The Final Frontier World Tour 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4876
Re: The Final Frontier World Tour 2011
Nie no wiesz, jak juz dojdzie do Soni to emocje na pewno sie zmienią.. bo chocby grali na Rynku w Wąchocku czy na Molo w Sopocie to zawsze Iron... tylko ze no Soni w tym roku było takie hmmm tematyczne...natomiast Ironi hmm dla mnie są niepowtarzalni i jakoś trudno mi sobie wyobrazić zestaw kapel, ktore by pasowały... zdecydowanie wole tematyczny wieczór tylko z Ironami
No i ok... nie byłem na Szigiet, po twoim poscie wnioskuje ze gorzej niz Bemowo ( jesli chodzi o klepisko rzecz jasna ) -- koniec konców to i tak muzyka determinuje wszystko, wszelkie niewygody da sie przezwyciężyć. Tylko jeśli ma sie wybór ?? Jak napisałem bilet na SOni do Goldena pewnie z 450 zeta.. plus dojazd ze Kato do wawy w dwie strony Pkp czy innym busem ze 100.. plus koszulka ze 100.. zamykasz to w kowcie 650..a tak taki Berlin łapiesz za 5 setek.. jest róznica ?? jest. no i przy drętwych niemcach można być blizej sceny, natomiast w PL to nie zawsze bo tu liczą sie silne łokcie i wytrzymały na uderzenia korpus
heh
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Sziget
-profesjonalne nagłośnienie
-profesjonalna scena
-nie dzielono sceny,przez co każdy miał takie same szanse dostać się blisko
-kiełbaski,pizza,piwo...od wyboru do koloru za niewielkie pieniądze (starczy porównać sobie na koncertach w Polsce)
-bardzo przystępna cena samego koncertu (45 euro)
Oraz samam fakt święta heavy-metalu(tzn spowodowane koncertem Iron Maiden) w Europie Płd-Wsch, żywiołowość fanów z Serbii,Chorwacji,Bułgarii czy samych Węgier nie zna granic.
-profesjonalne nagłośnienie
-profesjonalna scena
-nie dzielono sceny,przez co każdy miał takie same szanse dostać się blisko
-kiełbaski,pizza,piwo...od wyboru do koloru za niewielkie pieniądze (starczy porównać sobie na koncertach w Polsce)
-bardzo przystępna cena samego koncertu (45 euro)
Oraz samam fakt święta heavy-metalu(tzn spowodowane koncertem Iron Maiden) w Europie Płd-Wsch, żywiołowość fanów z Serbii,Chorwacji,Bułgarii czy samych Węgier nie zna granic.
Hehe, masz racje, ludzie bezpodstawnie sa nastawieni anty. A z Szigetu wszyscy zadowoleni wróciliPiwowarus pisze:Dalej nie mogę pojąć jak to jest, że taki Sziget gdzie nie dość, że było klepisko to jeszcze połowa osób na wyspie zupełnie nie interesowała się Iron Maiden był wspaniały, a takie Sonisphere dla wielu z pewnością będzie porażką.
Byłem w tym roku na Bemowie na AC/DC i bardzo dobrze wspominam.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Jeszcze śmieśniejsze będzie to jak Ironi zagrają na Śląskim osobny koncert...
Ja również AC/DC bardzo dobrze wspominam, nikt mnie nie "obijał". 
-
Deleted User 4876
hyhy a to by było piękne
ale nie wiem dokłądnie kiedy ma sie ten remont tam skonczyć 
oby to nie było Sonisphere.
Chyba lekko przesadzacie, 400 ale to i tak duzo... Pamietam że golden na AC/DC to było 310 zł. Tutaj mamy co prawda 4 kapele, ale sadze że 350 zł to by była uczciwa cena. Ponad cztery baty za koncert to jednak dla mnie zbyt wiele, więc na ewentualnym soni, bede raczej ogladał zespoły z 2 sektorathorgal_30 pisze:SOni do Goldena pewnie z 450 zeta
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
a to już pewne, z tym że koncert odbędzie się w ramach Sonisphere?
Tak tylko uściślając, bo sam złego słowa na Sziget nie dam powiedziećthorgal_30 pisze:nie byłem na Szigiet, po twoim poscie wnioskuje ze gorzej niz Bemowo ( jesli chodzi o klepisko rzecz jasna )
A co do porównania Berlin/Sonisphere to zgadzam się w pełni.
i od nowa to samo, poczytaj troche poprzednich stron bo przeciez w kolko jedno i to samo wałkujemyPanAntoni pisze:a to już pewne, z tym że koncert odbędzie się w ramach Sonisphere?
350zeta za GC to drogo, na Berlin 250zeta i tez pod sama scena
to jest właśnie ta różnica
Nie powiedziałbym, gospodarki mamy porównywalne (PKB na osobę mają chyba nawet wyższe).ZłapanyWCzasie pisze:Węgry to biedniejszy Naród.
Nie zawsze, w Szwecji były tak jakby 3 sektory: pod sceną, trochę dalej, i ostatni, ale dostęp do nich był dowolny, czyli stałeś, gdzie chciałeś, więc płatny podział z góry narzucony na pewno nie jest.ZłapanyWCzasie pisze:scena zawsze jest dzielona(na Sziget tego nie było)przez co pod sceną są tylko wybrańcy,bo bilet pod sceną może kosztować i 500 zł
-
Deleted User 4876
No wystarczy obecna trasa Bon Jovi ( wiem, wiem to zupełnie inny typ muzyki, ale ja starej daty jestem ze rock i metal lubie ) -- to tam jest podział na diamentowy circle, golden i zwykłe stojace... a cena za diament 1100, za golden 460, a zwykle w granicach 300... i to tylko jedna kapela. Na szczescie Ironi tak nie róznicują swoich fanów i nie ma podziału na bilety... w sumie to U2 tez fajnie rozwiązało kwestie Golden Circle.. ze dla najbardziej wytrwałych koczowników
ale w Pl to róznie bywa.. i Golden na Soni 2011 tez na pewno bedzie, a skoro w tym roku kosztował 4 sety to w przyszłym na pewno niemniej...a pewnikiem i wiecej.
Ludzie im tyle nie dadzą! Wszystko musi być w granicach rozsądku. Bon Jovi - wysiadam... 
-
Deleted User 4876
za Big Four dali, dadzą i tym razem..a jakie mają inne wyjscie ?? Nie wszyscy jezdza na zagraniczne koncerty i festiwale, ja w sumei jeszzce w 2008 nie pomyslałbym ze moge ruszyc dupsko na koncert za granice ( transport, ewentualny nocleg, waluta - myslałem ze lipa ), ale od 2009 to kurcze Wiedeń, Praga, Berlin.. dla mnie do Pragi czy Wiednia to nawet blizej niz do Gdańska. ( ale tam mają tylko Lejdi Zgagę hehe ) 
Na Wikipedii pod hasłem Download Festival 2011 twierdzą, iż jednym z przyszło - rocznych headlinerów będzie MAIDEN
Ponoć "gwiazdy są już ustalone". Jakieś info ma być 29 listopada. To może być prawda!??
Ponoć "gwiazdy są już ustalone". Jakieś info ma być 29 listopada. To może być prawda!??
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

NIERALF pisze:Na Wikipedii pod hasłem Download Festival 2011 twierdzą, iż jednym z przyszło - rocznych headlinerów będzie MAIDEN![]()
Równie dobrze mogę zmienić info na Wikipedii i napisać, że headlinerem będzie RALF, a festiwal jest już SOLD OUT.
Jasne, że NIE - moje pytanie było ironiczne, tylko dlaczego ludzie wpisują takie "rewelacje", czasu za dużo, czy co 
Zmiany są sprawdzane przez redaktorów Wiki, więc to nic nie da, że zmienisz... z tego co wiem, informacje wklejane w odnośnikach do imprez, muszą być jakoś poparte innym źródłem, żeby zostały zatwierdzone.WICKER MAN pisze:NIERALF pisze:Na Wikipedii pod hasłem Download Festival 2011 twierdzą, iż jednym z przyszło - rocznych headlinerów będzie MAIDEN![]()
Równie dobrze mogę zmienić info na Wikipedii i napisać, że headlinerem będzie RALF, a festiwal jest już SOLD OUT.
Dokładnie, już zostawmy w spokoju UK. Nikt nie jest doskonały. Sonisphere 2011 - jak dotąd nie potwierdzone....