Blaze Bayley

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Blaze Bayley

Post autor: gumbyy »

Deleted User 804 pisze:Pozostaje też kwestia indywidualnego odbioru artysty. W Blazie zawsze podobało mi się uczucie jakie wkładał w wykonywanie kawałków. Sprawiało to wrażenie jakby czuł dokładnie to o czym śpiewa(chociażby jak się rozkleił na stare at the sun w Wawie). Wydawało się to szczere. A teraz? Obserwujemy jego ostatnie wyczyny, które niezbyt pasują do wcześniej wypowiadanych słów na temat rynku muzycznego, oraz tego co co w muzyce powinno być najważniejsze. Stracił przez to trochę na wiarygodności i obawiam się że właśnie tego może mi najbardziej zabraknąć na następnym koncercie. Taka mała cząstka sprawiająca że występ był czymś więcej niż "tylko" świetnym koncertem...
A ja na to nie zwracam uwagi... Co z tego, że np. Dickinson "pluje" na MTV? A współpracy z nimi się nie wstydzi. Tak samo nie przeszkadza mi prywatne życie muzyków, bo po prostu nie zwracam na to uwagi. Bo co... jeśli nie toleruję homoseksualistów, to mam nie słuchać Judas Priest? :)

Ja dawno pozbyłem się złudzeń co do "szczerości" jeśli chodzi o muzyków. To ich praca i patrzą jak najlepiej w niej zarobić. Idealnym przykładem jest właśnie to, co zrobił ostatnio Blaze. I w jakimś stopniu to rozumiem. Chłop ma swoje lata na karku, nowe obowiązki w drodze i chce po prostu robić większą kasę na muzykowaniu. Szkoda mi zespołu, bo coś fajnego się stworzyło i mogło to dalej funkcjonować. Uważam to za niezbyt dobry wybór, no ale w żaden sposób to nie wpływa na mój odbiór tego, co do tej pory Blaze nagrał. A każde kolejne wydawnictwo i tak oceniam jak się ukazuje i nikt nie ma u mnie monopolu na zachwyty typu "to Iron Maiden, to znaczy dobre". Coś Blaze wyda, się posłucha i się oceni. Tak samo z koncertem, będzie koncert, będę się zastanawiał czy pójdę (pewno tak). Na drugi koniec Polski ma pewno nie pojadę, ale nawet na BBB bym nie ruszył dupy tak daleko.
Natomiast heavy metal to bardziej jak rodzina i przyjaciele.

No ja tak nie mam... wyleczyłem się z tego lata temu.

Jak napisałem już wcześniej... po tym co zrobił Blaze nic do niego nie mam. Jego biznes, jego sprawa... Nie pierwsza i nie ostatnia kapela, która miała trzęsienie ziemi w swoim obozie. Przypuszczam, że muzycznie będzie teraz spadek formy i z tego powodu jestem niezadowolony.
krusejder pisze:"Wyrobników" - nie wiem, kogo trafi do zespołu. Ale po tem, jak zrobił w wuja tamtych miłych i utalentowanych ludzi, nikt normalny nie będzie sobie wypruwał dla niego żył.
Bez przesady... zapłaci kasę i będą ludzie grali.
www.MetalSide.pl
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Jak dla mnie to ktos nie pomyslal bo mozna bylo zrobic trase gdzie Blaze wykonuje cale X Factor i Virtual XI i to przynioslo by zysk,ale jako jedna niepowtarzalna trasa.
Nawet mógl by zaprosic jakiegos muzyka IRon Maiden nie wiem Nicko albo Janicka na pare koncertów

przepraszam za klawiature,nie ma niektórych znaków
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

ZłapanyWCzasie pisze:Jak dla mnie to ktos nie pomyslal bo mozna bylo zrobic trase gdzie Blaze wykonuje cale X Factor i Virtual XI i to przynioslo by zysk,ale jako jedna niepowtarzalna trasa.
No to mógłby być strzał w "10". Zrobić trasę "IM Years" i pograć tylko kawałki z wiadomych płyt.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Biorąc pod uwagę fakt, że Ironi ten okres ostatnio w secie pomijają to pomysł byłby super...i niestety po części to dostaniem, kosztem BBB :/ Mam nadzieję, że przy następnej płycie Blaze się pogodzi z wyrzuconymi muzykami, choć na pewno znikoma na to szansa :cry:
Ostatnio zmieniony śr kwie 06, 2011 8:20 pm przez ttomasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

ZłapanyWCzasie pisze:Jak dla mnie to ktos nie pomyslal bo mozna bylo zrobic trase gdzie Blaze wykonuje cale X Factor i Virtual XI i to przynioslo by zysk
To byłby koncert mojego życia , jakbym nie miał kasy żeby jechać to okradłbym staruszkę , jakbym niemógł bo praca to rzuciłbym pracę , jakbym miał niezdać roku to bym niezdał . Pojechałbym .
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

marzenie ściętej głowy, nierealne raczej
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

Szkoda że Blaze pokazał tak dobitnie kompleks na punkcie Iron Maiden, zresztą to raczej skok na kasę, za sprawą jego nowej kobity. Taki zysk to jest raczej na krótką metę bo Blaze traci twarz. Granie "Fear of the Dark" :mryellow: co w tym kawałku jest że nawet Ironi musieli go grać na swojej wspominkowej trasie z lat 80, a pamiętacie Chorzów 2005 ?? :mryellow:
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

W Chorzowie przecież nie grali Fear of the Dark
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Journeyman666 pisze:W Chorzowie przecież nie grali Fear of the Dark
Ale ludzie skandowali Fear of the Dark.
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Owszem, nawet żądali :P Ale panowie stanęli na wysokości zadania i nie zagrali
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Godzio »

Oglądam nagranie ze Stambułu... masakra, jak można tak bezcześcić dobre numery. Chodzi o muzykę oczywiście - ja wyszedłbym od razu..
Chwilami przynajmniej jest podobna do oryginału. KURRRWA, DLACZEGO?????!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=lkeMjpSlXl8
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Brzmi to tragicznie... no ale jak ma się przypadkowych wyrobników na scenie, to brzmi to jak brzmi i wygląda jak wygląda :roll:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

w MAIDENowych utworach jakie żalosne przygrywki na organkach :D
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

:roll: szkoda tego zespołu :/ Porównajcie sobie to z zarejestrowanym koncercie na metalmanii...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Emilio pisze::roll: szkoda tego zespołu :/ Porównajcie sobie to z zarejestrowanym koncercie na metalmanii...
Czy z jakimkolwiek bootlegiem Blaze Bayley Band ;-)

A technicznie to jak będzie to wyglądało teraz? Blaze na każdy koncert będzie wynajmował lokalnych muzyków?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

gumbyy pisze:Blaze na każdy koncert będzie wynajmował lokalnych muzyków?
Prawdopodobnie tak, Dianno tak robił prawda i Ripper Owens też, ? Mysle, że z blaze'm teraz bedzie podobnie. Jak zagra w Polsce, zgłosze sie do niego na keyboarda :lol:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Pocieszam się jednym. Trudno mu teraz będzie zejść jeszcze niżej :cry:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Emilio pisze:Dianno tak robił
Paul na 100% miał zespół na całą trasę i grał z nimi każdy koncert. Owens chyba też... ale tutaj pewności nie mam.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

No nie wiem, wynajmowanie na każdy lokalny koncert kapelę to dodatkowe problemy z próbami i organizacją. Myślę, że raczej wynajmowałby na dany odcinek trasy.
maiden
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: maiden »

ODPOWIEDZ