No Prayer to świetna płyta
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: No Prayer to świetna płyta
Dokładnie. Fear to byłby klasyk na miarę dokonań z lat osiemdziesiątych, gdyby był krótszy o trzy utwory, które bardzo zaniżają wysoką średnią (Apparition, Weeknd Warrior i Chains of Misery).
No faktem jest że trzeba nie lada samozaparcia żeby ten kawałek przesłuchać w całościPanPrezes pisze:Chains of Misery
Byłby całkiem fajny gdyby nie koszmarny refren
Heh chainy jest w mojej top five z tego albumu, jest dla mnie takim utworem ktory od razu kojarzy sie z latami 90 92 maidenow, cos na sposob be quick, co do no prayera lO - super odskocznia od poprzednich plyt 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Chains of Misery jak i większość utworów z No Prayer for Dying to dużo wyższa klasa niż większość utworów z dwóch ostatnich płyt,chciałbym takich wokali Bruce'a,takich melodyjnych solówek,takich zaaranżowanych refrenów na tych płytach.
płyty do Dance of Death>>>>płyty po Dance of Death,na podstawie wszystkich czynników,które mają znaczenie w muzyce Iron Maiden
płyty do Dance of Death>>>>płyty po Dance of Death,na podstawie wszystkich czynników,które mają znaczenie w muzyce Iron Maiden
Co kto lubi i z jakiej strony patrzy
Chains jest super, jak na poziom FotD 
I jeszcze coś.
Zauważyłem, że ta płyta jest często pomijana na trasach koncertowych. Z każdej innej płyty grają co najmniej po jednym utworze, a z tej praktycznie żadnej. Moim zdaniem jest to strasznie niesprawiedliwe.
Zauważyłem, że ta płyta jest często pomijana na trasach koncertowych. Z każdej innej płyty grają co najmniej po jednym utworze, a z tej praktycznie żadnej. Moim zdaniem jest to strasznie niesprawiedliwe.
Ano, ale teraz to w ogole nie graja nic oprocz Fear hahahah
Nie tylko ta płyta jest pomijana. Z parayera w tym dziesiecioleciu grali chyba tylko Bring your daughter...to the slaughter (Swoja droga, bardzo bym sie cieszył, jakby np running free zastapili tym kawałkiem) Z feara grany jest tylko tytułowy numer a z ery Blaze`a od dawna nic nie grali...FanMaiden pisze:Zauważyłem, że ta płyta jest często pomijana na trasach koncertowych. Z każdej innej płyty grają co najmniej po jednym utworze, a z tej praktycznie żadnej. Moim zdaniem jest to strasznie niesprawiedliwe.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Tak samo sytuacja wygląda z Somewhere In Time - mogliby zagrać każdy kawałek z tego albumu, bo każdy jest wyśmienity, a jak grają, to przeważnie zdecydowanie najsłabsze Heaven Can Wait... A jestem przekonany, że kawałek tytułowy czy Stranger kompletnie by pozamiatały.
Tez zastanwia mnie ten numer, jest tyle lepszych kawałków na tej płycie...Mr.Hankey pisze:Heaven Can Wait
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Niby tak, niby nie. Na ostatniej trasie grali Wasted Years, a Heaven Can Wait też nie grają tak super często (z tego co mi się wydaje, nie grali ani na trasie promującej DoD ani na promującej AMoLaD).Mr.Hankey pisze:Tak samo sytuacja wygląda z Somewhere In Time - mogliby zagrać każdy kawałek z tego albumu, bo każdy jest wyśmienity, a jak grają, to przeważnie zdecydowanie najsłabsze Heaven Can Wait... A jestem przekonany, że kawałek tytułowy czy Stranger kompletnie by pozamiatały.
Nie wiem też, czy obecne formie Bruce'a, chciałbym usłyszeć na żywo Stranger.. Skoro w latach 80-tych nie za bardzo im wychodziło, to co dopiero teraz...
Ale taki "Caught somewhere in time" czy nigdy nie grany Alexander Wielki mogłoby wyjśc świetnie...Nie wiem też, czy obecne formie Bruce'a, chciałbym usłyszeć na żywo Stranger.. Skoro w latach 80-tych nie za bardzo im wychodziło, to co dopiero teraz...
Są leniuchy i tyle!!! Nie chce im się ogrywać tych kawalkow tlumaczac sie tym, ze nie byloby mniejsca na klasyke, bo przeciez kazdy moze isc pierwszy raz na ironow i musi byc do zrzygania hallowed, fear, iron czy run.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

W 99 grali Strangera na kilku koncertach i wypadał po prostu fenomenalnie.Mr. M pisze:Skoro w latach 80-tych nie za bardzo im wychodziło, to co dopiero teraz...
Tak właśnie inaczej tego nazwać nie można. Wybrali sobie po prostu Ironowy schemat i się go trzymają zastępując kilka ruchomych (wymiennych) utworów. Nie wiem czy boją się że nie podołają czy boja się tego że jak zabraknie tych klasyków to zaczną tracić fanów... I to nie tylko na SIT czy na płytach z ery Blaze`a pomijane są utwory. Co bym dal żeby uslyszeć takie Flash On The Balde, Only The Good Die Young, Hooks In You, czy tego upragnionego Aleksandra Wielkiego - chociaż co do twego utworu straciłem już nadzieje. Skoro nie zagrali go na SBIT to na "przypadkowych trasach" raczej się nie pojawi. Jest tyle świetnych utworów które mogą porwać publikę a ograniczają się ja wiem do 20%... :/widman pisze:Są leniuchy i tyle!!! Nie chce im się ogrywać tych kawalkow tlumaczac sie tym, ze nie byloby mniejsca na klasyke, bo przeciez kazdy moze isc pierwszy raz na ironow i musi byc do zrzygania hallowed, fear, iron czy run.
-
Son after sin
- -#Prisoner

No Prayer to świetna płyta ... nie jest. Jest dobra. Ma świetne momenty, ale ma też gnioty. Ogólnie jednak ją lubię.
I don't give a fuck
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Dziwna sprawa zobaczcie
Iron Maiden-mega popularna płyta,wiele utworów grane na koncertach
Killers-niedoceniana płyta,pomijana na koncertach
The Number of the Beast-ogromna sława ,wielkie hity,wiele utworów granych na koncertach
Piece of Mind-wyraźnie w cieniu Number...i Powerslave,wiele utworów pomijanych na koncertach
Powerslave-płyta cieszącą się sławą,m.in przez trasę World Slavery Tour
Somewhere in Time-wyraźnie w cieniu Seventh Sona,pomijana na koncertach
Seventh Son of a Seventh Son-słusznie doceniona,słynne utwory singlowe,często grane na koncertach
No Prayer for Dying-praktycznie się o niej nie mówi i nie gra się utworów z niej na koncertach
Fear of the Dark-bardzo popularna ze względu na kawałek tytułowy
ciekawa tendencja
Iron Maiden-mega popularna płyta,wiele utworów grane na koncertach
Killers-niedoceniana płyta,pomijana na koncertach
The Number of the Beast-ogromna sława ,wielkie hity,wiele utworów granych na koncertach
Piece of Mind-wyraźnie w cieniu Number...i Powerslave,wiele utworów pomijanych na koncertach
Powerslave-płyta cieszącą się sławą,m.in przez trasę World Slavery Tour
Somewhere in Time-wyraźnie w cieniu Seventh Sona,pomijana na koncertach
Seventh Son of a Seventh Son-słusznie doceniona,słynne utwory singlowe,często grane na koncertach
No Prayer for Dying-praktycznie się o niej nie mówi i nie gra się utworów z niej na koncertach
Fear of the Dark-bardzo popularna ze względu na kawałek tytułowy
ciekawa tendencja
Dokladnie. Trasa World Slavery Tour ponad 100 koncertów a raptem wymienne 3 kawałki, do zarzygania Sanctuary... Kij z fanami, ale że się im chciało, co noc to samo, jak roboty...Zilian pisze:Tak właśnie inaczej tego nazwać nie można. Wybrali sobie po prostu Ironowy schemat i się go trzymają zastępując kilka ruchomych (wymiennych) utworów. Nie wiem czy boją się że nie podołają czy boja się tego że jak zabraknie tych klasyków to zaczną tracić fanów... I to nie tylko na SIT czy na płytach z ery Blaze`a pomijane są utwory. Co bym dal żeby uslyszeć takie Flash On The Balde, Only The Good Die Young, Hooks In You, czy tego upragnionego Aleksandra Wielkiego - chociaż co do twego utworu straciłem już nadzieje. Skoro nie zagrali go na SBIT to na "przypadkowych trasach" raczej się nie pojawi. Jest tyle świetnych utworów które mogą porwać publikę a ograniczają się ja wiem do 20%... :/widman pisze:Są leniuchy i tyle!!! Nie chce im się ogrywać tych kawalkow tlumaczac sie tym, ze nie byloby mniejsca na klasyke, bo przeciez kazdy moze isc pierwszy raz na ironow i musi byc do zrzygania hallowed, fear, iron czy run.