cie tu nie chce chłopie, a twoje komentarze nie są zbyt górnolotne ;p jednym słowem - wypierdalaj ;pBorys1978 pisze:bingo JasiuSiódmySyn pisze:Zdecydowanie When the Wild Wind Blows jest tym najlepszym - ba, wg mnie jest to jeden z najlepszych utwórów w dorobku Maiden
Za WtWWB jest u mnie Coming Home i Starblind. Teraz w głowie cały czas mi leci też Isle of Avalon i intro Talismana ;p
Oj, chyba jednak Starblind ponad wszystko.
"The Talisman", ale jak bym mógł dwa głosy dać, to też "Mother Of Mercy"
Our time will come! Oooo...
When the Wild Wind Blows, zdecydowanie 
Waham się między When the Wild Wind Blows, Starblind i The Talisman, czyli chyba jakoś specjalnie oryginalny nie jestem. Trudno
Z ostatecznym głosem poczekam do odsłuchu oryginała.
Daje glos na Talismana , po odsłuchu z oryginału refren cały czas w mojej głowie . Cudo !
Who motivates the motivator
Jak dla mnie to "The Man Who Would Be King". Fajne melodie i Bruce śpiewa tak na lajcie bardzo, momentami przypominają się wokale z BNW. W ogóle cały album o niebo lepiej się słucha niż AMOLAD (chodzi o Bruce'a oczywiście)
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

PopieramSiódmySyn pisze:Idź już sobie z tego forum, nikt cie tu nie chce chłopie, a twoje komentarze nie są zbyt górnolotne ;p jednym słowem - wypierdalaj ;pBorys1978 pisze:bingo JasiuSiódmySyn pisze:Zdecydowanie When the Wild Wind Blows jest tym najlepszym - ba, wg mnie jest to jeden z najlepszych utwórów w dorobku Maiden
Mam coraz większe wątpliwości czy słusznie zagłosowałem na WtWWB. U mnie coraz bardziej zyskuje MoM i Talisman
Witaj w klubie oba kawalki wymiatająJourneyman666 pisze:U mnie coraz bardziej zyskuje MoM i Talisman
Who motivates the motivator
jak dla mnie The Talisman
pierwsze 4 daja rade
Mother Of Mercy miazdzy...Bruce w refrenie przechodzi samego sibie nie rozumiem stwierdzenia ''pianie'' 
Według mnie najlepszy kawałek to "When the Wild Wind Blows", fajna ballada ze świetnym tekstem, wspaniale wieńczy album, bez wątpienia najlepsza od czasów BNW.
Na drugim miejscu The Talisman, jest w nim zagrywka bliźniaczo podobna do tej z piosenki World to win Gorgorotha tyle że tam znacznie szybciej grana.
Później widzę Mother Of Mercy, Coming Home, The Alchemist, El Dorado, The Final Frontier, Man Who Would Be King, Isle Of Avalon, Starblind
Na drugim miejscu The Talisman, jest w nim zagrywka bliźniaczo podobna do tej z piosenki World to win Gorgorotha tyle że tam znacznie szybciej grana.
Później widzę Mother Of Mercy, Coming Home, The Alchemist, El Dorado, The Final Frontier, Man Who Would Be King, Isle Of Avalon, Starblind
"When the Wild Wind Blows" uważam za najpiękniejszy utwór na płycie, chociaż "The Talisman", "Starblind" oraz "Coming Home" są dla mnie równie dobre i piękne.
Spokojnie "Starblind" - numer brzmi jak jakas zaginiona perła z lat 80 ( no dobra, z lekko podkreconym brzmieniem). Slucham tego z pozycji kolan.
wybacz,ale Iron Maiden nie ma być piękne, fakt patetyczne, mistyczne ,poteżne ,ale piękne? to jest Ironowski heavy-metal ,tu ma być przede wszystkim energia, moc, siła ...może faktycznie When the Wild Wind Blows jest piękne , dlatego znacznie bardziej wolę wszystkie epiki Steve'a gdzie jest siła i moc jak Phantom ,Rime ,Alexander czy NomadStokrotka pisze:"When the Wild Wind Blows" uważam za najpiękniejszy utwór na płycie, chociaż "The Talisman", "Starblind" oraz "Coming Home" są dla mnie równie dobre i piękne.
na dzień dzisiejszy chyba Mother of Mercy, bo czuję tu troszkę klimatu z SiT które uwielbiam