The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: Budziol »

Kuba pisze:
Budziol pisze:to była wspólna odp na wcześniejsze posty m.in. Puszka więc się nie czepiaj

po prostu sam pomysł mnie zabił :/
Czepiam się ponieważ zarzuciłeś mi że sam sobie przeczę co jak dowiodłem prawdą nie jest.
napisałem że odpisałem na kilka postów na raz, Tobie zwracam honor, wystarczy czy jeszcze kilka postów nabijesz?

na 99% wiadomo, że u nas w kraju będzie to SONI, więc proponuję odpuścić dyskusję na temat innych ewentualnych festów na których mogłoby IM wystąpić, gdyż nie ma to sensu
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Budziol pisze:
napisałem że odpisałem na kilka postów na raz, Tobie zwracam honor, wystarczy czy jeszcze kilka postów nabijesz?
Nie chodzi mi o nabijanie postów, nie ma żadnego licznika chyba, nie ?

Zwrócenie honoru wystarcza. Chodziło mi tylko żebyś dokładnie czytał co piszą inni, potem do tego się ewentualnie ustosunkowywał ;-) Cała sprawa :cool:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Przestańcie - to jakieś dziecinne polemiki. Ciekawe, kiedy nam ogłoszą kolejne daty, coś długo IM schodzi...? :mryellow:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przestańcie - to jakieś dziecinne polemiki. Ciekawe, kiedy nam ogłoszą kolejne daty, coś długo IM schodzi...? :mryellow:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Kuba pisze:Zwrócenie honoru wystarcza. Chodziło mi tylko żebyś dokładnie czytał co piszą inni, potem do tego się ewentualnie ustosunkowywał ;-) Cała sprawa :cool:
po raz trzeci, odpowiedź była na kilka postów, stąd faktycznie mogłeś odebrać to personalnie
ale już chyba to wyjaśniłem i to kilkakrotnie, więc po co jak nakręcony wypisujesz "czytaj ze zrozumieniem".
Sorry ale po raz czwarty nie będe tego od nowa tłumaczył.

Ralf to wszytko przez brak info na głównej, nerwy puszczają ;) :lol:
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Budziol pisze:Ralf to wszytko przez brak info na głównej, nerwy puszczają
My tu gadu gadu a Bruce sobie lata z drużyną Liverpoolu do Neapolu ehh ten facet ma zycie :) Taka ciekawostka na rozładowanie napięcia :mryellow:
Who motivates the motivator
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Podobno w Indiach ma być Sonisphere w Bombaju 13 lub 15 lutego 2011, oczywiście - z Maiden jako headlinerem...

Bardzo ale to bardzo długo nic nie słychać, jeśli o daty koncertowe chodzi. Jeszcze się rozmyślą i nam w trasę nie pojadą - ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

a może nietypowo ogłoszą za jakiś czas wszystkie naraz, stąd taka cisza :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Z nowego pamiętnika Roda:
if you keep an eye on the website over the next few weeks you will see there will be many disparate places to go with us next year!!
Musimy uzbroić się w cierpliwość... Pierwsze daty (Azja?) ogłoszą pewnie pod koniec tego lub na początku przyszłego miesiąca...
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Dawno na forum nie zaglądałem i widzę że już postanowione w 99% że przyszła trasa koncertowa IM będzie spod gwiazdozbiorów SONI i innych festiwali :( Szkoda bo jednak moim zdaniem (podejrzewam że osamotniony w tym nie jestem) IM to zespół który troszkę traci na festiwalach. Może nie jeśli chodzi o nagłośnienie, formę muzyków, ale o atmosferę. Na takim "małym" (w porównaniu do festiwali) koncercie w Warszawie w 2008 roku zjechali się do stolicy zagorzali fani tego zespołu. Oczywiście jedni znali twórczość zespołu lepiej inni gorzej. Jeśli komuś zależało stal pod bramą stadiony od godziny nawet 7 rano po to żeby być pod sceną zobaczyć ludzi którzy odmienili ich życie na leprze. Koncert był wspaniały. Festiwale natomiast to masówka nastawione na to by zebrać w jedno miejsce jak najwięcej ludzi. Bycie pod sceną na zespole na którym nam najbardziej zależy graniczy z cudem bo trzeba by tam koczować non stop (mówię o festiwalu 2 dniowym w tym przypadku) Poza tym jadąc na koncert IM jedziemy na koncert IM a jadąc na festiwal to jednak jest festiwal. Wiele osób nie jedzie tam dla konkretnej kapeli tylko po to żeby tam być. Nie neguje oczywiście nikogo. To wolny kraj każdy może robić to na co ma ochotę. Jednak ja jadąc na koncert IM jadę na IM jadąc na koncert Metallicy jadę na Metallice. Ktoś spyta co w tym złego że jeden zespół gra np w piątek drogi w sobotę? W sumie nie wiem pewnie nić ale do mnie festiwale nie trafiają. Ja preferuje jednodniowe koncerty :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Witamy You're Back! Wiesz, trochę racji w tym jest - bo ja w tym roku stałem w ponad 80-tysięcznym tłumie na takim Wacken i dla tych, którzy tam byli tylko dla Ironów, na trzy godziny przed koncertem, nie było miejsca w odległości 150 m od sceny...

Ale, wiesz - wrażenie jest, potężna scena, aparatura, morze ludzi no i TEN zespół. Inni artyści - gdybym nie zobaczył Crue czy Cooper'a - straciłbym wiele, za wiele. Mimo wszystko, np. na takiej METALLICE byłem w Chorzowie 2008, ale i koncert Machine Headów BARDZO MI SIĘ PODOBAŁ. WARTO!

Jeżeli na Sonisphere 2011 w Wa-wie zjedzie się doborowe towarzycho - to ich z miłą chęcią zobaczę i te 450 PLN odżałuję na bilecik, bo warto.. Swoją drogą w Wa-wie na Maiden było ponad 30,000 fanów, - to jest duża impreza. W tej chwili gdyby przyjechała atrakcyjna obsada festiwalu, może być nawet 50,000 - zależy od cen wejściówek.

Cóż, ja mam nadzieję że festiwal będzie atrakcyjne pod względem artystycznym.... :idea:

I jeszcze jedno - pamiętajmy iż gro najwspanialszych koncertów w karierze,jakie dali Ironi - to były właśnie sztuki festiwalowe, z nimi jako główną atrakcją, nie brali jeńców ;-)
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Każdy lubi co innego :) Może przeżywam za bardzo hehe xD Nie no po prostu nie widzą mi się festiwale i tyle :) Na pewno pojechać warto bo o tym to nie ma co dyskutować :) Jednak zawsze mogło by być lepiej :) W sumie wiele zależy też od obsady festiwalu. Bo jeśli grają np 4 zespoły a ja jadąc lubię / uwielbiam 3 z nich to można dostać muzycznego orgazmu xD
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze:w tym roku stałem w ponad 80-tysięcznym tłumie na takim Wacken i dla tych, którzy tam byli tylko dla Ironów, na trzy godziny przed koncertem, nie było miejsca w odległości 150 m od sceny...
Bez przesady, tak źle to nie było ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

11.02 - Moskwa, Stadion Olimpijski

Prawdopodobnie pierwsza data na trasie z Ed Force One. Potwierdzenie pewnie już niedługo.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

WICKER MAN pisze:11.02 - Moskwa, Stadion Olimpijski

Prawdopodobnie pierwsza data na trasie z Ed Force One. Potwierdzenie pewnie już niedługo.
Dobrze że stadion kryty bo by ich tam ładnie wypizgało xD Zimy w Rosji trochę srogie są xD
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

ale co to za data? :)
u ruskich grac w srodku zimy na stadonie albo byc pod scena nie zazdroszcze ;)
w kombinezonach zagraja? ;)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Budziol pisze:ale co to za data? :)
To jest hala :facepalm: Zanim coś palniesz to się zastanów dwa razy albo chociaż google użyj :???:

http://en.wikipedia.org/wiki/Olympic_St ... w_arena%29
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To nie Serbia !? - Przemarzną - rozumiem, że po "Moskiewskoje" - AZJA. Ciekawe, czy zagrają w Libanie?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Kuba pisze:Budziol napisał/a:
ale co to za data? :)

To jest hala :facepalm: Zanim coś palniesz to się zastanów dwa razy albo chociaż google użyj :???:

http://en.wikipedia.org/w...Moscow_arena%29
i wszystko jasne, zasugerowałem sie nazwą, a nigdy tam nie byłem i nie widziałem, stąd moje zdziwienie ;)
ale były wszędzie mrugnięcia Ty wszystko tak na poważnie?
Kuba Ty masz jakiś problem z moją osobą, czy zawsze tak się napinasz z byle powodu?
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Budziol pisze: Kuba Ty masz jakiś problem z moją osobą, czy zawsze tak się napinasz z byle powodu?
Prawie nigdy. Ostatnio jedynie mi lekko zalazłeś za skórę :lol:
Ale osobiście Ciebie nawet lubię, spędziliśmy razem (5-6 nas było ? nie pamiętam już) prawie cały dzień w Dortmundzie w grudniu 2006 roku. I było miło. :!:

Odnośnie tej sali w Rosji, powinieneś kojarzyć. Grali tam już chociażby podczas "Somewhere Back In Time", ostatni gig w Europie tamtego lata. :cool:
ODPOWIEDZ