The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: Deleted User 4876 »

Nie no wiesz, jak juz dojdzie do Soni to emocje na pewno sie zmienią.. bo chocby grali na Rynku w Wąchocku czy na Molo w Sopocie to zawsze Iron... tylko ze no Soni w tym roku było takie hmmm tematyczne...natomiast Ironi hmm dla mnie są niepowtarzalni i jakoś trudno mi sobie wyobrazić zestaw kapel, ktore by pasowały... zdecydowanie wole tematyczny wieczór tylko z Ironami ;-) No i ok... nie byłem na Szigiet, po twoim poscie wnioskuje ze gorzej niz Bemowo ( jesli chodzi o klepisko rzecz jasna ) -- koniec konców to i tak muzyka determinuje wszystko, wszelkie niewygody da sie przezwyciężyć. Tylko jeśli ma sie wybór ?? Jak napisałem bilet na SOni do Goldena pewnie z 450 zeta.. plus dojazd ze Kato do wawy w dwie strony Pkp czy innym busem ze 100.. plus koszulka ze 100.. zamykasz to w kowcie 650..a tak taki Berlin łapiesz za 5 setek.. jest róznica ?? jest. no i przy drętwych niemcach można być blizej sceny, natomiast w PL to nie zawsze bo tu liczą sie silne łokcie i wytrzymały na uderzenia korpus ;-) heh
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Sziget

-profesjonalne nagłośnienie
-profesjonalna scena
-nie dzielono sceny,przez co każdy miał takie same szanse dostać się blisko
-kiełbaski,pizza,piwo...od wyboru do koloru za niewielkie pieniądze (starczy porównać sobie na koncertach w Polsce)
-bardzo przystępna cena samego koncertu (45 euro)

Oraz samam fakt święta heavy-metalu(tzn spowodowane koncertem Iron Maiden) w Europie Płd-Wsch, żywiołowość fanów z Serbii,Chorwacji,Bułgarii czy samych Węgier nie zna granic.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Piwowarus pisze:Dalej nie mogę pojąć jak to jest, że taki Sziget gdzie nie dość, że było klepisko to jeszcze połowa osób na wyspie zupełnie nie interesowała się Iron Maiden był wspaniały, a takie Sonisphere dla wielu z pewnością będzie porażką.
Hehe, masz racje, ludzie bezpodstawnie sa nastawieni anty. A z Szigetu wszyscy zadowoleni wrócili ;-)
Byłem w tym roku na Bemowie na AC/DC i bardzo dobrze wspominam.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Jeszcze śmieśniejsze będzie to jak Ironi zagrają na Śląskim osobny koncert...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ja również AC/DC bardzo dobrze wspominam, nikt mnie nie "obijał". ;-)
Deleted User 4876

hyhy a to by było piękne :) ale nie wiem dokłądnie kiedy ma sie ten remont tam skonczyć ;-)
PanAntoni
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: PanAntoni »

oby to nie było Sonisphere.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

thorgal_30 pisze:SOni do Goldena pewnie z 450 zeta
Chyba lekko przesadzacie, 400 ale to i tak duzo... Pamietam że golden na AC/DC to było 310 zł. Tutaj mamy co prawda 4 kapele, ale sadze że 350 zł to by była uczciwa cena. Ponad cztery baty za koncert to jednak dla mnie zbyt wiele, więc na ewentualnym soni, bede raczej ogladał zespoły z 2 sektora ;-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
PanAntoni
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: PanAntoni »

a to już pewne, z tym że koncert odbędzie się w ramach Sonisphere?
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

thorgal_30 pisze:nie byłem na Szigiet, po twoim poscie wnioskuje ze gorzej niz Bemowo ( jesli chodzi o klepisko rzecz jasna )
Tak tylko uściślając, bo sam złego słowa na Sziget nie dam powiedzieć ;) To z tym klepiskiem chodziło mi o sam fakt koncertu na wolnym powietrzu bez żadnych dachów/trybun itd.

A co do porównania Berlin/Sonisphere to zgadzam się w pełni.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

PanAntoni pisze:a to już pewne, z tym że koncert odbędzie się w ramach Sonisphere?
i od nowa to samo, poczytaj troche poprzednich stron bo przeciez w kolko jedno i to samo wałkujemy

350zeta za GC to drogo, na Berlin 250zeta i tez pod sama scena
to jest właśnie ta różnica
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

ZłapanyWCzasie pisze:Węgry to biedniejszy Naród.
Nie powiedziałbym, gospodarki mamy porównywalne (PKB na osobę mają chyba nawet wyższe).
ZłapanyWCzasie pisze:scena zawsze jest dzielona(na Sziget tego nie było)przez co pod sceną są tylko wybrańcy,bo bilet pod sceną może kosztować i 500 zł
Nie zawsze, w Szwecji były tak jakby 3 sektory: pod sceną, trochę dalej, i ostatni, ale dostęp do nich był dowolny, czyli stałeś, gdzie chciałeś, więc płatny podział z góry narzucony na pewno nie jest. :)
Deleted User 4876

No wystarczy obecna trasa Bon Jovi ( wiem, wiem to zupełnie inny typ muzyki, ale ja starej daty jestem ze rock i metal lubie ) -- to tam jest podział na diamentowy circle, golden i zwykłe stojace... a cena za diament 1100, za golden 460, a zwykle w granicach 300... i to tylko jedna kapela. Na szczescie Ironi tak nie róznicują swoich fanów i nie ma podziału na bilety... w sumie to U2 tez fajnie rozwiązało kwestie Golden Circle.. ze dla najbardziej wytrwałych koczowników ;-) ale w Pl to róznie bywa.. i Golden na Soni 2011 tez na pewno bedzie, a skoro w tym roku kosztował 4 sety to w przyszłym na pewno niemniej...a pewnikiem i wiecej.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ludzie im tyle nie dadzą! Wszystko musi być w granicach rozsądku. Bon Jovi - wysiadam... :cry:
Deleted User 4876

za Big Four dali, dadzą i tym razem..a jakie mają inne wyjscie ?? Nie wszyscy jezdza na zagraniczne koncerty i festiwale, ja w sumei jeszzce w 2008 nie pomyslałbym ze moge ruszyc dupsko na koncert za granice ( transport, ewentualny nocleg, waluta - myslałem ze lipa ), ale od 2009 to kurcze Wiedeń, Praga, Berlin.. dla mnie do Pragi czy Wiednia to nawet blizej niz do Gdańska. ( ale tam mają tylko Lejdi Zgagę hehe ) :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na Wikipedii pod hasłem Download Festival 2011 twierdzą, iż jednym z przyszło - rocznych headlinerów będzie MAIDEN ;-)

Ponoć "gwiazdy są już ustalone". Jakieś info ma być 29 listopada. To może być prawda!??
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:Na Wikipedii pod hasłem Download Festival 2011 twierdzą, iż jednym z przyszło - rocznych headlinerów będzie MAIDEN ;-)

Ponoć "gwiazdy są już ustalone". Jakieś info ma być 29 listopada. To może być prawda!??
NIE

Równie dobrze mogę zmienić info na Wikipedii i napisać, że headlinerem będzie RALF, a festiwal jest już SOLD OUT. :roll:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jasne, że NIE - moje pytanie było ironiczne, tylko dlaczego ludzie wpisują takie "rewelacje", czasu za dużo, czy co ;-)
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

WICKER MAN pisze:
RALF pisze:Na Wikipedii pod hasłem Download Festival 2011 twierdzą, iż jednym z przyszło - rocznych headlinerów będzie MAIDEN ;-)

NIE

Równie dobrze mogę zmienić info na Wikipedii i napisać, że headlinerem będzie RALF, a festiwal jest już SOLD OUT. :roll:
Zmiany są sprawdzane przez redaktorów Wiki, więc to nic nie da, że zmienisz... z tego co wiem, informacje wklejane w odnośnikach do imprez, muszą być jakoś poparte innym źródłem, żeby zostały zatwierdzone.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie, już zostawmy w spokoju UK. Nikt nie jest doskonały. Sonisphere 2011 - jak dotąd nie potwierdzone.... :cry:
ODPOWIEDZ