The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Ryba
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Post autor: Ryba »

ZłapanyWCzasie pisze:Running Free to fajna sprawa na koncert,ale na zamykacza ten utwór się w ogóle nie nadaję.
:shock:
Jest idealny! Mogą się poprzekrzywiać z publicznością, jest tempo, ale i mozna kawałek rozciągnąć. Podobnie działało Sanctuary
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Ryba pisze:
ZłapanyWCzasie pisze:Running Free to fajna sprawa na koncert,ale na zamykacza ten utwór się w ogóle nie nadaję.
:shock:
Jest idealny! Mogą się poprzekrzywiać z publicznością, jest tempo, ale i mozna kawałek rozciągnąć. Podobnie działało Sanctuary
A ja trochę się zgodzę ze Złapanym. Running wolałbym przedostatnie, a na końcu hallowed :cool:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

dla mnie jest właśnie idealny na 8-9 kawałek,by fajnie budować nastrój i rozgrzewać publikę ,podobnie Hallowed lepszy jest w połowie koncertu,właśnie na bisach to by pasowało wg.mnie takie Coming Home,ale to już moje zdanie,tak na odpoczynek bardziej by posłuchać niż szaleć
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Ja na bisy wolę właśnie coś wolnego na początek - coming home, running free drugie i hallowed na koniec. Kolejno spokój, zabawa, szał :twisted:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ryba pisze:Jest idealny! Mogą się poprzekrzywiać z publicznością, jest tempo, ale i mozna kawałek rozciągnąć. Podobnie działało Sanctuary
Na LAD fajnie wyszło, lubie Running Free, jest taki rockandrollowy, energiczny.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Cóż... setlista koncertowa Maiden to po prostu mega łatwizna zespołu. Od dawna wiadomo, że niektóre kawałki są pewniakami i tutaj nic się nie zmienia. Przed trasą spokojnie można 3/4 seta trafić. Do tego dochodzi granie tych samych kawałków co wieczór... wiele zespołów potrafi na trasie zmieniać setlistę co koncert. Czasami są to kosmetyczne zmiany (1-2 kawałki rotacyjnie), a czasami to spora niewiadoma co będzie.

Niestety Maiden idzie od lat po najmniejszej linii oporu i szczerze mówiąc oglądanie 2 koncertów w krótkim odstępie czasu (kilka dni) to po prostu nic specjalnego. Te same kawałki, te same gadki pomiędzy utworami, pełna rutyna. Objazdowe DVD i tyle.
www.MetalSide.pl
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Na takich trasach jak Early Days czy Somewhere Back in Time byłoby warto,ale na tej jest to trochę bez sensu ,ja mówiąc szczerze jadę tylko i wyłącznie by zobaczyć IM w hali,bo widziałem tylko raz i jest to naprawdę fajna sprawa.

Niech dobrze przygotują następną trasę,mogą nawet ją zrobić na 2014 r. w sumie od 2005 do 2011 r. nie było roku by nie grali w Europie więć pewne "wygłodzenie" słuchacza też byłoby wskazane.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

ZłapanyWCzasie pisze:Co ciekawe na trasach z Blazem chłopaki bardziej kombinowali z setem,jakby im poprostu bardziej zależało.
tu akurat mysle ze kombinowali, bo szukali kawałków, którym Blaze podoła - Afraid To... - genialnie wychodziło!

Wrathchild odpuścili teraz<brawo>

ale generalnie to prawda, że nie ma kompletnie zaskoczenia, a przecież o to tak łatwo choćby Infinite Dreams, cokolwiek z ery Blazea, Be Quick, Bring cokolwiek nie oklepanego tak do bólu! Jeden utwór odmienia setlistę!
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

RALF pisze:Set Lista Jakarta: http://www.setlist.fm/set...a-23d22883.html

NIC NOWEGO...
Może na Europe sie coś zmieni albo Ameryke Południowa :P Heh, choc raczej nie :twisted:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Co do Bleza to tak zgadzam się szukali coś czemu by podołał dlatego tak wiele materiału z nowych płyt się pojawiało. Co do setlisty hmm można by już skończyć chrzanić na ten temat (tylko bez bulwersowania się proszę :P) Obrali taki schemat i tyle zresztą nie tylko oni. Meta, Ac/Dc, po części Slayer. W dorobku każdego chyba wykonawcy są utwory które są pewniakami na 100%. IM hmm tak mogli by powiedzieć "jeb*ć to gramy same innowacyjne kawałki" ale zobaczcie co było na AMOLADWT ludzie chodzili z kartonami z napisami "grajcie stare kawałki - hity" Wymówka z fanami jest banalna i hmm głupia choć po części trochę prawdy w tym jest. Ale na pewno nie na tyle żeby na KAŻDYM koncercie grać te kawałki. Obrali taki schemat i musimy się z tym pogodzić tak to już bywa. Ale hmm tak zastanówmy się i weźmy na warsztat trasy od 2000. Breave New World Tour pojawiły się ciekawe "nowe" utwory, Give Me Ed... 'Til I'm Dead Tour też ciekawa trasa ze świetnym "Wysłaniem Córki na Rzeź", DOD world tour też miała swoje ciekawe momenty, następnie Eddie Rips Up the World i tak dalej. Setlista się zmienia tylko oczywiście nie w 100% mamy ten ogólny trzon którego się trzymają ale nie jest tak że co trasę grają to samo pojawiają się 4 czy 5 nie granych kawałków (nie granych mówię o tym że dawno ich nie grali nie mam na myśli takiego Aleksandra wielkiego np) Fakt irytuje to że wiele utworów nie miało nigdy aranżacji live no ale niestety nie ma takiego co by wszystkim dogodził :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Trudno, jako, że omineła mnie AMOLADWT i do dzis nie słyszałem kawałków z tej płyty, liczyłem że uda mi sie usłyszec je (choć jeden kawałek) na tej trasie. Skoro nie, trudno, bede miał motywacje, żeby jeszcze w kolejnych latach wybrac sie na koncert Iron Maiden.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

dlatego jeden kawałek totalny niespodzianek bylby najlepszym wyjsciem dla wszystkich
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Może zmienią coś po zagraniu wszystkich koncertów w "nowych" państwach. Na razie grają tam gdzie nie byli jeszcze nigdy. Może później będzie lekka korekta np. 2 minutes wymienione na These Colours.... naiwnie wciąż w takie coś wierzę ;-)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

wojteq pisze:np. 2 minutes wymienione na These Colours...
To akurat byłaby średnia zmiana bo 2 minutes mimo, że ograne to jednak na koncertach świetny numer. Ja bym Blood Brothers zamienił za kolorki... ale, że nie słyszałem ani BB ani TCDR to płakał nie bede nawet jak nic sie nie zmieni ;-)
Awatar użytkownika
Cybul
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Cybul »

Taka mała ciekawostka: Od pierwszej trasy po reunion 'Ed Hunter Tour' w 1999 r. Przez 12 lat Maiden zagrali 8 tras i 70 rożnych kawałków. Grali coś z każdej płyty choć z osławionej FOTD czy NPFTD tylko po utworze.

IM:
1. Iron Maiden
2. Phantom Of The Opera
3. Sanctuary
4. Transylvania (intro)
5. Prowler
6. Remember Tomorrow
7. Running Free
8. Charlotte The Harlot (2 koncerty w tym Polska 2005)

KILLERS:
1. Wrathchild
2. Killers
3. The Ides Of March (intro)
4. Murders In The Rue Morgue
5. Another Life
6. Drifter

TNOTB:
1. The Number Of The Beast
2. Hallowed Be Thy Name
3. Run To The Hills
4. Children Of The Damned
5. 22 Acacia Avenue

POM:
1. The Trooper
2. Die With Your Boots On
3. Revelations
4. Where Eagles Dare

POWERSLAVE:
1. Aces High
2. 2 Minutes To Midnight
3. Powerslave
4. Rime Of The Ancient Mariner

SIT:
1. Wasted Years
2. Stranger In A Strange Land (5 koncertów)
3. Heaven Can Wait

SSOASS:
1. The Evil That Men Do
2. The Clairvoyant
3. Can I Play With Madness
4. Moonchild

NPFTD:
1. Bring Your Daughter...To The Slaughter

FOTD:
1. Fear Of The Dark

XF:
1. Man On The Edge
2. Sign Of The Cross
3. Lord Of The Flies

VIX:
1. The Clansman
2. Futureal

BNW:
1. The Wicker Man
2. Ghost Of The Navigator
3. Brave New World
4. Blood Brothers
5. The Mercenary
6. Dream Of Mirrors
7. The Fallen Angel (kilka koncertów)
8. Out Of The Silent Planet (kilka koncertów)

DOD:
1. Wildest Dreams
2. Rainmaker
3. No More Lies
4. Dance Of Death
5. Paschendale
6. Journeyman

AMOLAD:
1. Different World
2. These Colours Don't Run
3. Brighter Than a Thousand Suns
4. The Pilgrim
5. The Longest Day
6. Out Of The Shadows
7. The Reincarnation Of Benjamin Breeg
8. For the Greater Good of God
9. Lord of Light
10. The Legacy

TFF:
1. Satellite 15... The Final Frontier
2. El Dorado
3. Coming Home
4. When The Wild Wind Blows
5. The Talisman
Ostatnio zmieniony czw lut 17, 2011 11:28 pm przez Cybul, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

z powyższej listy 7miu nie słyszałem :mad:
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

A mnie dalej martwi forma Dickinsona. Jak słucham bootlega audio z Moskwy, to słyszę wyraźnie jak Bruce się męczy i zwyczajnie nie daje sobie rady. Mam nadzieję, że w środku trasy się to poprawi, ale strasznie mnie to martwi i denerwuje...

A co do Runnig Free na końcu, to mi się taki układ podoba. Dobrze, że RTTH nie ma, ale generalnie jestem przyzwyczajony do tego, że na bisach są stare kawałki i jakoś dziwnie się czułem z Journeymanem na Death on the Road
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Fajna lista, dzieki :)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Budziol pisze:
ZłapanyWCzasie pisze:Co ciekawe na trasach z Blazem chłopaki bardziej kombinowali z setem,jakby im poprostu bardziej zależało.
tu akurat mysle ze kombinowali, bo szukali kawałków, którym Blaze podoła - Afraid To... - genialnie wychodziło!

Wrathchild odpuścili teraz<brawo>

ale generalnie to prawda, że nie ma kompletnie zaskoczenia, a przecież o to tak łatwo choćby Infinite Dreams, cokolwiek z ery Blazea, Be Quick, Bring cokolwiek nie oklepanego tak do bólu! Jeden utwór odmienia setlistę!
no dokładnie o to chodzi,bo ze starych rzeczy poszli po najmniejszej linii oporu,a najbardziej mnie wkurza ciągłe olewanie SiT,a była taka fajna okazja,przecież mamy 25-lecie tej płyty,zamiast Evil that Man Do albo 2 minutes mogli dać Strangera albo chociaż Wasted Years...akurat co do liczby nowych kawałków,to jest dla mnie wreszcie w sam raz,ale mówię zdecydowanie wolałbym usłyszeć coś innego niż Wicker Man czy nawet Running Free. Co do nowych to wybór absolutnie nie na mój gust,no pech poprostu,bo akurat Coming Home to dla mnie zdecydowanie najgorszy z płyty. Liczyłem na Mother of MErcy

z listy Cybula nie słyszałem 17 kawałków,ale licząc wszystkie,nawet te grane na kilku koncertach(nie liczę tych czterech z TFF)
ODPOWIEDZ