10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa [ AKCJA FANÓW ]

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa [ AKCJA FANÓW ]

Post autor: Emilio »

Deleted User 804 pisze:chcesz baloniki to idź na jakąś Madonnę czy coś. To jest Madien, zespół do którego nie pasują baloniki no chyba że są duże i wybuchające jak w wickermanie, ale nie na koncercie. Może jeszcze każdy weźmie pluszowego misia i zarzucimy zespół przytulankami to poczują się na docenieni.
Zgadzams ie w 100%

W 2008 ktos rzucił pomysł ze sztucznymi ogniami, żeby je w umówionej chwili kazdy zapalił - o ile pamietam nic z tego nie wyszło.

A flaga w 2008 wcale mi nie przeszkadzała.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

nie chodzi o to że flaga się miała zapalić, ale o to że zasłaniała scenę. Jeśli byłeś pod nią w tym momencie to powinieneś zauważyć że wtedy zwinęła się bo nikt nie chciał mieć jej nad sobą. W 2008 uzasadnieniem dla flagi było zamieszczenie gdzieś życzeń dla Bruca. W tym roku nie ma takiej potrzeby więc i flaga nie jest potrzebna, no chyba że ważniejsze są popisy publiczności niż to co się dzieje na scenie.
Budziol pisze: Czuję skruchę i obiecuję poprawę, czyli jak większość nic nie robię tylko krytykuję pomysły innych ;)
Stawiamy na jakość czy ilość pomysłów bo wymyślenie "czegokolwiek" oby tylko mieć pomysł to nie sztuka np na talizmanie każdy mógłby założy czapeczkę marynarską, na numberze świecące rogi, a z większych pomysłów to zamówić mały sterowiec w kształcie ufo
Ostatnio zmieniony śr sty 19, 2011 11:06 pm przez Deleted User 804, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Bez przesady z tą flagą zasłaniającą scenę ;-) Mi jakoś też nie przeszkadzała, miałem ją nad głową dosłownie chwile po czym powędrowała w inne miejsce
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

no ja też tak do tej pory myślałem :D
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Godzio »

Myślę, że najlepszym prezentem byłoby to, gdyby każdy się bawił i korzystał z koncertu w stu procentach. Klaskał, skakał i śpiewał, a nie stał z telefonem/aparatem w łapie...
czester52
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: czester52 »

A ja mam inny pomysł. Może zamiast dużej flagi zrobić dużą koszulkę West Ham United. Myślę że chłopaki by się ucieszyli.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Steve pisze:Mi jakoś też nie przeszkadzała, miałem ją nad głową dosłownie chwile po czym powędrowała w inne miejsce
Jasne, tak jak na meczach nie przeszkadza mi oprawa, tak na koncertach imho dodaje tylko klimatu.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 804

Steve pisze:Bez przesady z tą flagą zasłaniającą scenę ;-) Mi jakoś też nie przeszkadzała, miałem ją nad głową dosłownie chwile po czym powędrowała w inne miejsce

flaga była fajna o ile w tej chwili nie było pirotechniki na scenie. I gdyby ktoś miał wątpliwości co zrobiło większe wrażenie.

z pamiętników Roda:
-o publiczności
The audience was incredible. Being mainly standing it became a massive crush to the extent that we even had to take fans over the barrier in front of the mixing desk, not just in front of the stage. I have never seen that before.
-o fladze
The flag comes over(opis zdjęcia)
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

`uczcie sie tekstow, zeby chociaz refreny bylo slychac.` tak na forum mety pisali przed koncertem w 2k4. tyle ode mnie.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Co nei zmienia faktu, ze jak dostali flage 120mkw to sie obsrali ;)... I w wywiadach dla zagranicznych mediow dalej o tym wspominaja
Awatar użytkownika
Cybul
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Cybul »

Oczywiscie że najwazniejsze jest aby ludzie bawili się świetnie, to na Maiden jeszcze potrafimy - Katowice, Wrocław 2003, Wawa 2008; ale już obserwując koncerty ac/dc (w szczegolności) czy sonisphere to uważam, że ludzie byli (z róznych powodów) 'drętwi'. zdecydowanie najlepiej sytuacja wygladała w sektorze GC. Byc może na tegorocznym Sonisphere bedzie podobnie. Dlatego uważam, że warto jest podjąc to trudne zadanie i przyczynic się do urozmaicenia 'przedstawienia', a szczególnie jego atmosfery. Ludzie poza muzyką zapamiętają własnie show i to jak się bawili, czego doświadczyli. I jesli już ktoś może zrobić coś w tym kierunku to własnie Polski Fan Klub Sanktuarium. Pod tym względem inne fan kluby działają znacznie prężniej i są w stanie zrealizować rózne pomysły, czy to się komuś podoba czy nie, robią swoje i efekty jakies osiagają. Bez wzgledu jaki to będzie pomysł albo rózne ja widze to tylko na plus i chetnie się do wszelkich akcji dołączę.

Flaga - jak najbardziej, nawet taka jakie jest logo w lewym górnym rogu z chłopakami, napisem sanktuarium i jakimś prostym zwrotem. Na pewno jestesmy w stanie zrobić większą niż w 2008 roku, a obserwując reakcje ludzi gdy przemierzała stadion uważam że były pozytywne. Można też na barierce GC przyczepić jakiś długaśny transparent z jakimś tekstem, być może LN na to pójdzie.

Fajerwerki, bardzo uatrakcyjniają show, przykład ac/dc, powinno to byc w gestii oragznizatorów na finał festiwalu, za kilka tysięcy można zrobić naprawde bardzo ładne widowisko, a co to te kilka tysięcy przy milionowych obrotach festiwalu.

Race, oczywiscie że zawsze istnieje ryzyko, podobnie jak istnieje ryzyko że ktoś zostanie stratowany, że scena może się zawalić albo rusztowania z nagłosnieniem, że ktoś od natęzenia hałasu dostanie zawału itd. jak już powiedzielismy LN pewnie nie poszłaby na to, a w sektorze GC ochrona (np sonisphere) była dość brutalna. To musiałoby być na zwykłej płycie gdzie nikt nie bedzie cię szukał i wyłapywał z tłumu. Na wielu koncertach Maiden jakoś odpalano race; zazwyczaj zajmują sie tym osoby które znają się na rzeczy, wiedzą co i jak, jesli byłyby to osoby z sanktuarium tym bardziej zadbane byłoby o bezpieczenstwo. Chodzi o efekt, dodatek, nie koniecznie ma palić się 50 rac ;) 1-2 w bezpiecznym luzniejszym miejscu, czy przez kogoś na 'barana' też fajnie.
Race na RaR Co innego w hali o czym było napomniane na przykładzie Aten z "Ed Huntera", ale może nie wszyscy widzieli to wyjasniam - Bruce wkurzył się na ludków którzy nimi machali w tłoku i zszedł ze sceny - mając na uwadze bezpieczenstwo.

Baloniki, jesli się w jakimś stopniu na nie zdecydujemy warto byłoby zrobić te pamiatkowe z "Iron Maiden, lotnisko Bemowo 10 czerwca 2011" koszt balonów dość mały, ale koniecznie trzeba byłoby rozdawac je przy wejsciach, a i jakaś pamiątka zostanie.

Moim zdaniem dobry tez jest pomysł z dmuchanymi piłkami plazowymi, publiczność zawsze fajnie się nimi bawi, a i zespół lubi pograć ;) Mozna brać!
Akurat Maideni poczucie humoru mają wiec usmieją się chocby z 'maskotek', żołnierskich czapek i żółtych goździków ;)

Kartoniada mogłaby się udac tylko na trubunach, a tutaj mamy dodatkowo otwarta przestrzeń... no i musiałaby się pewnie zająć tym osoba(y) znająca się na sprawie lub bardzo skrupulatna. Małe szanse...

Obrazek
Deleted User 804

Cybul pisze:Race, oczywiscie że zawsze istnieje ryzyko, podobnie jak istnieje ryzyko że ktoś zostanie stratowany, że scena może się zawalić albo rusztowania z nagłosnieniem, że ktoś od natęzenia hałasu dostanie zawału
Temperatura spalania takiej racy to 1600 ° C czyli na tyle dużo by w niecałą sekundę załatwić Ci poparzenia po których ślad zostanie do końca życia. Do tego dodaj jeszcze masę ludzi obok i fakt że na miejscu pewnie będzie można przez cały dzień kupić alkohol. Wystarczy chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe. Pal licho jak tylko sobie byś zrobił krzywdę, ale stanowisz w takim wypadku zagrożenie dla innych i z całą pewnością nie miałbyś co liczyć na wyrozumiałość ochroniarzy.

Dodatkowo by na zawsze pogrzebać debilny pomysł rac
Z ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych:
Art. 8. [Obowiązki osób uczestniczących w imprezie masowej] 1. Osoby uczestniczące w imprezie
masowej są obowiązane zachowywać się w sposób niezagrażający bezpieczeństwu innych osób, a w
szczególności przestrzegać postanowień regulaminu obiektu (terenu) i regulaminu imprezy masowej.
2. Zabrania się wnoszenia na imprezę masową i posiadania przez osoby w niej uczestniczące broni lub
innych niebezpiecznych przedmiotów, materiałów wybuchowych, wyrobów pirotechnicznych, materiałów
pożarowo niebezpiecznych, napojów alkoholowych, środków odurzających lub substancji
psychotropowych.
Art. 59. [Wnoszenie lub posiadanie broni] 1. Kto wnosi lub posiada na imprezie masowej broń, w
rozumieniu ustawy z dnia 21 maja 1999 r. o broni i amunicji (Dz.U. z 2004 r. Nr 52, poz. 525, z późn. zm.[6]
), wyroby pirotechniczne, materiały pożarowo niebezpieczne lub inne niebezpieczne przedmioty lub
materiały wybuchowe, podlega grzywnie nie mniejszej niż 180 stawek dziennych, karze ograniczenia
wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nie... race odpadają ;-)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

też IMO race nie są 100% bezpiecznie, poza tym niddy nie wiadomo, czy zespół zareaguje na to pozytywnie
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Cybul pisze:Oczywiscie że najwazniejsze jest aby ludzie bawili się świetnie, to na Maiden jeszcze potrafimy - Katowice, Wrocław 2003, Wawa 2008
2 pierwsze ok,ale na Gwardii juz bylo widac, ze Becurowi rece opadaly w paru miejsach. bylem w tym sektorze pod scena i jesli chodzi o publike, to nie miala startu do szału z Kato. powodzenia przy wnoszeniu rac :mrgreen:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Szał to musi być i koniec. Przynajmniej na tych utworach klasycznych, typu "Trooper".... :idea:
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

czester52 pisze:A ja mam inny pomysł. Może zamiast dużej flagi zrobić dużą koszulkę West Ham United. Myślę że chłopaki by się ucieszyli.
Tam chyba nie wszyscy kibicują West Ham United
IRON MAIDEN
AnarchyMen
-#Invader
-#Invader

Post autor: AnarchyMen »

poza tym nie każdy jest kibicem West Hamu wśród fanów Ironów i co niektórych może to jedynie irytować :D lepiej zrobić coś co wszystkim się spodoba oraz zespołowi ^^ Podrukujemy maski Eddiego i każdy sobie założy na Trooperze hehe
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Kupmy im prezent i już :evil:
Ja mam zdanie podobne do Deleted User 804a, zresztą prezent może pokażą w IMTV o balonikach pewnie nie wspomną.
Race wchodzą w grę tylko jeśli zorganizujemy to z organizatorem koncertu, czyli szans są marne :neutral:
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Moglibyście kupić taką śmieszną pseudogitarę "Hello Kitty" i osoba o zdolnościach plastycznych mogła by coś na niej naskrobać związanego z zespołem. Myślę, że na takim stracie jeszcze nie grali ;-)

http://www.maczosbass.pl/gitary/index.p ... od_id=4475
ODPOWIEDZ